Arkadaşlar selamlar,
Başlıktaki durum ile ilgili forumda arama yaptım ancak çıkan sonuçlar çok eski tarihli ve güncel çözümler maalesef yok. Bu nedenle yeni konu açmak durumunda kaldım.
Sorunla ilgili çözmek amaçlı yaptıklarımın özet maddelerini metnin en sonuna ekliyorum.
Dolce Vita marka, Felice 24 LN model kombi kullanıyoruz. Kiracı olarak eve ilk biz taşındık, bizden önce kombiyi kullanan eden olmadı. Bina yeni ve 4 katlı(Bu detayı suyun debisi ile ilgili fikir olması açısından veriyorum), hâliyle tesisat da yeni. Evin boyutu net 35m² totalde zaten.
Ev 1+1 ve toplamda 3 petek var. Biri salonda, biri odada ve bir de tuvalette. Petekler ısınıyor ve peteklerin herhangi bir problemi yok. Mutfağa ve tuvaletin lavabosuna gelen sıcak suda da herhangi bir problem yok. Ancak duş almak için banyo suyunu açtığımda su ılık akıyor. Ortalama 34 - 35 derece civarında, ona da zar zor bekleyince çıkıyor. Mutfak ve tuvalet lavabosunda ise herhangi bir sorun olmadan su el yakacak kadar ısınıyor. Mutfağa ve tuvalet lavabosunda suyun ısınma süresi de çok daha kısa. Yani banyoya giden suyla ilgili bir problem olması lazım diye düşünüyorum mantıken. Bu yüzden banyonun duş bataryasını söküp kartuşun sağlam olup olmadığına baktım, kartuşta da sorun yok. Sızdırma vs. yok. Kartuş sağlam.
Kombinin hemen altında 3 giden, 3 de gelen kollektör vana var. Bu vanaların tamamı açık.
YAPILANLAR
- Kombiyi resetledim, sorun düzelmedi. Güç kısmını kapatıp bir süre dinlendirdim, nafile.
- Banyo duş başlığının ve bataryasının kontrolünü sağladım, kartuşta bir sorun veya soğuk kısımdan kaçak vs. yok.
- Kaloriferlerin çalışmasında bir sorun yok. Kaloriferler maksimumda çalışırken banyo suyunu açtım, banyo suyunda yine değişen bir sıcaklık yok.
Eve taşınalı daha 6 ay anca oldu. Öncesinde böyle bir sorun yoktu, son 1-2 haftadır var. Sorun kombi ısıtmasında desem, o zaman mutfak ve tuvalet lavabosunun sıcaklığının da artmaması gerekir ama onlarda sorun yok. Sadece banyo/duş suyunda böyle oluyor. Banyo suyunun debisini biraz azalttığımda derece 43-44 dereceye kadar çıkıyor ama bu varolan sorunu çözmüyor maalesef. Bir sıkıntı var ama çözemedim.
Kombinin garantisi var, fakat servis 'gelir bakarız, kombide arıza yoksa 500 TL + KDV alır ve herhangi bir işlem yapmadan gideriz' demiş. Garanti dışı kalır diye kombiyi de açamıyorum, elim mekanik işlere vs. yatkındır. Sorunun kökeninin ne olacağına dair bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica edecektim.
Paylaşmamı veya kontrol etmemi istediğiniz herhangi bir yer vs. olursa yazmanız yeterli.
Peşinen çok teşekkür ederim ilgilenenlere.
|
Msnde mikrofona bi haller geliyor
|
Mozilla Firefox Bot Eklentisi ?
|
Microsoft Runtime Redistributable Kit has failed.
|
LCD Monitör Tavsiyesi
|
LCD monitör tavsiyesi..
|
Artık ağlamak istemiyorum..
|
\m/ Çılgınsın Mæen
Laptopun driverler silinmiş ancak..
|
Ey Türk İstikbalinin Evladı ! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklal ve cumhuriyetini kurmaktır ! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur. Mustafa Kemal ATATÜRK |
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 111
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.392 (Bu ay: 73)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic