Merhaba ,
Geçen hafta elektrikçi çağırıp eve sıfırdan ankastreden CAT6 kablo çektirdim. Elektrikçi bağladı internet geldi gitti. Sonrasında ben modemin yerini değiştirirken RJ11 jack kablosu koptu. Sokağa çıkma yasagı var diye bende jack pensesi yok iken el ile bağlayayım dedim. Elektrikçi turuncu / turuncu beyaz ankastreden geliyor dedi. Evde var olan bir RJ11 ikili kablonun dibinden kesip el ile bu iki rengi bağladım ama internet gelmedi. Sonra bir çok versiyon daha denedim ve sadece ikili kablonun bir ucuna turuncu beyaz , diğer ucuna turuncu+mavi bağlayınca internet geliyor. Daha sonra jack pensesi aldım RJ11 ( 2'li ) ve (4'lü) ve RJ12 ( 6'li ) jacklar ile neredeyse tüm versiyonlar ile denedim DSL yanıp dönüyordu ama internet ışığı yanmıyordu. Sadece 2'li RJ11 e turuncu beyaz / turuncu+mavi çaktığım zaten internet geliyor. Elektrikçi mesafesi uzak olduğu için allah allah nasıl olur falan diyor. Bende başka bir elektrikçi çağırıp para vermek istemiyorum.
Bu durum kısa devre konusu mudur ? Yani modem arkasına ikili kabloda birinde tek ( turuncu beyaz ) , diğerinde de iki ( turuncu +mavi ) ile intenetin olması durumu ?
Ankastre ve benim el ile yaptığım bağlama resmini yükledim.
Teşekkürler.
Bir ( Plazma ) satınalma hikayesi
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 641 (Bu ay: 7)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar