Wifi Kapanma Sorunu
Sadece 1 VLAN' ın internete çıkması sorunu
Ağımda 8 adet vlan var. Omurga switch üzerinde yer alan route kuralları sayesinde tüm vlanlarım birbirleriyle haberleşebiliyorlar.
- Kenar switchlerim doğrudan omurgaya bağlı.
- Kenar switchlerimin, default gateway ip si omurga switchin ip adresi.
- Omurganın default gateway adresi ise 24. porta bağlı olan internet router' ım.
- Omurga üzerinde yer alan tüm portlarım trunk. Yalnıza 23 ve 24 nolu portlarım access vlan100.
- Omurga üzerinde yer alan 23 nolu porta dcserver (IP:192.168.232.253), 24 nolu porta ise internet router (IP:192.168.232.254)' ım bağlı.
Kenar switchlerimin gateway adresi, omurganın ip adresi olmak zorundaki kendi içinde bulamadığı adresi, omurgaya giderek omurga üzerindeki route kuralları sayesinde bulabilsin. Omurganın da default gatewayı internet router olmalıki ağda bulamadığı adresi gitsin internet routera sorsun ve internete erişebilsin.
Sorunum şu; internete sadece vlan100 çıkabiliyor. Başka bir vlandan (vlan160), 23.porttaki dcserver (vlan100) bağlanıp ping atabiliyorum. Fakat başka vlandan 24. porttaki internet routera ne bağlanabiliyorum ne de ping atabiliyorum. Ulaşamayınca da internete çıkamıyorum.
Diğer vlan larımında internete çıkabilmesi için ne yapmam gerekiyor?
Selenoid Vana ve Voltaj Yükseltici
|
Samsung TV Sürekli Çıkan Boş Ekran
|
Shell Kredi Kartı Puan Kullanımı
|
Faiz Kampanyasından Yararlananlar
|
Telekom T11 Santral Max Hız
İthalat Garantili Samsung A20 IMEI Kaydı
|
Trakya Cam Filmi Önerisi
|
Son Giriş: 12 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 305
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 18.730 (Bu ay: 226)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 66 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası