Şimdi Ara

2.0T S80 powershift vs 2.0T Vectra 6 ileri manuel (Sonuç Eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi 2 araç var. S80 benim, vectra bürodan arkadaşın. Benim araç 2.0 Turbo benzinli 203beygir 300nm torklu, arkadaşın araç 2.0 Turbo benzinli 175 beygir 265nm torklu. Benim araç powershift 6 ileri otomatik, vectra 6 ileri manuel. Hani iki aracında şanzumanları aynı olsa bu konuyu açmaya bile gerek duymazdım vectra benim aracın tozuna yetişemezdi ancak biri düz biri otomatik olunca işler değişiyor. Fabrika verilerine göre 0/100 olarak benim araç 8,5 saniye, vectra 9,1 saniye yani fark yok denecek kadar az, son sürat olarak vectra 230 benim araç 235 yine fark yok denecek kadar az. Ancak düz vites güzel pilotaj ile fabrika verilerinin üzerine çok rahat çıkabilir. Görüşlerinizi verirseniz sevinirim, çevre yolunda deneyeceğiz araçları, Angara'da olanlar bilir öyle trafik felan yok 4 şerit otoban bildiğiniz. Orda yolun ortasında dur kalk olmaz, 100'de uygun vitese atıp kaptıracağız bi 20-30 kilometre kadar.

Sonuç; Evet arkadaşlar bugün sabah saatlerinde denememizi yaptik. 100'le giderken hazirlanip dipgaz yaptik 5-10km kadar, ilk gaza yuklendigimizde vectra sanirim o hizlarda daha uygun bir devirde olacak ki 1 boy kadar öne atladi ama 140-150-160 derken ben bi boy öne çıktım. 190-200 civarinda arada en az 3 boy fark olmustur. 245'de aynadan gorunmuyordu vectra. Demekki powershift en az siradan bir manuel kadar basariliymis. Yanliz bu 30 km de 14 litre ortalama yapacak aracim 27 litre ortalamaya ulasti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kompressorpower -- 24 Eylül 2014; 23:19:18 >

• Zor ama küçük bir farkla vectra alabilir. Tek nedeni ağırlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DEMBELE1234 kullanıcısına yanıt
    218 kilo yok sayılacak kadar az bir fark değil doğru.
  • düz vites iyi bir pilotaj ile fabrika verilerinin üzerine çıkamaz sadece tutturur. Sorunun cevabına gelince arada ağırlık farkı olsa dahi daha yeni bir otomobil kullanmanız ve bu otomobilin motorunun daha yeni teknoloji ile donatılması sizin için avantaj. Zaten güç/ağırlık oranı yapınca sizin aracınız avantajlı görünüyor.
  • Bu verilere göre ; ayağını gaz pedalından çekmediğin sürece, ilk 2 km. içinde arkadaşın senin plakanı okumaya mecbur kalacak, sonra yavaş yavaş ara açılmaya başladığında plakanı okumak için arkadaşına dürbün gerekecektir.
  • S80 akar

• İki araç arasında 28HP güç, 35Nm tork farkı var. Ağırlık dezavantajı hızlanmada etkili olur ki powershift manule yakın başarımda bir otomatik şanzımandır. Dolayısıyla farkı öyle çok açarsınız ki Vectra sizin aracınızı en fazla 2-3dk görür. Sonrasında gözden kabedecektir ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yolcum kullanıcısına yanıt
    S80 her türlü diyorsunuz yani
  • kompressorpower kullanıcısına yanıt
    Ben demiyorum, sayısal ve mantıksal veriler öyle dedirtiyor..
  • S80 üzer opeli
  • Opel sıf aktarması yüzünden geride kalacaktır bence.
  • Powershiftin manuele karşı dezavantajlı olduğuna katılmıyorum. S80 her türlü alır.
  • Vectranın aktarması kötü zaten. Üstüne daha güçsüz bir araç. Kesinlikle s80 alır. Bu arada 20 30 kilometre yarış mı olur yahu maksimum 5 kilometrede biter o yarış

• İstediği kadar iyi pilotaj olsun fabrika verisini geçebileceğini sanmıyorum ama fabrika verisini tutturabilir bi ihtimal.Sorunuzun cevabına gelince S80
  • İyi bir plotaj ile o vectra nasıl fabrika verilerinden daha iyi sonuçlar ortaya koyuyor bende onu anlamadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • S80 akar vectra bakar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni nesil otomatik şanzımanları eski tam otomatiklerle bir tutmayın, düz vitese göre daha bile avantajı var bu şanzımanların, düz vites kullanıcısı en ufak bir hatasında zaten yakalama şansını kaybeder, ağırlık farkından dolayı güç farkı o kadar belli etmez, fark çok açılmadan önde bitirirsiniz, bu yok dürbünle bakar 2-3 dakika fark koyar muhabbeti de işin palavrası, 50-100 beygir güç farklarında bile araçlar birbirine bu kadar fark koyamıyorken böyle yakın verilere sahip araçlarda fark açılmaz
  • testi yapınca sonucu yazarsanız sevinirim çok merak ettim.
  • Mono Italiano kullanıcısına yanıt
    Bu aktarma meselesi de efsane oldu. Herkes duymuş bir opel aktarması diye her opel geçen yerde hayatında opel e binmemiş adamlar aktarması zayıf diyip geçiyor. LPG de 8-9 lt gezilen,0-100 u 7-8 saniye olan opel kalitesinde ve fiyatında başka araç varda milletmi almıyor. . Enteresan. .

• quote:

Orijinalden alıntı: Cheset

Bu aktarma meselesi de efsane oldu. Herkes duymuş bir opel aktarması diye her opel geçen yerde hayatında opel e binmemiş adamlar aktarması zayıf diyip geçiyor. LPG de 8-9 lt gezilen,0-100 u 7-8 saniye olan opel kalitesinde ve fiyatında başka araç varda milletmi almıyor. . Enteresan. .

Böyle bir aracı ilk defa duyuyorum, 0-100 ü 7-8 saniye olup 8-9 litre lpg yakan ? Benim araç 10 lt lpg yakıyor ortalama 0-100 12 saniye ama kuzenimde insignia var 0-100 ü 7-8 saniye değil ve 13-14 lt yakıyor dedi. Kuzenim ev-iş arası kullanıyor, mesafe 600-700 metre ondan bu kadar çok yakıyor olabilir.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.