Şimdi Ara

iPhone 16 işlemcisi hakkında ilk bilgiler geldi: Apple, farklı bir yol izleyecek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iPhone 16 işlemcisi hakkında ilk bilgiler geldi: Apple, farklı bir yol izleyecek!
    Apple, iPhone 15 serisinin aksine iPhone 16 modellerinin hepsinde (iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro ve 16 Pro Max) A18 işlemciyi kullanacak. İşte detaylar:

Daha ucuz ve verimli çip kulanılacak

iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, A16 Bionic çip ile donatıldı. Ancak, 15 Pro ve 15 Pro Max, A17 Pro işlemci ile geliyor. Yalnız iPhone 16 ve iPhone 16 Plus, A17 yerine A18 çipini kullanacak.

Ayrıca Bkz.Apple A17 Pro vs A16 Bionic çip karşılaştırması: Ne kadar hızlı?

2024 iPhone’lar, A17 Pro çipi için kullanılan birinci nesil 3nm süreç olan N3B’ye kıyasla hem daha uygun hem de verimlilik açısından daha iyi olan TSMC’nin ikinci nesil 3nm üretim süreci olan N3E’yi kullanacak.

Kaynak:https://www.macrumors.com/2023/09/27/iphone-16-lineup-a18-a18-pro-chips-analyst-says/

• işlemciyi falan boşver 2024 yılında da 60hz ekran koyarlarsa kahkaha atarım :D

• Yaw he he

• Yav arkadaş bi 15 prolar elimize ulaşsın sonra iphone 16 haberi yaparsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci yenileyip sürmezler inş,en azindan 144 hz kamera sensöründe gelişme ekranda yenilik bekliyoruz,yoksa fisss:)

• Ucuz mu o da ne?

• Korayy31 K kullanıcısına yanıt
    120hz unutulmalı ki, apple yeniden keşefetsin yeni bir şey bulmuş gibi tanıtabilsin :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iPhone 15 Pro suanlik baya çöktü ısınma sorunları ile gündemde bunlar çözülsün 16 konuşulur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Reeder bile 120 Hz oldu.

• işlemciler her ne kadar iyi bile olsa yeni düz modellere önceki senenin Pro modellerinin işlemcisi verilmesi "eski işlemci" gibi olumsuz algı yaratarak kimilerinde rahatsızlığa sebep oluyordu bu sayede bu isimlendirme algısının önüne geçilecek gibi duruyor. mesela seneye baz modellerde kullanılacak olan A18 çip, bugünkü A17 Pro ile aynı güçte olacak, sorunları arındırılacak, asıl gelişmeler ise Pro modellerde kullanılacak olan A18 Pro da olacak.

Düz modellere 90 hz, pro ve pro max (ultra ya da adı ne olacaksa) 120 hz olur tahminimce.

2023 de koydular doyamadın mı kahkaha atmaya :)

• iphone 15 ler komedi olunca bol bol iphone 16 haberleri gelmeye başladı...

• oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Üstadım yaş kaç ? Dışarı çık temiz hava al, sosyalleş biraz, iyi gelir. Adam firmayı eleştirmiş siz de adamı eleştirmekten çıkıp kişisel hakarete varan ifade kullanmışsın. Şimdi dersiniz ki koydular orda hakaret değil vs vs.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yuhaser Y kullanıcısına yanıt

Güzel kardeşim yazdığımı bu şekil anlaman gerçekten şaşırttı beni.

Ben adamı eleştirmedim. 2024 60 hz koyarlarsa gülerim dedi. Bende 2023 de de gülmüştür manasında 2023 de de koydular dedim.

yaş 43 bu arada.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.