Şimdi Ara

palio 1.2 16V speedgearin otomatik vitesi basarili mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
37.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kullanan oldu mu arkadaşlar izlenimi nedir acaba?

• palio 1.2 16V speedgearin otomatik BU ARABA AMERİKAN -TOFAŞ İŞBİRLİĞİ İLE YAPILMIŞ BİR ARABADIR BABASININ BENZİNLİĞİ OLAN VEYA ÇOK PARASI OLAN ARKADAŞLARA TAVSİYE EDERİM .... DÜNYADA BİR İLKİ BAŞARMIŞ MOTORU BULUNMAKTADIR 40 LT BENZİN İLE 380 KM GİDEBİLEN 1200 CC TÜRÜNÜN TEK ÖRNEĞİDİR. BENDEKİ DAHA 5 AYLIK BİR ARABA 7500 KM YAPTIM TAVSİYE ETMEM
  • shener arkadaşım selamlar

speedgear vites kutusu çok iyidir. VCT dir asıl ismi (variable continue transmission) 6 ileridir.
    hem otomatik gibi davranır isteğe bağlı olarak manuel shift etme özelliğide vardır.Kullanım esnasında otomtikden manuele geçebilirsin ayrıca uzun yol yaparken economy özelliği arabanın 4000 devrin üstüne çıkmamasını sağlıyor ve yakıt tasarrufu için idealdir.
    En önemki kısım ise bilinen otomatik vites kutularında onarım çok pahalıdır ama bu vites kutusunda onarımları servislerin kendileri yapıyor.
    Honda jazz da kullanılan vites kutusunun aynısıdır.
    bilgine :)
  • bu tiptronic şanzımanın sorunsuz olduğunu biliyorum. 1.2 16V motora gelince ise tek kelimeyle muhteşem, ben düz vitesini kullandım arabayı sektiriyodu resmen.(tabi 1.2 göre bir sektirme bu) tatlı rampalarda ibre hemen 200 km/h un altına dönüyordu. 48 lt deposu vardı, ışık yanarken 42-43 lt benzin alıyordu. devamlı birinci köprü trafiği de dahil 550-600 km arası yol yapmaktaydım. otomatiğinde bundan aman aman fazla yakacağını sanmıyorum...
  • peki YUSUFB neden oyle diyor sizce?
  • selamlar

sanıyorum yusuf beyin aracı arızalı olabilir.?

fakat dediğim gibi çok sorunsuz mükemmel bir vites kutusu tiptronic gibi davranıyor ama tiptronic değildir.
    birde vites değişimlerini asla hissetmezsiniz,aynı tren gibidir manuelde unuttuğunuz zaman gazladığınızda
    6000 deviri bulunca vitesi kendi büyütür.
    sonuçta mükemmel bir kullanım keyfi rahatlığı verir,tabiki yakıt sarfiyatı düz vitesli araçlardan bir fırt daha yüsektir.

saygılar
  • açıkçası 100 km de 2 lt benzin fazla harcamız bence hiç sorun değil, rahatlığını düşündükten sonra,
    düşünün 100 km lik bir yolu otobuslen ne kadar zamanda ne fiyata gidiyorsunuz ona gore hesap yapın 2 lt benzin 4-5 milyon yani degermi bence degmez

bu arada sizin aracınız speedgear ve abs li midir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu vites kutusu geçtiğimiz yıllarda otohaber dergisinde yapılan testerde hep başarılı olmuştu
  • Palio nun her tarafı otomatik olsa ne yazar.
  • arkadaşlar arabayı 2 kere servise götürdüm normal diyorlar 10000 km sonra yakıtı düşer dediler ama ben tatmin olmadım tamam araba istanbul trafiğinde kullanıluyo ama düşse düşse 450 km ya yapar ya yapmaz kullanan başka arkadaşlar varsa bilgi verirse sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: YUSUFB

arkadaşlar arabayı 2 kere servise götürdüm normal diyorlar 10000 km sonra yakıtı düşer dediler ama ben tatmin olmadım tamam araba istanbul trafiğinde kullanıluyo ama düşse düşse 450 km ya yapar ya yapmaz kullanan başka arkadaşlar varsa bilgi verirse sevinirim

yusuf bende düzü vardı. 2000 devirin altına kesinlikle düşme.ekonomi yapıcam derken daha çok yakarsın.

1.2 motor kullanmak 1.6 dan zordur

istanbul trafiği malum genelde sıkışık

normalde 100 km de şehir içi 9-10 litre çıkabilir ki normaldir.

uzunda 6 ya kadar iner.2500-3500 devir arası kullanırsan fazla yakmaz.

lastik havalarınıda kontrol et
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cela Soylu

Palio nun her tarafı otomatik olsa ne yazar.

Gereksiz yere ortalığı karıştırmakda ve saçma mesajlar yazmakta üzerine yok !
  • Palio arabamı? Türk milleti kaç şehit ve gazi verdi bu PALIO larda biliyormusun ????

Yazdıklarıma ortalığı karıştırmak değil HALKI BİLİNÇLENDİRMEK denir....

Bazı şahısların bundan rahatsız olmaları normaldir .. Nede olsa çıkar çarkları bozuluyor....

Sana tavsiyem sende bol bol balık ye içinde fosfor var iyi gelir sana. Nede olsa bodrumdasın? Yoksa değilmi??

[ quote]Orjinalden alıntı: MaviBodrum

• quote:

Orjinalden alıntı: YUSUFB

arkadaşlar arabayı 2 kere servise götürdüm normal diyorlar 10000 km sonra yakıtı düşer dediler ama ben tatmin olmadım tamam araba istanbul trafiğinde kullanıluyo ama düşse düşse 450 km ya yapar ya yapmaz kullanan başka arkadaşlar varsa bilgi verirse sevinirim

evet senin arabanın motoru ilk 10bin km içinde pistonlar zamanla kurum yapınca yakıt sarfiyatı düşer

tabi kullanım ve kullanım mesafesi çok önemli

normal kullanımda istediğin sürate ulaşınca gazı sabitle mesela 50km sürate ulaştın motor devri 3000 tam bu durumda gazı sabitle süratin düşmeden aynı hızdayken motor devrinin 1500 2000 devre düştüğünü göreceksin bu çok büyük bir yakıt ekonomisi sağlar herzaman istediğin sürate ulaşınca gazı sabitlemeye çalış

2 olarak evden işe - işten eve gibi kısa mesafe kullanımlarda fazla yakar mesela evden işe gidiyorsun 10km civarı ise motor jiklede çalışacağı için çok yakar

• 1600 otomatikler kadar yakar söyliyim.
  • şehit-gazi malesef mercedesden de çıktı .çark falan hiç yok.

palio şese olarak sağlam bir araçtır.modern güvenlik önlemleri mevcuttur.merak eden ön tamponu söktürüp çelik korumalara bakabilir.a sütununu inceleyebilir.geçtiği çarpışma testleri de bellidir.bugüne kadar birçok kaza yaptım .Allaha şükür beni korudu.

Palio'nun karoser yapisindaki en önemli özellik, henüz Avrupa'da yürürlüge girmeyen güvenlik normlarini bile karsilamasi. Tofas yetkilileri, Palio'nun ayrica Avrupa ve Amerika'da yürürlükte olan AMUS, ADAC, EEVC, EC34 ve USA 214 çarpisma normlarim da karsiladigini belirtiyorlar. Ayrica Tofas ilk kez bir ürününde 8 yil paslanmazlik garantisini Palio'yla birlikte veriyor

http://www.otomobul.com/test/testbilgi.php?marka_id=30&model_id=139&test_id=225

işin diğer yüzü belli hız limitleri aşıldığında bütün otomobiller nekadar da modern güvenlik önlemleri de taşısalar malesef şehit-gazi olunabilir.

• http://www.fiat.com.tr/palio_teknik.htm
    sitesinde yakıt konusunda ne kadar başarısız olduğu görülüyor 10,9 şehir içi 1.2 araçta helal olsun büyük başarısızlık birde opel astranın tiptroniğine bakın manüel ilşe yakıt tüketimi aynı ve araç şehir içi 9.5 civarında ve peformansı bundan iyi
    ayrıca yukarıdaki resimde mercedesin kabin içinin nasıl korunduğuna dikkat edin
  • mercedeste kabin mi kalmis ki , ustelik tum araclarda benim bildigim en zayif halkalar ust kisimlaridir

bu arada bende arabami aldim nihayet clio hb rxt 1.4 düz vites
  • Orjinalden alıntı: Cela Soylu

Palio arabamı? Türk milleti kaç şehit ve gazi verdi bu PALIO larda biliyormusun ????

Bazı şahısların bundan rahatsız olmaları normaldir .. Nede olsa çıkar çarkları bozuluyor....

Sana tavsiyem sende bol bol balık ye içinde fosfor var iyi gelir sana. Nede olsa bodrumdasın? Yoksa değilmi??

Soytarılığın alemi yok,

Halkı bilinçlendirmek değil güldürmektir senin yaptığın ! Ne çıkar çarkı ne bozulmasından bahsediyorsun sen benim ne iş yaptığımı bilmiyorsun bile !

Zengin çoçuğu isen git BMW 1 serisine bin paran çoksa, halkın tercih ettiği araçlara dil uzatma cahilce.

• He hheee heee zengin çocugu olsam bineceğim tek araba saab veya volvo C70. Senin gibi hedeflerim düşük değil.

Sana fosforla birlikte magnezyum ve b vitaminleri komplekside şart. Malum mevsim dönümü üşütme bünyeyi.

quote:

Orjinalden alıntı: MaviBodrum

quote:

Palio arabamı? Türk milleti kaç şehit ve gazi verdi bu PALIO larda biliyormusun ????

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cela Soylu -- 27 Mart 2006; 22:19:58 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.