Sistem Tavsiyesi ( Kararsız Kaldım )
Merhabalar Öncelikle ;
Bir kaç ay evvel anakart ve işlemcim oldugu gibi gitti eski ama iyi ürünler di yani anlam veremedim belki elektrik veya başka bişey
zaten uzun zaman olmuştu Eski sistemim
i7 5960x
Asus X99 2
H90 Sıvı Sogutma
Gtx 970
Gskill 4x8 32 gb Ram 3000 Mhz
Cooler Master 1000 w Slient +80
Level 10 GT Thermaltake Kasa
Yukarıdaki sistemi aldıgım da çok iyi bir sistemdi bu zamana kadar da
sorunsuz kullandım taki o talihsiz olay başıma gelene kadar.
Yeni kurmak istedigim sistemde amacım kaldıgım yerden pc kullanmaya devam etmek oyun oynamak vs öyle inanılmaz oyunlar degil
BTF4 ve Diger Serileri Forza Horizon 5 - Cs go tarzı belki başka oyunlarda olabilir.
Sorun şurada başlıyor ben araştırdıgım kadarı ile kendime bir sistem oluşturdum. Onu aşağıda Belirtiyorum
Kendim yormadan en iyi işlemci diye düşündügüm oyun için en azından eski ramlerim ve ekran kartımla kombinasyonu tamamlayacagımı düşündügüm
sistem budur. Aslında ben bu sistemi bugün alıcaktım Teknobiyotik ve incehesap üzerinden. Fakat bakmaya devam ederken AM5 mi alsam diye
bir düşünce girdi kafama. Bende tekrar araştırmaya başladım. Daha mantıklı olacak gib geldi. İyi bir anakart alırım x670 belki ilk etapta 7600x ile
birleştiririm daha sonra bir kaç sene sonra 7950x3d geçerim aynı anakart ve ramler ile iyi bir ekran kartı kullanarak en az 3 - 5 Sene de öyle götürür
diye düşündüm. Bu benim seçtiklerim 15 - 16 bin tl yapıyor açıkcası işime de geliyor. Diğer türlü de belki ekstra ram ile 20 - 21 tutacak
Çıkmaza girdigim konu şu aslında ben daha önce hiç AMD kullanmadım hem fiyat hemde performans için herkes öneriyor 15 bin tl gibi bir tutar ile de
bende denemiş olurum düşüncesi ile bu yola girdim. Ama işin içinden çıkamadım.
Algı kötü bişey i5 işlemci hiç bakmadım Araştırmalarım sonucu i5 13600k ile güzel bir sistem de
kurabiliyormuşum onunda fiyatı 16 civarına geliyor. DDr4 olarak ve daha önce de kullandıgım bir işlemci oldugu için intel nedense daha güvenilir geliyor.
Konu açmam da ki amaç şu bu işi benden daha iyi bildiginiz bir çok iş olarak bunu yaptıgınız ortada birlikte düzgün bir sistem kurmama yardımcı olabilir misiniz ?
Bazen fazla bilgi insanın kafasını oldukça karıştırıyor bir bilirkişilerden yardım almak istedim eksik yazdıgım fazla yazdıgım veya yanlış yazdıklarım için kusura bakmayın.
Herkese iyi forumlar.
|
acer k750 sizce nasil
|
N8 TÜRKÇE DİL YÜKLERKEN SORUN YASIYORUM
|
Bir Bakıp Fikir Belirtirseniz Sevinirim..
|
İlgi Alanları: ARABA - MOTOR - PC - XBOX 360 - PS3 - GO KART -
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 96
İkinci El Bölümü Mesajları: 48
Konularının görüntülenme sayısı: 1.785 (Bu ay: 34)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El