Ücretsiz SEO Araçları (Kapsamlı Liste -2023)
SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), modern çağın dijital dünyasında bir web sitesinin başarılı olması için olmazsa olmaz bir faktördür. Ancak, SEO stratejilerini belirlerken maliyetleri göz önünde bulundurmak da oldukça önemlidir. Neyse ki, dijital pazarlama dünyası birçok ücretsiz SEO aracı sunuyor. Bu araçlar, web sitenizi optimize etmenize, hedeflenen kitlelerle bağlantı kurmanıza ve rakiplerinizin önünde yer almanıza yardımcı olurken, aynı zamanda bütçenizi de korumanıza imkan tanır. İster yeni bir web sitesi sahibi olun, isterse var olan web sitenizi daha yüksek sıralamalara taşımayı hedefleyin, ücretsiz SEO araçları sizin için paha biçilmez yardımcılardır. Bu yazıda, dijital başarınızı artırmak için etkili ve ücretsiz SEO araçlarını keşfedeceksiniz. Hazır mısınız? O zaman başlayalım.
Not: Bu araçları kendim de birebir test ettim ve çoğunu zamanında kullandım. Alıntı veya derleme bir liste paylaşmıyorum. Hepsi tamamen ücretsizdir.
- Google Search Console: Google'ın sunduğu en temel SEO araçlarından biridir. Web sitenizin performansını izlemenize, indekslenme durumunu kontrol etmenize ve arama sıralamasını analiz etmenize yardımcı olur.
- Google Analytics: Web sitenizin trafiğini ve kullanıcı davranışını anlamak için kullanılır. Analizler sayesinde sitenizdeki zayıf ve güçlü noktaları belirleyerek daha iyi bir SEO stratejisi oluşturabilirsiniz.
- Google Anahtar Kelime Planlayıcı: SEO stratejinizin olmazsa olmazıdır. Anahtar kelimelerin arama hacmini öğrenmek ve organik sonuçlardaki potansiyel fırsatları yakalayabilmek için mutlaka kullanmalısınız.
Teknik SEO İçin Araçlar:
- Google PageSpeed Insights: Web sitenizin hızını değerlendirmenize ve optimize etmenize yardımcı olan bir araçtır. Sayfa yükleme süreleri ve performans ipuçları sağlar. WEB SİTE BAĞLANTISI
- GTmetrix: Web sitenizin yükleme hızını ve performansını ölçen kapsamlı bir araçtır. Sayfanızın performansını analiz ederek iyileştirme önerileri sunar. WEB SİTE BAĞLANTISI
- SEO Minion: Chrome tarayıcısı için ücretsiz bir eklentidir. Web sitenizin teknik SEO durumunu kontrol etmenize yardımcı olur ve başlık etiketleri, meta açıklamaları gibi faktörleri denetler. WEB SİTE BAĞLANTISI
- Seobility: Sayfa hızı, mobil uyumluluk, güvenlik ve diğer teknik SEO unsurlarını kontrol eden kullanıcı dostu bir araçtır. WEB SİTE BAĞLANTISI
- Screaming Frog: Web sitenizin teknik analizini yapmak için kullanışlı bir araçtır. URL'leri, başlık etiketlerini, meta açıklamalarını ve diğer önemli SEO unsurlarını tarayarak hataları tespit etmenizi sağlar. Bu araç normalde ücretli fakat deneme sürümü sınırlı olsa da test imkanı sunuyor. Eğer kişisel bir web siteniz varsa verdiği sınır size rahatça yeter. WEB SİTE BAĞLANTISI
Backlink Analizi İçin Araçlar:
- Google Search Console: Web sitenizin backlinklerini izlemek için temel bilgiler sağlar. Google tarafından tespit edilen backlinklerin listesini görebilir ve bağlantıların performansını takip edebilirsiniz. WEB SİTE BAĞLANTISI
- Ahrefs Backlink Checker: Bu araç, web sitenizin ücretsiz olarak sınırlı bir backlink analizini yapmanıza olanak tanır. Toplam backlink sayısını, bağlantı yapan alanları ve bağlantı türlerini gösterir. WEB SİTE BAĞLANTISI
- Moz Link Explorer: Moz'un backlink analiz aracı olan Link Explorer, web sitenizin backlink profilini inceler. Toplam backlink sayısının yanı sıra, etki düzeyi yüksek bağlantıları ve bağlantılarınızın dağılımını görsel olarak sunar. WEB SİTE BAĞLANTISI
- SEMRush Backlink Analytics: SEMRush, web sitenizin backlinklerini izlemenize ve rekabet analizleri yapmanıza yardımcı olur. Sınırlı ücretsiz versiyonuyla önemli backlink istatistiklerini görüntülemenizi sağlar. WEB SİTE BAĞLANTISI
- LinkMiner: Mangools tarafından sunulan LinkMiner, web sitenizin backlink profilini analiz eder ve toplam backlink sayısını, kaynak sayfaları ve bağlantı türlerini gösterir. Ücretsiz sürümüyle sınırlı özellikler sunar. WEB SİTE BAĞLANTISI
Kaynakça:
Askerlik Muayene Kaçağı
Arkadaşlar merhaba, aile hekimim hastaneye sevk vermişti lakin şehir dışında olduğum için sevke gidememedim. Aradan yaklaşık 2 hafta geçti. Bugün edevletten mesaj gelmiş. Mesaj tam olarak şöyle:
Yoklama kaçağı durumuna düşmemek için yoklama işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir. Yoklama işleminizi yaptırdıysanız bu mesajı dikkate almayınız. B016
Ben hemen ilk iş günü içinde gideceğim. Fakat yoklama kaçağı durumuna düşmüşmüyümdür, ne kadar süre içerisinde düşerim, eğer düşersem bedelliden yararlanabilir miyim? Bilgisi olan ve cevap verebilen olursa çok sevinirim.
Not: Bu arada edevlette yoklama sürem 7 ay olarak gözüküyor.
Askerlik Hastaneye Sevk Süresini Kaçırırsam
Arkadaşlar merhaba, dün aile hekimin hastaneye sevk verdi. Fakat ben bugün şehir dışına çıkıyorum. 2 haftadan önce dönemeyeceğim. Hastaneye sevkin belli bir süresi var mı ve bu süreyi kaçırırsam ne olur? Kaçak durumuna düşme vb. bir sıkıntı yaşar mıyım? Cevap verirseniz çok sevinirim, teşekkürler.
Siyasal Bilimler Üniversite Tercihi Yardım
|
Uydunet Netbook Bağlantı Yavaşlığı
|
Bu egzersiz kaç kalori yaktırır
|
|
PPP Işığı Yanmıyor
|
Evde Yapılabilecek Antremanlar
|
Bana birisi önersin :)
|
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 56
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.480 (Bu ay: 93)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Kültür ve Bilim