yoklama dönemi için verilen süre
yoklama kaçağı gözüktüğüm için e devletten yoklamamın ilk aşamasını yaptım,
sonrasında yoklamayı tamamlamam için verilen süreyi gördüm
sorum şu bu tarihler arasında istediğim zaman yoklamamı tamamlayabilir miyim? hala yoklama kaçağı mıyım? bu sürenin anlamını anlamayamadım.
sağlık raporu alırsam cep ve sevk dönemine mi giriyorum?
düzeltme: bu sürede yoklama kaçağı olarak gözüküyormuşum bu işin iki yolu var
sağlık raporu alıp en yakın celpte askerlik
bedelli yatırıp 1 yıl sonra seçilen tarihte askerlik
erteleme bekleme gibi durum söz konusu değilmiş yoklama kaçağı olduğum her gün günlük 20tl cezaya kalıyormuşum, sağlık raporu aldıktan 2 hafta içerisinde de bedelli parası yatırılması gerekiyormuş. birlik komutanı sağolsun dinledi her sorumu cevapladı. aynı durumu yaşayan sorusu olan arkadaşlara belki faydam dokunur, hayırlı günler dilerim.
yoklama kaçağı olarak bedelli askerlik başvurusu
merhaba 1.1.24 tarihinden itibaren yoklama kaçağı olarak gözüküyorum, erteleme hakkım olmadığı için bedelli askerliğe başvuru yapacağım, yoklamamı e devlet üzerinden yaptıktan sonra bedelli askerliğe başvuru yapabilir miyim? bir hata yapmak istemiyorum . e devlet üzerinden yoklamayı yapıp bedelli ücretini şubeden mi ödeyeceğim? e devlet üzerinden başvuru yaparken bedelli ile ilgili belirtmem gereken bir detay var mı? bir de bedelli askerlik başvurusu yaparsam tahmini ne zaman askere çağırırlar?
düzeltme:
kendi sorularımı cevaplayayım aynı durumu yaşayanlara faydam dokunur belki
yoklama kaçağı bedelli askerliğe başvurabilir, e devlet üzerinden yapılıyor
belirtilen hesap noya sağlık muayenesi olduktan 2 hafta içerisinde para yatırılınca şubeye bildirmek gerekiyormuş
e devlette bedelli askerlik seçiliyor
bedelli askerlik 1 yıl sonraya celp veriyormuş celp tarihini seçmeye izin veriyorlarmış 2024 yılında başvuru yaparsanız 2025 yılında seçtiğiniz celp tarihinde askere gidiyorsunuz.
elektrikli bisiklet alıp gezmek
hayatımın çok spontene ilerlediğini, heyecanın kalmadığını, yarın uyanmak için bile sebebim olmadığını fark ettim. sevgilimle ayrıkdıktan sonra kendime tamamen işime verip spora başladım fakat bunun yeterli olmadığı kanısına azar azar farkına vardım, internetten katlanabilir elektrikli bisikletlere bakıyorum fakat 5bin küsürden aşşağı bir fiyat yok almama engel olmasa bile bu kadar fahiş fiyatları görünce üzülüyorum. yarın kur değerlerinin ne olacağını bile bilmezken galiba hayalimi gerçekleştirmek en iyi seçenek baktım sarmıyor bugün aldığımı yarın iki misli fiyata satarım
Çiğkötecide alkol satışı hakkında
4 yıllık çiğköfte dükkânımda iyi zamanlarım da oldu kötü zamanlarım da oldu gel gelelim son gündemler beni de farklı arayışlara sevk etmeye başladı. aklıma farklı fikirler geldi shazır dondurma satmaya başladım çok getirisi olmadığı gibi elektrik faturası belimi büktü iade ettim el bezi sabun satmak istedim karşı esnaf sabuncu benim dükkan sahibi arayı bozmak istemedim, benim çiğköfteci eskiden barmış baya da geleni varmış işleteni bir karı kız davası yüzünden vurulunca bu sabuncuya kalmış miras bu da devam etmek istememiş malzemeleri satıp dükkanı kiraya vermiş. ruhsat derdinin çok olmayacağını da düşündüğümden akşamları meze için genelde dükkana gelenler de var bir nevi müşterim hazır. biraz masraf edip canlı müzikli bar açsam mı zaten dekorlar sandalyeler falan depoda var.
İnsanın hiçbir şey yapası gelmiyor
Son yaşanan ekonomik buhranla beraber ülkenin bir fakir için ne kadar yaşanmaz olduğuna sürekli farklı örneklerle şahit oluyorum. Üniversite okumanın zaman kaybı olduğunu savunan işe torpille girmiş kişiler, ekonominin hala iyi olduğunu söyleyenler, market fiyatlarının her gün değiştiğine şahit olmam daha niceleri.. Asgari ücretle çalışan bir insanın zaten hayatı olmaz o kısmı geçiyorum, ben ftr mezunu mühendislik okuyan birisi olarak iş bulmakta bulduğum işteki patronun hakkımı vereceğinden çok şüphe ediyorum, maksimum asgari ücretten 200 400 lira fazlasına daha fazla iş yükü almak acınası geliyor diplomanın değeri gerçekten kalmadı. Ailesinden zengin olan rahat fakir olanlar ise kira fatura ve sürünme üçgeninde ilerliyor.. Bu saatten sonra TL ile maaşla evini arabasını alabilecek kaldı mı? Aç kalmadan kıt kanaat geçinme şekli ile yaşıyoruz. Çok sıkıldım çok yabancı bir kızla evlenip ülkeden kaçasım var
java ücretli soru çözümü yapacak birisini arıyorum
java quizine ücreti karşılığı yardım edecek birisini arıyorum
web tasarım için yardım
sıralaya başınca sıfırlıyor nerede hata yaptım bilen hocalarım yardımcı olabilir mi
<html>
<head>
<title>Quiz</title>
</head>
<body>
<form name=sirala>
<table border="0">
<tr><td><b>Sayı 1</b><input type="text" id="s1"></td></tr>
<tr><td><b>Sayı 2</b><input type="text" id="s2"></td></tr>
<tr><td><b>Sayı 3</b><input type="text" id="s3"></td></tr>
<tr><td>><button onclick="Sirala()">Sırala</button></td></tr>
</table>
</form>
</body>
<script>
var x=parseInt(getElemetById("s1").value);
var y=parseInt(getElemetById("s2").value);
var z=parseInt(getElemetById("s3").value);
if (x>y && x>z)
{
function Sirala()
if (y>z)
{
console.log(x + ", " + y + ", " +z);
}
else
{
console.log(x + ", " + z + ", " +y);
}
}
else if (y>x && y >z)
{
if (x>z)
{
console.log(y + ", " + x + ", " +z);
}
else
{
console.log(y + ", " + z + ", " +x);
}
}
else if (z>x && z>y)
{
if (x>y)
{
console.log(z + ", " + x + ", " +y);
}
else
{
console.log(z + ", " + y + ", " +x);
}
}
</script>
</html>
İphone 8 tuhaf mikrafon sorunu.
Öncelikle selamlar arkadaşlar bugün ilginç bir sorunla karşılaştım, telefondan ses kaydı atmak istediğimde cızırtıdan başka duyulmayan ses gitti karşı tarafa, haliyle ilk akla gelen mikrofonun bozulduğu oldu. Farklı uygulamalarla denediysem de sesim karşı tarafa gitmedi fakat siri kısık seste bile beni duyabiliyor dikte ile yazdırmada da herhangi bir sorun olmuyor, video çekiminde de sesim gayet temiz canlı. Çözüm adına 14.3 güncellemesini yüklüyorum sizin tavsiye ve önerileriniz nedir?
Java sorusu
Ne yaptıysam çözemedim nerde hata yaptığımı anlayamıyorum yardım edecek birisi var mı
Bir şirket, müdürlerine(sabit haftalık ücret alırlar), vardiyalı işçilerine(40 saate kadar sabit saatlik ücret ve sonrası için saatlik ücretin 1.5 katı alırlar), komisyon işçilerine (sabit 250$ ve haftalık brüt satışların %5.7 sini alırlar) yada parça işçilerine(ürettiği her malzeme başına sabit ücret alırlar -- her parça işçisi tek bir malzeme üzerinde çalışır--) maaş vermektedir. Her çalışan tipinin haftalık maaşını hesaplayan bir program yazınız. Kaç çalışan olduğunu bilmiyorsunuz. Her tipte çalışanın kendi maaş kodu vardır. Müdürler 1, vardiyalı işçiler 2, komisyon işçileri 3 ve parça işçileri 4. Bu maaş kodlarına göre çalışanların maaşları hesabı için gerekli olan kontrol yapısını kullanın. Bu kontrol yapısı içerisinde kullanıcının gerekli değerleri girmesini sağlayın.
Hazır proje üstünde değişiklik yapamıyorum
Vb yi bilmiyorum fakat arkadaşımın yaptığı proje üstünde bir kaç yeri değiştirmek istiyorum, cssden değiştirdiğim halde exe den açınca değişiklikler gözükmüyor ne yaptıysam da değişmedi. Ne yapmam gerek debug klasörünü mü silmem gerek bilen birisi detaylıca yazabilir mi? Sorun basit ama bilgisizlik yüzünden tıkandım kaldım
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 12 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 255
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 9.344 (Bu ay: 799)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 112 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic