Şimdi Ara

4.8 volt motoru calistirmak icin yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde eski, kullanilmayan bir sarjli tornavida mevcut. Ancak pilleri artik ancak 3-5 dk dayanabilmekte idi. Benimde aklima bir adaptore baglama fikri geldi.

Icini acip baktigimda 4 tane 1.2volt 600 mAh lik pilin seri bagli oldugunu gordum. Ayrica motorun uzerindede 4.8 volt yaziyor. Elimde var olan ayarlanabilir adaptorle denedim basta ancak adaptor 300 mA l. Sanirim bu sebeple hic calistiramadi. Sonra sirasi ile evdeki tum aletlerin adaptorlerini denemeye basladim.
    En son kullanilmayan netbook un adaptoru ile denedim.
    Adaptor 19 v ve 2.1 amper. Motoru aralikli olarak calistirdi. Neden bilmiyorum ama motor 1 sn araliklarla durarak calisti.

Saniyorum daha yuksek ampere ihtiyacim var. Elimdekileri kullanarak bu motoru calistirmam mumkunmudur. Adaptoru 4.8 volta indirerek amperini de yukseltebilecegim bir direnc eklemem mumkunmu. Mumkunse nasil birsey olmali. Her turlu yardim icin simdiden Cok tsk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benzer ürün olarak gördüğüm 4.8V luk motorlar 3A'likti.O da boşta. yani her türlü 3Aden daha yüksek amper verebilen bir adaptör lazım.. Ayrıca 4.8V ile çalışan bir motora maksimum nominal çalışma geriliminin iki katı gerilim verilebilir. Daha fazlası motorun sargılarına zarar verir.
  • Elimdeki adaptorle bunu yapmam mumkunmudur?

• AldaR A kullanıcısına yanıt
    19v çok fazla ve ayrıca akımı da az. eğer araya bir buck converter koyarsanız istediğiniz gerilimi sağlarsınız.ayrıca güç aşağı yukarı %90 korunacağından 19x2=38W değeri 5V civarında iken yeterli akımı sağlamış olursunuz ama dikkat etmeniz gereken şey dc-dc buck dönüştürücünüzün 3-5A i kaldırıyor olması gerekiyor. hazır halde lm2576 veya lm2596 ile yapılmış modüller var ama onlar maksimum 3A verebilir.size daha iyi bir modül veya lm2576,lm2596 nın modifiye edilmiş bir hali lazım. eğer ille de o adaptörü kullanmanız gerekmiyorsa bence ya lipo pil kullanın ya da led sürücüler için kullanılan dc güç kaynaklarından birini alın. sağ taraflarında voltaj ayarı bulunur. 6V büyük ihtimal 5V seviyelerine kadar düşürülebilir. bu sizin iççin yeterli olacaktır bence.bu link alibabadan. siz türkiye içi bir siteden de bakarsınız yine
    https://www.alibaba.com/product-detail/SDPower-SMPS-30w-6v-5a-switching_60339344401.html?spm=a2700.7724857.main07.15.619a010fOP3guR

• Cok tsk.

Peki soyle birsey baglasam

3 ohm direnc

https://urun.n11.com/diger/33-ohm-direnc-10-adet-P98591958

Acaba bununla sonuc almam mumkunmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: AldaR

Cok tsk.

Peki soyle birsey baglasam

3 ohm direnc

https://urun.n11.com/diger/33-ohm-direnc-10-adet-P98591958

Acaba bununla sonuc almam mumkunmu?

Kesinlikle hayır! Anladığım kadarıyla bununla gerilimi bölüp 19 v gerilimi düşürmeye çalışacaksınız. Ama bunun için o direncin mevcut akan akımı ve gerilimi kaldirabiliyor olması lazım. Yani o direnç güç olarak motor boşta iken bile 19x3=57 W olmalı ki öyle bir durum söz konusu değil. Ayrıca dediğim gibi akım yetmeyecektir. Ya adaptörü degistireceksiniz ya da araya bir buck converter koyacaksınız.

• tsk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.