Şimdi Ara

Vectra c alinir mi? (İlk araba olacak maks. 30.000tl)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
10.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar kismetse ilk arabamiz olacak ve zamaninda babamin makam arabasi olarak kullanmasindan ve tecrube etmis olmamdan dolayi goz agrim olan vectra c olsun istiyorum. Cok cesitli araba tecrubem yok ancak beni baya baya etkilemisti. Arabalardan anlamam ancak o sanirim full modeliydi 2.2 motorlu. Bu arac alinip guvenle binilebilecek bir arac midir? Hangi motor ve donanimlisi verecegimiz paranin karsiligini verir? Veyahut bu fiyatlarda baska marka model bir araba mi tavsiye edersiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Vectra C Kasa Alınır mı?

Opel Vectra C kasa, 2002-2008 yılları arasında üretilmiş orta sınıf bir otomobildir. Siz de ilk otomobilinizi almak istiyorsanız ve maksimum 30.000 TL bütçeniz varsa, Vectra C kasa sizin için uygun bir seçenek olabilir mi?

Opel Vectra C Kasa Yorumları

Vectra C kasa hakkında genel olarak olumlu yorumlar bulunmaktadır. Sahipleri, aracın sağlam yapısını, geniş iç hacmini ve konforlu sürüşünü övmektedir. Ayrıca, 2.0 litrelik turbo motor seçeneği ile performansının da iyi olduğu belirtilmektedir.

Vectra C 2.0 Turbo Nasıl?

Vectra C'nin 2.0 litrelik turbo motoru, 175 beygir güç ve 260 Nm tork üretmektedir. Bu motor sayesinde araç, 0-100 km/s hızlanmasını 8,5 saniyede tamamlayabilmektedir. Güçlü motoru ve iyi yol tutuşu, Vectra C'yi sürüş keyfi yüksek bir otomobil haline getirmektedir.

C Kasa Opel Vectra Nasıl?

C kasa, Vectra'nın üretildiği kasa tipidir. Bu kasa tipi, orta sınıf otomobiller için kullanılan bir sınıflandırmadır. C kasa Vectra, sedan, hatchback ve station wagon olmak üzere üç farklı gövde seçeneğiyle sunulmuştur.

Vectra C Alınır mı?

Eğer ilk otomobilinizi almak istiyorsanız ve bütçeniz 30.000 TL civarındaysa, Opel Vectra C kasa sizin için uygun bir seçenek olabilir. Güçlü motoru, geniş iç hacmi ve konforlu sürüşü ile Vectra C, günlük kullanım için ideal bir otomobildir. Ancak, aracın yaşını ve kilometre durumunu göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ksk_mehmet K kullanıcısına yanıt
    Bilginiz var mı bilmiyorum ama opellerde beyin problemi çok sık yaşanır hele ki vectra bildiğim kadarıyla mimli bir araç.Yakıtı azıcık fazla ama güzel araç.1.6 pek iyi götürmüyor o kasayı 2.0 filan daha iyidir herhalde 1.6 dan başkasına uzun süre binmedim.Riske girerim alırken de iyi baktırırım derseniz bence düşünülebilir.Eğer kafanıza yatar ise 1.6 yı test edin derim belki yeterli gelebilir size.Donanım ise bence baz donanımlı almak mantıklı ne kadar az oyuncak o kadar az bozulma :) ama dolularıda akıl çelmiyor değil. Ben de meriva ya biniyorum 1.6 enjoy bana mp3 çalar olmaması haricinde yeterli geliyor.Gönül otomatik kliması sunroofu olsun ister daha güçlüsünü filan isterde ister.(Düşük ve anlaşılmaz cümleler için üzgünüm, toplayamadım fazla)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0mer Faruk

Bilginiz var mı bilmiyorum ama opellerde beyin problemi çok sık yaşanır hele ki vectra bildiğim kadarıyla mimli bir araç.Yakıtı azıcık fazla ama güzel araç.1.6 pek iyi götürmüyor o kasayı 2.0 filan daha iyidir herhalde 1.6 dan başkasına uzun süre binmedim.Riske girerim alırken de iyi baktırırım derseniz bence düşünülebilir.Eğer kafanıza yatar ise 1.6 yı test edin derim belki yeterli gelebilir size.Donanım ise bence baz donanımlı almak mantıklı ne kadar az oyuncak o kadar az bozulma :) ama dolularıda akıl çelmiyor değil. Ben de meriva ya biniyorum 1.6 enjoy bana mp3 çalar olmaması haricinde yeterli geliyor.Gönül otomatik kliması sunroofu olsun ister daha güçlüsünü filan isterde ister.(Düşük ve anlaşılmaz cümleler için üzgünüm, toplayamadım fazla)
    Vectra b İllallah ettirdi bana arızaları ile. C kasanında farklı olacağını sanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 17 Şubat 2016; 20:08:34 >

• Bakımlı olduğu sürece sorun çıkarmayacak araç. O kasaya en uygun motorlar sırasıyla 1.9CDTi-2.0 Turbo ve 2.2(makyajlı kasa 2.2 direct diye geçer, tüp takılmaz)

Eğer piyasası dert değilse 1.8 Elegance bakabilirsiniz. 1.6 ile aradaki farkı kasayı tam kaldırmasıdır.

Eğer 2.0 Turbo düşünürseniz sahibinden'deki araçlar ölü. 55.000TL isteyenin amacı ise arabasını sergilemek.

1.9 CDTi'ların çoğunun km düşürülmüş. Ama motorları çok sağlamdır. Bir tanıdığın arkadaşında 250 küsür binde 1.9'u vardı, motoru saat gibiydi. Araç yeni sahibi tarafından190.000e çekilip tekrar 200.000'ü devirdi diye hatırlıyorum ama hala saat gibidir. Facebook'ta Vectra C Türkiye grupları var, bir göz atın. 350.000'de chip taktırıp 190hp'ye çekti ve bildiğim kadarıyla bir sorun yok motorda.

1.6 ise hız ile işi olmayan baba arabası. Hantal kalabilir ama konfor, sessizlik, yol tutuş bakımından üzeceğini sanmam.

Ancak 2006 model üstü 2.0 Turbo GTS bu kasanın en baba arabasıdır bence

• quote:

Orijinalden alıntı: createemir

Bakımlı olduğu sürece sorun çıkarmayacak araç. O kasaya en uygun motorlar sırasıyla 1.9CDTi-2.0 Turbo ve 2.2(makyajlı kasa 2.2 direct diye geçer, tüp takılmaz)

Eğer piyasası dert değilse 1.8 Elegance bakabilirsiniz. 1.6 ile aradaki farkı kasayı tam kaldırmasıdır.

Eğer 2.0 Turbo düşünürseniz sahibinden'deki araçlar ölü. 55.000TL isteyenin amacı ise arabasını sergilemek.

1.9 CDTi'ların çoğunun km düşürülmüş. Ama motorları çok sağlamdır. Bir tanıdığın arkadaşında 250 küsür binde 1.9'u vardı, motoru saat gibiydi. Araç yeni sahibi tarafından190.000e çekilip tekrar 200.000'ü devirdi diye hatırlıyorum ama hala saat gibidir. Facebook'ta Vectra C Türkiye grupları var, bir göz atın. 350.000'de chip taktırıp 190hp'ye çekti ve bildiğim kadarıyla bir sorun yok motorda.

1.6 ise hız ile işi olmayan baba arabası. Hantal kalabilir ama konfor, sessizlik, yol tutuş bakımından üzeceğini sanmam.

Ancak 2006 model üstü 2.0 Turbo GTS bu kasanın en baba arabasıdır bence
    vectra c artık yollarda görümüyorum bile o kadar araç nereye gitti acaba ben size 30 bin civarı bravo ya da 308 öneririm hocam. vectra üretilmiyor 1.6 sı gitmiyor vs vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: fss1403

Vectra b İllallah ettirdi bana arızaları ile. C kasanında farklı olacağını sanmam.

Alıntıları Göster
    Vectra C kasa 1.9 CDTI motor ve Aisin 6 ileri şanzıman ile anır. Güzel tank gibi arabadır. Doğru seçim. Yalnız 30000 temizi için az. 3-5 daha çıkın temizini alın. Eğer çıkamıyorsanız 2006-2007 Mondeo 2.0 TDCI Trend donanım bakın. Ghia'ların temizleri de 30000 üzerinde çünkü.
    http://otomobiltestgaraji.blogspot.com.tr/2014/12/opel-vectra-19-cdti-design-edition.html

• quote:

Orijinalden alıntı: coskunserce

Vectra C kasa 1.9 CDTI motor ve Aisin 6 ileri şanzıman ile anır. Güzel tank gibi arabadır. Doğru seçim. Yalnız 30000 temizi için az. 3-5 daha çıkın temizini alın. Eğer çıkamıyorsanız 2006-2007 Mondeo 2.0 TDCI Trend donanım bakın. Ghia'ların temizleri de 30000 üzerinde çünkü.
    http://otomobiltestgaraji.blogspot.com.tr/2014/12/opel-vectra-19-cdti-design-edition.html

Alıntıları Göster
    bir de her zaman ilgimi çeken mazda 3 ler var.. onlar için ne dersiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanayiden çıkamazsın, ama seviyosan aracı uğraşırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberBot

Sanayiden çıkamazsın, ama seviyosan aracı uğraşırsın.
    Vectra hakkında bir çok şehir efsanesi vardır ama bu aracı "bilene" değil binene sorun derim. Yaklaşık bir yıl kadar önce 1.6 comfort paket aldık. Daha klima gazı hariç sanayiye uğramadım allaha şükür. Bana da dediler kasayı çekmez çok yakar masrafı çok olur. Onun için araba alırken sizin arabadan ne bekeldiğiniz çok önemli. Sizde benim gibi varsın yaşı büyük olsun ama etli olsun yola sağlam bassın komforu iyi olsun diyorsanız hiç düşünmeden vectra aramaya başlayın. Motor tercihi size bağlı işin içine vergiler, satarken ki piyasası girdiğin için bişey diyemem.
    Benim aracımda yakıt lpg ile; Ş.İ 0.25 krş Ş.D 0.22 krş benzin Ş.i 0.40 krş Ş.D 0.35 krş Litre olarak ölçüm olmasada fikir sahibi edinmiş olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: mucava

Vectra hakkında bir çok şehir efsanesi vardır ama bu aracı "bilene" değil binene sorun derim. Yaklaşık bir yıl kadar önce 1.6 comfort paket aldık. Daha klima gazı hariç sanayiye uğramadım allaha şükür. Bana da dediler kasayı çekmez çok yakar masrafı çok olur. Onun için araba alırken sizin arabadan ne bekeldiğiniz çok önemli. Sizde benim gibi varsın yaşı büyük olsun ama etli olsun yola sağlam bassın komforu iyi olsun diyorsanız hiç düşünmeden vectra aramaya başlayın. Motor tercihi size bağlı işin içine vergiler, satarken ki piyasası girdiğin için bişey diyemem.
    Benim aracımda yakıt lpg ile; Ş.İ 0.25 krş Ş.D 0.22 krş benzin Ş.i 0.40 krş Ş.D 0.35 krş Litre olarak ölçüm olmasada fikir sahibi edinmiş olursun.

Lpg de cekiste dusme oluyor mu yoksa rahat kaldiriyor mu kasayi? Comfort paket donanimlari neler icerir? Bir de makyajli kasayla eski kasa arasinda cok fark var mi teknik veya donanim olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_mehmet -- 19 Şubat 2016; 12:49:37 >

• createemir kullanıcısına yanıt
    Makyajlı kasada sadece 155hp direkt enjeksiyonlu motor mu kullanıldı?
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Tam olarak bir bilgim yok ama direkt enjeksiyon diye biliyorum. Ufak bir düşünce yürütürsek 147HP olan motor Vectra B'de de kullanıldı. Direkt enjeksiyonlu modelin yakıt tüketimi, 147HP'lik motora göre iyi derecede düşük.

2005 model, kasa olarak makyajsız ama elektronik altyapı olarak makyajlı kasa ile aynı olan(2005 1.9CDTi Elegance gibi) seride de 2.2 direkt mevcut. Bir zamanlar sahibinden'de 2005 model vardı ve direkt enjeksiyonlu motora sahipti.
  • ksk_mehmet K kullanıcısına yanıt
    Lpg ile benzin arasinda elbette ki fark oluyor. Bu aracin motor performansıylada ilgili. Lpg li içinde 5 kişi varken ibre 200 u geciyor benim aracimda. Bunuda bir kere degil cok kez denedim. Makyajli kasa hakkinda pek bilgim yok.
    Onceki mesajimda da dediğim gibi sizin araçtan ne beklediğiniz cok önemli. Tabiri caizse ucan kaçan bi arac istiyorsaniz vectra sizi tatmin etmez çünkü kisa mesafe ve dusuk devirlerde performansı düşüktür. Onceliginiz konfor ve guvenlikse tereddüt etmeden almanızı tavsiye ederim. Acele etmeyin temizini bulmak zaman alır. Ben bir sene aradim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucava

Lpg ile benzin arasinda elbette ki fark oluyor. Bu aracin motor performansıylada ilgili. Lpg li içinde 5 kişi varken ibre 200 u geciyor benim aracimda. Bunuda bir kere degil cok kez denedim. Makyajli kasa hakkinda pek bilgim yok.
    Onceki mesajimda da dediğim gibi sizin araçtan ne beklediğiniz cok önemli. Tabiri caizse ucan kaçan bi arac istiyorsaniz vectra sizi tatmin etmez çünkü kisa mesafe ve dusuk devirlerde performansı düşüktür. Onceliginiz konfor ve guvenlikse tereddüt etmeden almanızı tavsiye ederim. Acele etmeyin temizini bulmak zaman alır. Ben bir sene aradim :)
    O Arabanın keyfi 2.2 Ecotec + Otomatik vites ile çıkar.1.6 Düz vites'te alınır ama o tadı alamassınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

O Arabanın keyfi 2.2 Ecotec + Otomatik vites ile çıkar.1.6 Düz vites'te alınır ama o tadı alamassınız.

Alıntıları Göster
    sanayiden çıkamazsın orası sorunlu burası sorunlu lafları şehir efsanesidir inanmana gerek yok, vectra b yle c arasında dağlar kadar fark var, bu arabada ekonomiklik istiyorsan 1.6 olanı alıp lpg yoksa ki olmayanını bulmak zor lpg taktırırsın, başka da bir sorun yaşamazsın en fazla kronik olarak bazı modellerinde olan direksiyon kutusunun yağ kaçırması vardır o kadar

bir de aracı orta yaş ve üzeri birinden al, gençlerden veya sağıyla soluyla oynanmış şahine çevirilmiş araçlara bulaşma

• servise bi cam açma düğmesi sor vazgeçersin. Yaklaşık 10 bin km kadar kullanmışlığım vardır. 1.6 şu zaman için ideal motor rampalı bir şehirde biraz can sıkar. Ama iş parça fiyatına gelince motor hariç cep yakar. 12-13 yaşındaki bir araca göre çok pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: dadas_ismail

servise bi cam açma düğmesi sor vazgeçersin. Yaklaşık 10 bin km kadar kullanmışlığım vardır. 1.6 şu zaman için ideal motor rampalı bir şehirde biraz can sıkar. Ama iş parça fiyatına gelince motor hariç cep yakar. 12-13 yaşındaki bir araca göre çok pahalı

bu servisler hangi servisler çok merak ediyorum, 2004 model vectra c ye 2004 yılından beri sahibiz, aracı aktif olarak ben kullanmasam da her türlü bakım onarım işleriyle ben ilgilenirim, bu zamana kadar şu arabanın parçalarını kendi parçacılarından hem ford fiesta dan hem skoda fabia dan hem de audi a3 ten çok daha ucuza aldım, herkeste bir parçası pahalı servisi pahalı muhabbeti yürümüş gidiyor, anadolunun ücra köşelerinde falan mı arıyorsunuz parçaları anlamıyorumki

• quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

quote:

Orijinalden alıntı: dadas_ismail

servise bi cam açma düğmesi sor vazgeçersin. Yaklaşık 10 bin km kadar kullanmışlığım vardır. 1.6 şu zaman için ideal motor rampalı bir şehirde biraz can sıkar. Ama iş parça fiyatına gelince motor hariç cep yakar. 12-13 yaşındaki bir araca göre çok pahalı

bu servisler hangi servisler çok merak ediyorum, 2004 model vectra c ye 2004 yılından beri sahibiz, aracı aktif olarak ben kullanmasam da her türlü bakım onarım işleriyle ben ilgilenirim, bu zamana kadar şu arabanın parçalarını kendi parçacılarından hem ford fiesta dan hem skoda fabia dan hem de audi a3 ten çok daha ucuza aldım, herkeste bir parçası pahalı servisi pahalı muhabbeti yürümüş gidiyor, anadolunun ücra köşelerinde falan mı arıyorsunuz parçaları anlamıyorumki

Alıntıları Göster
    30 bin tl parayı yıllar önce üretimi durmuş kim ne derse dersin heran sorun çıkarmaya yakın bir araca bağlama o paranın üstüne 3-4 ekleyerek multijet bravo alabilirsin hem dizel hemde modelli olur şimdi kalkıp burda birkaç cahil bravo mu fiat mı falan der ama aç bravo ları araştır derim.

• 0mer Faruk kullanıcısına yanıt
    Bende 2005 Enjoy Meriva var evde bilgisayarda mp3cdsi hazırlıyorum cillopgibi çalıyor hocam mp3 u,bi deneyin derim..ben yaptım
  • dadas_ismail kullanıcısına yanıt
    Hocam neyi pahalı açıklar misin,Nette Vectra C yazıp parça fiyatlarını astrayla kyasladim zerre fark yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.