Dram ışığı yanıyor görüntü gelmiyor
anakart + işlemci + ram tavsiyesi
Selamlar
öncelikle 2011 yılında almış olduğum bir bilgisayarım var. aşağıda hem aldığım fiyatlar hem de modelleri görüyorsunuz. zamanında yine dh forum yardımıyla toplamış olduğum bir pc.. Gözünüz yaşlı fiyatlara bakmanız için koyuyorum :')
zaman içerisinde ekran kartımın yanması nedeniyle ekran kartı, işlemci fanı, yavaşlaması nedeniyle DDR3 ram takviyeleri ve haliyle ssd ve sata harddisk takviyeleri yaptım.
Aldığım ekran kartı bu: MSI GeForce GTX 1050 Ti AERO ITX 4G OCV1 4GB GDDR5 128Bit DX12 Ekran Kartı
işlemci fanı da bu: Dark Freezer X120 Intel 775/1155/1156/1150/1151 AM2/AM2+/AM3/AM3+/AM4 Uyumlu işlemci Soğutucu (DKCCX120)
şimdi birbiriyle ve elimdekilerle uyumlu anakart işlemci ve ram almak istiyorum.
aşağıdakileri buldum.
Intel Core i5 12400F Soket 1700 12. Nesil 2.50GHz 18MB Önbellek 10nm İşlemci
ASUS Prime B660M-A D4 Intel B660 LGA1700 DDR4 5333 MHz mATX Anakart
GSKILL 32GB (2x16GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram
sizlerden uyumlu olup olmadığını, f/p'si daha iyi başka bir ürün tavsiyeniz olup olmadığını ve başka almam gereken bir donanım olup olmadığını öğrenmek istiyorum. mesela yeni bir power supply almam gerekir mi?
anakart, işlemci ve ram için verebileceğim fiyat maksimum 8.000 - 9.000 TL.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler...
gelen mesajlar üzerine düzeltme / edit:
amacımı tam olarak yazmamışım. peyderpey bilgisayarı iyileştireyim diye düşünüyorum. cpu çok zorlanmaya başladı özellikle oyun oynarken. anakarta uyumlu daha iyi işlemciler de 2. el hep.
Belki bir 6 ay 1 sene sonra da uyumlu bir rtx ekran kartı alırım.
almayı düşündüğüm anakart, işlemci ve ram uyumlu mu?
bunlara ek olarak uygun fiyatlarda psu, işlemci fan ve ileride alabileceğim ekran kartı tavsiyelerinize de açığım..
|
Son Giriş: 6 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 30
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 316 (Bu ay: 87)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 2)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware