6 yıldır kullandığım siemens bulaşık makinesi E19 hatası verdi. servis çağırdım. öncelikle heat exchanger resirkülasyon valfinin arızalı olabileceğini söylediler. ellerindeki bir başka parçayı uydurmaya çalıştılar ancak sonuç alamayınca güç kartının da değişmesi gerektiğini ve belki deterjan gözü ile ilgili de problem olabileceğini belirterek minimum 1000 lira civarında bir fatura çıkardılar. yeni bulaşık makineleri 3000 lira civarında olunca da yaptırmak istemedim. sonuçta 6 yıllık makine ve sadece 2 parçası değişecek. diğer parçaları ne kadar dayanır bilemiyorum.
internette araştırınca söz konusu resirkülasyon valfinin değişimi ile bu sorunu çözenler olduğunu gördüm ve acaba orjinal ürün olmadığı için olmadımı diyerek orjinalini 91 tl ye sipariş ettim.
bu arada valfe gelen kablodaki gerilimi ölçtüğümde 300 voltun üzerinde bir değer mevcuttu ve selenoid valftede 20 ohm da herhangi bir değer okunmuyordu.
yeni parça geldi. kontrol ettiğimde 20 ohmda 7 gibi bir değer okudur. onu taktım ancak sorun halen devam ediyor. acaba başka bir öneriniz olurmu?
Sarjli supurgeye lityum pil takmak.
4.8 volt motoru calistirmak icin yardim
|
plc balast ile t8 floresan çalışırmı ?
|
External Tv Kartı
|
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 104
İkinci El Bölümü Mesajları: 14
Konularının görüntülenme sayısı: 3.046 (Bu ay: 65)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar