Evet arkadaşlar , bir kaç haftadır ciddi ciddi forumları , inceleme sitelerini inceliyordum. Önce klasik LCD mi PLAZMA mı geyiğine takıldım. Sonra sd yayınları izleyecek olmam , tepkime süresi olmaması ve bir türlü lcd'nin bana yapay gerçeklik gibi gelen renklerine alışamadığım için plazmada karar kılmıştım. Abi plazma ölüyor , bitiyor diyenlere , onların ömrü az diyenlere çok da kulak asmadım açıkcası. Kimse plazmasını mezara götürmüyor kardeşim . En fazla kullanan 5 sene kullanır , sonra olur evdeki 2. tv. Sonra başladım ne alsak ne alsak araştırmalarına. Maalesef ilk kriterim ( malum krizdeyiz ) plazmanın fiyatı oldu. Bütçem maksimum 1500'lerdeydi , hemde taksitli :). Yaw bu bütceyle plazma almaya mı çıkılır diyenleriniz olacaktır. Haklısınız da , bende plazma istiyorum , param da bu kadar napalım . Neyse uzatmayalım öyle böyle derken bir baktım bütçeyi taksitli 1800'lere getirmişim.
Sonra 2. kritik karar aşamasına geldim. İstanbul Bilişim ve onun kendi garantili ve uygun fiyatı mı. Yoksa distribitör garantili ama 200-300 tl fazla fiyatlı modeller mi. Aslında elbette ki garantili modeller istenir ama bütçemde belli bir rakamdaydı. Sonra bir ara boşver anasını satayım İB'de garantiyi bir yere kadar vermek zorunda dedim , gözü kararttım ve İB'den bütçeme uygunluğu nedeniyle 42PG6000'e karar kıldım. Ve aradım İB'yi. Tüm forumlarda ve heryerde İB hakkında söylendiği üzere o şu anda stokta yok ama şunlar stokta var yada 42PQ3000 iki haftaya gelecek , siz ödemeyi ( şiparişi ) yapın verelim dediler. Biraz da acelem olduğu için bütçeme göre başka plazmalar aradım. Sonuçta uzun lafın kısası Darty'de keseme uygun ve asgari isteklerimi karşılayan 42PQ200R'yi aldım. Yarın tv teslim edilecek , fakat yeni evleneceğim için yeni eve koyuyorum ve bir süre test etme şansım olmayacak. Ama bu modeli de seçerken forumdaki arkadaşlarımın tavsiyeleri üzerine seçmiştim. Arkadaşlara güveniyorum , en kısa zamanda bende tv ile ilgili deneyimlerimi ve incelemelerimi paylaşmak isterim. Bu arada bir tecrübemi paylaşayım. Eşlerimiz yada bayanlar nasıl mutfaklarına yada bizim için çok gereksiz ayrıntılarına takılıyorlar dediğimiz şeyleri alırken çok incelemeleri bize tuhaf geliyorsa. Aynen bizim tv yada diğer teknolojik şeyleri satın alma aşamasındaki derin araştırmalarımız da onlar için anlaşılmaz oluyor :)
Sonuç olarak , henüz gözümün önünde tvyi tam olarak tüm özellikleri ile test etmemiş olsam da , forumdaki arkadaşlara ve bütceme göre optimum plazma satınalmamı yaptığımı düşünüyorum. Hadi hayırlısı.... :) Darısı aramaya devam eden arkadaşların başına.
Not: Bilmiyorum benmi CRT tvden ilk terfim olduğu için heyecanlandım ama , sanki bu hikaye paylaşılması gereken bir hikaye gibi geldi. Eğer sizde buna benzer plazma-lcd vs karar verme aşamalarınızı anlatırsanız. Bu işleri yaşamış ( bir yerde görmüş- geçirmiş ) arkadaşlar olarak. Diğer arkadaşlara tavsiye vermiş olabiliriz.
tarike öncelikle hayırlı olsun. Güle güle kullan.
Yazını çok beğendim. Hele mutfak benzetmesi çok yerinde olmuş. Bazen bir cihazın çok da elzem olmayan bir özelliği için üst modellerini alarak fazladan verdiğim paralar (paracıklarım) aklıma geldi.
Kısa zamanda aynı model cihazdan ben de almayı planlıyorum.
Garanti konusu bence çok önemli.
Seneler önce simens sx1 telefon almıştım. Aslında alma, çok sorun çıkartıyor bu telefonlar demişlerdi. Ama ben yine de aldım. Neden mi? Telefonun "BAŞARI ELEKTRONİK" ten ömür boyu (7 yıl) garantisi vardı. Telefonu neredeyse hiç düzgün kullanamadım. Defalarca garantiye gönderdim. Üretici garantisi dolana kadar her şey normal. Sonra başarı "biz siemens'e bakmıyoruz" diye kabul etmedi telefonu. Göbeğimi çatlatarak anlattım. Yav kardeşim bu telefonun garantisi sizin garantiniz bakmak zorundasınız vs. Neyse gönderdik. Geldi. Tekrar arızalandı yine gönderdim. Aynı şeyler tekrar yaşandı. Göbeğimi çatlatarak yine gönderdim. SONUÇ: "Cihazda sıvı teması tespit edildiğinden garanti dışı" AAAAAAAAAA dedim. Ben sıvıya falan temas ettirmedim, defalarca arızalanan cihaz son hakkında mı (değişim ya da ücret iadesi gerekecekti artık) sıvıyla temas etmiş.
Soluğu alırsın tüketici hakem heyetinde. CEVAP: Teknik servis raporu varsa yapacak bir şey yok. Yav dedim garantiyi verenle raporu düzenleyen aynı firma. Yok geri döner dediler. Aslında iş mahkemelikti. Ama uğraşmadım. Uğraşamadım.
Aslında yeri değildi ve çok uzattım biliyorum. NEDEN YAZDIM: Tecrübe sahiplerinin tecrübeleri çok önemlidir. Ben bile bile o telefonu aldım. Elimde patladı tabi. (Ömür boyu garantili) Yarın sizin başınıza da gelmesin.
Lafın Özü: Ayrıntılara fazla takılmamak lazım. LG42PQ200R kullanıcıları tarafından çok beğenilen bir cihaz. Fiyatı uygun. LG kalitesi. Tecrübeliler böyle diyor.
hikayelerimiz çok benzer..seninle aynı durumdayım..umarım bende istediğim sonuca ulaşırım..
Güle güle kullanın. Hepimiz bu yollardan geçtik,merak etmeyin.