Yivsiz Av Tüfeği Almak için Ebeveyn Çağıran Doktor
Merhabalar
35 yaşında bir bireyim.
Aile hekimim Mart 2024 tarihinde yivsiz av tüfeği için "prensip olarak biz vermiyoruz sana sevk yazacağım dedi" bende tamam hocam dedim ve mücadele o zaman başladı.
1 Nisan 2024 tarihinde Psikiyatri bölümüne randevu aldım ve gittim. Bu süreçte kendimden çok emin olduğum için tüm evraklar ve yapılması gereken ödemeleri yaptım.
Hoca aşırı saçma ve hakaret içerikli (küçümseyerek ve ses tonu yüksek) olarak sorular sormaya başladı. Sorular o kadar saçma, uslüp o kadar değişik ki gerçekten tatsızlık çıkmasın diye cevapları mı saygılı bir şekilde verdim.
Beni yan odasındaki genç mi genç psikolog hanımefendiye yönlendirdi. 300 TL vezne birimine ödeme yaptım ve 566 soruluk MMPI testini aldım. Uzaklaşmadan çözün dedi. 1,5 saat içinde hallettim. Sorular var. Çelişkili neredeyse birbiri ile aynı değişik sorular. Sonra sisteme girme ücreti olan 70 TL yi ödedim. Psikolog hanımefendi ile de biraz söyleşi yaptık. Özel hayatıma kadar.
Akabinde psikiyatri doktorunuzun yanına gittim. Sistemden sonuçlara baktı. Enteresan sorular ve anlamsız diyalog ardından Ocak ayında beyin kanaması geçirmeme azıcık kala yoğun olarak burun kanamam ve hiper tansiyon vesilesi ile tansiyon ilaçlarıma paralel sadece bir kutu da "Lustral" yazdı iç hastalıkları uzmanım. Bunu gördü sayın psikiyatri doktoru. Bu ilacı yazan doktorundan neden yazdığı ile ilgili "doktor görüş raporu" getireceksin dedi.
Randevu aldım bilindik bir özel hastane grubunun bünyesindeki doktordan ve gittim. Durumu anlattım. Güldü ve istenilen raporu hazırladı. Beraber doldurduk ve psikiyatri doktorunun istediği gibi kapalı zarfa koyduk.
4 Nisan 2024 de tekrar doktorumun yanına gittim. Zarfı verdim. Açtı ve okudu. Saçma ve ithamlar ile dolu (muhtemelen deneme yapıyor) söyleşi devam etti.
Aile fertlerinin bu duruma bakış açısını sordu. Cevapladım. Babamı da görüp hususi olarak konuşup nasip ise raporumu vereceğini beyan etti. Babamın oksijen cihazından çok uzaklaşamayacağını beyan ettim. Evli değilsin eşin yok o zaman abinlerden biri gelsin dedi. İş durumlarına göre bakar ve ayarlarım dedim. İkisi arasından bir dönem "uzman jandarma" (muvazzaf) olanı özellikle istedi.
Teşekkür ettim ve çıktım.
Konuşmaların yanlış olmasına rağmen kayıtları mevcut.
Bireysel silahlandırma ile ilgili benim aldığım duyumlar doğrultusunda işleri zorlaştırmışlar.
Bu arada e-nabız sisteminden MMPI sonucumun tanı kısmını inceledim. Sorunsuz geçmişim. Öyle diyor.
Bunuda yüzüne karşı söyledim.
Bakalım şeker bayramı sonrası ağabeyim ile gittiğim de bizi ne bekliyor olacak...
Yemin ediyorum bir hobim olacaktı, ev savunması felan derken resmen bu işten soğudum
175-250 Bin TL Arası Araç Seçimi
Merhabalar Arkadaşlar
Başlıkta da belirtildiği gibi 3 araç var bu fiyat aralığında.
1-) 1.4 Fiat motorlu TATA Vista
2-) 1.5 CRDi VGT Hyundai Getz
3-) 1.3 Yaris motorlu Chery Kimo
Temizlik anlamında da sıralama olduğu gibidir.
Kilometreler 140 bin TL civarı maksimum.
Sizlerden ricam, siz olsanız hangisini alırsınız ? Şuan bu devirde bu paralara yüksek kilometre yapmış veya içinden geçilmiş farklı güncel piyasa arabası almak istemiyorum. Al sat yapmam çok şükür. En son ki aracımı 2020 Ocak ayında satmış idim. Sonra piyasa patladı malum.
3 araçta bakımlı temiz.
Öneriniz ne olur ?
Merhabalar Arkadaşlar,
Bilgisayar ve bileşenlerinin fiyatlarının arttığının farkındayım. Geçen sene sonu alacaktım fakat, kısmet olmadı. Size zahmet inceleme, kullanma veya bir şekilde tecrübe etme imkanınız oldu ise aşağıdaki örneklerden hangisini almam en doğru olabilir diye bilgi vermenizdir.
Kullanım Amacı : Genellikle ofis, peyder pey çizim, sunum ve eğitim amaçlı. Pil konusu önemli. Ergonomik olursa da fena olmaz. Yaşım 40 yakın. Oyun nadiren de olsa heves amaçlı basit silahlı ve araba yarışı açsa fena olmaz
1-) Lenovo IdeaPad Gaming 3 İ5 10300H 8 GB 512 SSD GTX1650 - 13.800 TL
2-) HP Victus AMD Ryzen 7 5800H 16 GB 522 SSD RX5500M - 14.770 TL
3-) HP Victus AMD Ryzen 5 5600H 8 GB 256 SSD GTX 1650 - 10.800 TL
4-) Acer Aspire 5 A515-56G İ5 1135G7 8 GB 512 SSD Mx450 - 9.000 TL
5-) Acer Nitro 5 İ5 10300 H 8 GB 256 SSD GTX 1650 Ti - 13.500 TL
6-) Acer Nitro 5 İ5 işlemci 16 GB 512 SSD RTX 3050 Ti - 15.000 TL
7-) Acer Nitro 5 AMD Ryzen 7 5800H 16 GB 512 SSD RTX 3050 - 15.300 TL
8-) Acer Swift 5 İ7 1165G7 16 GB 512 SSD MX350 (İris XE) 13.000 TL
Çok teşekkür ederim. Kendinizce bir cümle ile de nedenini yazarsanız çok sevinirim.
Hayırlı günler
Merhabalar Üstatlar,
İstanbul Avrupa yakası lokasyonunda E-5 e yakın bir daire var. 10 yaşına yakın. Tapu fotografını henüz istemedim. Bana göre fiyatı uygun geldi ve almak için niyet ettiim.
Tapuda kat irtifakı yazıyormuş. Düne kadar kredi çıkıyormuş fakat şuan çıkmıyor çünkü, iskan için başvuru yapılmış. Paralar toplanmış ödenmiş belediyeye(Belgeleri henüz görmedim)
Bina iki bitişik şekilde. A girişi B girişi var. Toplam 36 daire var. Sanırım bina sakinleri ile konuşmama binaen (kiracılar) son kattaki 6 daire (dubleksler) kaçak mış.
Yanlız her dairenin elektrik, su, doğalgaz faturaları ayrı ayrı.
Bu tarz bir yapıya/ olaylar içine yatırım yapılır mı ?
Düşünceleriniz önemli. Ben ne yapmayalım nereye gidip ne öğrenmeliyim ?
Şimdiden teşekkürler
Merhabalar,
Aşağıdaki fotograf 01/03/2021 tarihinde haberlerden çekilmiştir. Muhabirler farklı farklı araç pazarları ve galeri mağzalarının olduğu bölgede mevcut tasarı halinde olan ikinci el satış vergisi ( %5 - 1000' de) hususunu tartışıyorlardı.
Görüldüğü üzere bu durum ikinci el araç alacak kişileri pazarlığını daha sıkı yapmaya ve satıcı kişilerinde bir nebzede olsa indirime gitmeye sebebiyet olacağı tespit edilmiştir.
Dolayısıyla görüldüğü üzere galerici abilerimiz, kardeşlerimiz zaten kötü durumdadır. Rüzgar esmez pozisyondadır.
Lütfen, bu vergilendirme için gerekli sitem ve ayaklanmayı, örgütlenmeyi ve istemediğimizi kendi çapımızda yaymaya özen gösterelim.
Öte yandan ikinci el piyasası her türlü düşecektir. Sesli olarak bir video paylaşamıyorum fakat, hepsinin ortak cümlesi özet ile " fiyat indirimi yapıyoruz, daha da yapmaya devam edeceğiz ne yapalım ? " oldu. Biraz daha dişimizi sıkalım Allah rızası için... Korkmayın bu tarz ekstra rant sağlamaya çalışan vasıfların sermayesi bitmek üzeredir.
ÖTV indirimi hususunda da kesinlikle niyetli ve iştahlı idim. Mantıklı düşününce, dövizin dışarı çıkmaması gereken bir döngü içindeki iken seçim zamanı olmadan böyle bir hamle yapacaklarını düşünmeme arifesindeyim.
Saygılar, sevgiler
Merhabalar,
4. Aracım Leon olduğu için 2017-2020 arası fiyat listesi olarak Leon modelini baz aldım.
Fotograflara baktığımız da fiyat artışının ne kadar astronomik olduğunu anlamamak, bu konu ile ile ilgili sitemler de bulunmamak bana saçma geliyor. Her konuyu dövize bağlayamayız. Şuan döviz düşmüş ve düşüyor olmasına rağmen fiyatlar halen daha yüksektir. Burada amaç bence çok farklı. Biraz geniş düşünmek lazım.
Bizim ülkemizde 2017 model 50.000 km civarı ikinci el araçlar almış başını gitmiş. Yav kardeşim, bu nasıl bir haktır bu nasıl bir satış ahlâkıdır anlamıyorum. Yazılacak o kadar çok şey var ki, sorsan herkes kendine göre haklı...
Lütfen, geçen sene dinletemedik kendimizi ama bu sene mevcut hükümet de dahil tüm satıcı grupları mantıklı hamleler yapmadan anlamayalım. Aldırmayalım. Bu durumu kabullenmiş oluruz. İşte orada amacımızı yerine getiremeyiz. Bu kapitalist sistemin önümüzdeki yıllar da da olacak tüm dayatmalarını onaylamış oluruz.
Vasıta bir yatırım aracı değildir. Bir araçtır. Lütfen, etrafınızdaki insanların gazına gelmeyin. Biz elhamdülillah Müslüman bir ülkeyiz. En azından biz inandığımız değerlere göre davranalım. Onlar da bize ayak uydursunlar.
Bu olumsuz durumun ve yaşanılan herşeyin geri dönüşünü maalesef mevcut hükümet üstlenecektir. Üstlenmelidir. Bunu yapmaz ise sizde "millet - devlet" olarak Halk olarak ! pusulada gerekeni yapmanız gerekir
Şahsi öngörüm, ÖTV oranı eskisi gibi yada küçük bir indirme girebilir. EYT, çiftçiler, Z kuşağı ve emekliler ile ilgili bir çok konuyu çözebilir veya çözmek için adım atar ise onların lehine olacaktır. Gerçi elektrikli vasıtalara ÖTV zammı geldi Ama bunlar olmak zorunda. Olmak zorunda olduğunu hissettirmek lazım. Yoksa yönetimde biliyor bizim açığımızı. Sıfıra yöneleceğimizi. Bu durumda egoist, aç gözlü olduğumuzu. Şaşırtalım ya insanları. Anlamayalım !! Sineye çekelim. Nakit bizde güç bizde
Konuşalım tartışalım seviyeli bir şekilde...
GEELY MARKASI VE MODELLERİ HAKKINDA BİLGİ
Merhabalar
Eski açtığım konulara binaen bütçem 60.000 TL ye düştü. Bu fiyatları genç ve donanımlı olarak araç bakıyorum. İster istemez Geely markası öne çıkıyor.
Familla ve FC modellerinden birini tercih edip yoluma devam etmek istiyorum.
Agrasif, gergin ve hor kullanıcı değilim. Keza İstanbul içerisinde günlük 40 km yapacaktır. Yetkili servisleri de parçacıkları da bol olan bir marka.
Kullanıcı arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. Kendinde, eşinde dostundan olan ve görme, kullanma, test etme şansı olan kişiler fikirlerini beyan ederler ise çok sevinirim.
2004 Palio, Marea veya Doğan SLX ile Aveo ya o paraları vermek istemiyorum açıkcası.
Teşekkürler
Merhabalar,
İstanbul Avrupa yakası sefaköy-bahçelievler arası yıllık 15.000 km yapabilecek araç bakıyorum. Km bir nebze azaltılabilir de tabi.
Sizden ricam, manuel veya otomatik fark etmez çok küçük olmayacak şekilde araç önerilerinizi bekliyorum.
Modelleri farklı olarak kapıda yatsada daha öncesinde Passat, Mondeo, Mondeo ve Leon kullanmış biriyim.
Koleksiyonluk bir araç olmasın lütfen. Elden çıkarılabilecek, yürütme masrafı da yüksek olmasın yeter. Cam tavan arayacak halimiz de yok. Klima olması yeterli
Bütçemiz : 40.000 ~ 60.000 TL arasıdır.
Edit : Düzeltme (Yer ve Fiyat Aralığı)
60 - 90 Bin TL Arası Kafa Karışıklığı
|
Far Sorunu (Buğlanma) Mk2 Seat Leon
Biyomedikal Kalibrasyon Teknikleri |
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 516
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 15.460 (Bu ay: 261)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 173 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası