Şimdi Ara

5 vitesli arabayi 6 vites yapmak mumkun mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
21.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadasalar 6 ileri vitesli golf kullandim!! 130-140 a gelince 5 den 6 ya atiosun devir 3bin civarina dusuoo!! anlik yakit tuketimine bakiom 6 civarina dusuoo!!
    ayni hizlarda 5 vitesli aracimda devir 4bin devir civarinda oluyoo ve anlik yakit 10civari oluoo!!
    gelilim asil meseleye!! 6. vites mutis ekonomi saglioo arti yuksek hizlarda gidiosun!!
    varmidir yolu 5 ileri vitesli bi araci 6 ileri yapmak?

• Yapay Zekanın Yanıtı

5 Vitesli Arabayı 6 Vites Yapmak Mümkün mü?

5 vitesli bir arabayı 6 vites yapmak, teknik olarak mümkündür ancak kapsamlı bir işlem gerektirir. Bu dönüştürme, aşağıdaki hususların dikkatli bir şekilde değerlendirilmesini gerektirmektedir:

• Şanzıman Değişimi: Mevcut 5 vitesli şanzıman, 6 vitesli bir şanzımanla değiştirilmelidir. Bu, şanzıman yuvasındaki değişiklikleri ve yeni aktarma organlarının takılmasını içerir.
    • Aks Değişimi: 6 vitesli şanzıman, farklı bir çıkış miline sahip olacağından, aksların da değiştirilmesi gerekir.
    • Elektronik Sistem Uyumlaştırma: 6 vitesli şanzıman, farklı bir elektronik kontrol ünitesine (ECU) sahip olabilir. ECU'nun aracın diğer elektronik sistemleriyle uyumlu hale getirilmesi gerekir.
    • Gösterge Paneli Değişiklikleri: Aracın gösterge paneli, 6 vitesin gösterilmesini sağlayacak şekilde değiştirilmelidir.

Önemli Hususlar:

• Bu dönüşüm, önemli ölçüde mekanik bilgi ve deneyim gerektirir.
    • Dönüştürme maliyeti, aracın modeline ve kullanılan bileşenlere bağlı olarak değişebilir.
    • 5 vitesli bir arabayı 6 vites yapmak, yakıt verimliliğinde veya performansta önemli bir iyileşme sağlamayabilir.

Tofaş 6 İleri Şanzıman:

Türkiye'de üretilen Tofaş modelleri, orijinal olarak 5 vitesli şanzımanlarla donatılmıştır. Ancak, Tofaş için özel olarak tasarlanmış 6 ileri şanzıman kitleri mevcuttur. Bu kitler, yukarıda belirtilen değişiklikleri ve uyumlaştırmaları içermektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • valla yapilsa bile tasarruf edeceğin yakıt onun maliyetini karsılamaz die düsünüyorum, kaldıki motorla

uyumlu bi sanzıman bulmakda ayrı bi dert istenirse yapılır tabiki yapılamaz die bişi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: _alabora_

valla yapilsa bile tasarruf edeceğin yakıt onun maliyetini karsılamaz die düsünüyorum, kaldıki motorla

uyumlu bi sanzıman bulmakda ayrı bi dert istenirse yapılır tabiki yapılamaz die bişi yok
    yaa sanzumani degismeden disli misli degiserek falan olmasmi
    warmi imkani acep
    ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cilikka

yaa sanzumani degismeden disli misli degiserek falan olmasmi
    warmi imkani acep
    ?

Alıntıları Göster
    araban stilo heralde
    yeni stilolar 6 vitesli
    değiştirirler heralde bi sorsana hem arabayı yenilemiş olursun 5 i 6 yapmaya çalışınca bence daha çok para gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okyaypay

araban stilo heralde
    yeni stilolar 6 vitesli
    değiştirirler heralde bi sorsana hem arabayı yenilemiş olursun 5 i 6 yapmaya çalışınca bence daha çok para gider.

Alıntıları Göster

yok kardes araba degismem!!
    yeni stilolar 1400cc 6ileri!! arti yeni stilolarda tek kapi yok!!
    ben tek kapi var!! sirf 1600 oldugu icin degisiom!! kesmio 1600

• quote:

yok kardes araba degismem!!
    yeni stilolar 1400cc 6ileri!! arti yeni stilolarda tek kapi yok!!
    ben tek kapi var!! sirf 1600 oldugu icin degisiom!! kesmio 1600

Alıntıları Göster
    madem 6 vitesli araç yakıtta iyi oluyor

üreticiler neden hala 5 vites araba yapıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Subat

Alıntıları Göster
    neden 6 viteli üretmiyolar?
    bence maliyetten dolayı.çünkü insanlar her araca çok para veremiyorlar.
    senin sorduğun soru bi zamanlar kendime hep sorduğum şu soruya dönmüş:
    önceden derdimki düz dizelleri neden üretiyorlar.
    turbo dizel hem daha az yakıyor hem düz dizellere göre çok daha dinamik-performanslı.

sorunun cevabı şu da olabilir:
    bazı insanlar aracında sadece performans istediği için sürekli vites değiştirmek istemediği için 5 vitesli aracı tercih edebilirler.
    çünkü vites değiştirmede yaşanacak sıkıntı ve zaman kaybını istemiyor olabilirler.
    sonuçta herşey arz talep meselesi.
    şu anda çoğu firma hem 6 vitesli hem 5 vitesli araç üretiyorlar.
    hangisini almak istiyorsan onu alırsın.

sorunun tek mantıklı cevabı bence maliyettir.
    6 vitesli şanzımanın maliyeti galiba daha fazla.
    bunu ortadan kaldırmak için 5 vites yapıyor olabilirler.yanlışsam düzeltin.

selam ile...
    quote:

Orjinalden alıntı: kankys

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayvansı Terlik

neden 6 viteli üretmiyolar?
    bence maliyetten dolayı.çünkü insanlar her araca çok para veremiyorlar.
    senin sorduğun soru bi zamanlar kendime hep sorduğum şu soruya dönmüş:
    önceden derdimki düz dizelleri neden üretiyorlar.
    turbo dizel hem daha az yakıyor hem düz dizellere göre çok daha dinamik-performanslı.

sorunun cevabı şu da olabilir:
    bazı insanlar aracında sadece performans istediği için sürekli vites değiştirmek istemediği için 5 vitesli aracı tercih edebilirler.
    çünkü vites değiştirmede yaşanacak sıkıntı ve zaman kaybını istemiyor olabilirler.
    sonuçta herşey arz talep meselesi.
    şu anda çoğu firma hem 6 vitesli hem 5 vitesli araç üretiyorlar.
    hangisini almak istiyorsan onu alırsın.

sorunun tek mantıklı cevabı bence maliyettir.
    6 vitesli şanzımanın maliyeti galiba daha fazla.
    bunu ortadan kaldırmak için 5 vites yapıyor olabilirler.yanlışsam düzeltin.

selam ile...
    quote:

Orjinalden alıntı: kankys

Alıntıları Göster
    huahaha motoruda degiştirmen lazım zaten o vitesler blokun yapabilecegi devire gore eyerlenır yani sen 5 viteli bir aracdan daha fazla devirmi istiyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: sea_harier

huahaha motoruda degiştirmen lazım zaten o vitesler blokun yapabilecegi devire gore eyerlenır yani sen 5 viteli bir aracdan daha fazla devirmi istiyorsun?

Alıntıları Göster
    Mühendis bişiyi üretecekken atıyorum köprü yapacakken, en sağlam maddeyi en iyi alaşımlı çeliği kullanmaz, bakar ne kadar yükse maruzkalacak, sonra o yüke dayanacak malzemeler hangileridir belli bir emniyet katsayısıyla bunları seçer, içlerinden maliyeti en ucuz olanı kullanır...

Burada da en optimum vites 1.6 bir arça için 5 vitestir...

Bu yılların deneyimidir...

Ayrıca bi arkadaş söylemiş, motorunda değişmesi gerekir...

• quote:

Orijinalden alıntı: antiochos

Mühendis bişiyi üretecekken atıyorum köprü yapacakken, en sağlam maddeyi en iyi alaşımlı çeliği kullanmaz, bakar ne kadar yükse maruzkalacak, sonra o yüke dayanacak malzemeler hangileridir belli bir emniyet katsayısıyla bunları seçer, içlerinden maliyeti en ucuz olanı kullanır...

Burada da en optimum vites 1.6 bir arça için 5 vitestir...

Bu yılların deneyimidir...

Ayrıca bi arkadaş söylemiş, motorunda değişmesi gerekir...

Alıntıları Göster
    Dikiş tutmaz, olmaz. Vitesle şanzımanla oynadınmı sonra da oynar durursun.

Şu altı vitesli şanzımanın pahalı olmasına gelince, olay sadece katma değer olayıdır. Pazarlama stratejisidir. 6 vites varken kimse 5 vitesli araç almak istemez. Bu yüzden bindiriyorlar. Yoksa 5-6 kg. fazladan demirin maliyeti neyse fark o. Tırlarda çekicilerde 12 vites var. Teknik olarak zor bişe değil, 7 vitesli golf de üretebilirler ama gereksiz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi special123456 -- 7 Eylül 2006; 22:06:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: special123456

Dikiş tutmaz, olmaz. Vitesle şanzımanla oynadınmı sonra da oynar durursun.

Şu altı vitesli şanzımanın pahalı olmasına gelince, olay sadece katma değer olayıdır. Pazarlama stratejisidir. 6 vites varken kimse 5 vitesli araç almak istemez. Bu yüzden bindiriyorlar. Yoksa 5-6 kg. fazladan demirin maliyeti neyse fark o. Tırlarda çekicilerde 12 vites var. Teknik olarak zor bişe değil, 7 vitesli golf de üretebilirler ama gereksiz olur.

Alıntıları Göster
    5 vitesi 6 yapmak zor iş ama beşinci vites dişlisi uzun oranlı bir dişliyle değiştirilebilir sanırım,böylece son viteste düşük devirde yüksek hız yapılabilir.Tabi o motorla ara hızlanmalarda bayılır,sollamalarda 4'e düşmeyi ister.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elbruz

5 vitesi 6 yapmak zor iş ama beşinci vites dişlisi uzun oranlı bir dişliyle değiştirilebilir sanırım,böylece son viteste düşük devirde yüksek hız yapılabilir.Tabi o motorla ara hızlanmalarda bayılır,sollamalarda 4'e düşmeyi ister.

Alıntıları Göster
    e jazz da 7 vites varda n oluyo sanki???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elbruz

Alıntıları Göster
    kardeşim bi dişli daha açacan oraya zoe iş değil sanayide yapılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: TUNERBOY

kardeşim bi dişli daha açacan oraya zoe iş değil sanayide yapılır

Alıntıları Göster
    bu arada kitt 8 vites
  • quote:

Orijinalden alıntı: electro_g

Alıntıları Göster
    aaaharbıden 7 ılerımı:D:D vayyy beee m 5 gıbı :D
    quote:

Orjinalden alıntı: electro_g

CİLİKA SEN 6 ILERI YAP BIDE SANA BI CAKMA TIRBO SESI ARTIK GAZA GELIR BENI BILE YERSIN SEN :d:d SEN 6 ILERI YAPRSIN ONU DA CALARLAR POLISTE ARABAYLA OYNADIN DIYE SANA BIDA CEZA YAZAR:d

• quote:

Orijinalden alıntı: VeroModa

aaaharbıden 7 ılerımı:D:D vayyy beee m 5 gıbı :D
    quote:

Orjinalden alıntı: electro_g

CİLİKA SEN 6 ILERI YAP BIDE SANA BI CAKMA TIRBO SESI ARTIK GAZA GELIR BENI BILE YERSIN SEN :d:d SEN 6 ILERI YAPRSIN ONU DA CALARLAR POLISTE ARABAYLA OYNADIN DIYE SANA BIDA CEZA YAZAR:d

Alıntıları Göster
    efe kardes yapmicam 6 vites yaff
    merak ettim sordum!!
    bu arada cuf cuf yapmak icin blow offu nereden bulacam yaa!! arabamda turbo yok!! kolpa cuf cuf sesi cikaranlari ariom

• quote:

merak ettim sordum!!
    bu arada cuf cuf yapmak icin blow offu nereden bulacam yaa!! arabamda turbo yok!! kolpa cuf cuf sesi cikaranlari ariom

Alıntıları Göster
    bende bende
    quote:

Orjinalden alıntı: cilikka

merak ettim sordum!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Mizra

bende bende
    quote:

Orjinalden alıntı: cilikka

merak ettim sordum!!

Alıntıları Göster
    ugur bekle abı 8 gun sonra turkıyeye gelıcem allah kısmet ederse beraber aksaraya gıder alırız:D

NİCALEUS sanada artık aldıktan sonra nerde oldunu tarıf ederız:D

• quote:

Orijinalden alıntı: VeroModa

ugur bekle abı 8 gun sonra turkıyeye gelıcem allah kısmet ederse beraber aksaraya gıder alırız:D

NİCALEUS sanada artık aldıktan sonra nerde oldunu tarıf ederız:D

Alıntıları Göster
    C-Max CVT şanzımanları yazılım değiştirerek 12 ileri vites yapabiliyorsunuz

Default u 7 bu arada ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fosters

Default u 7 bu arada ..

Alıntıları Göster
    o nasıl oluyor ve dedıgın araba heralde bınek falan deyıl ılk defa duydum yazılımla sanzıman deyısmı bıraz daha acıklarmısın?
    quote:

Orjinalden alıntı: Fosters

Default u 7 bu arada ..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.