Şimdi Ara

aveo 1.4 benzinli aracim traktor gibi calismaya basladi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar. Aracimiz 2012 model benzinli 1.4 hb yeni aveo. 6500 km de.1 hafta once benzinlikteki 95 oktan deposu bakimda oldugundan 95 oktan yerine 97 oktan benzin almamla motorda hafif bir ses basladi.
    Once pek umursamadim. Yagina suyuna baktim normaldi ki ilk aklima gelen yeni araba 5000 km de rodajda yag eksiltmesi normaldir demek geldi. Yag normal su normaldi.

Bu gun artik sesin rolantide bile traktor gibi gelmesi ile zaten arabanin da 1 yil bakimina 10 gun kalmasi sebebiyle servise gideyim dedim.

Yagin normal oldugunu gordukten sonra aklima ilk gelen hava filtresi oldu. Herhalde hortumu falan delindi dedim cunku performans hava filtresi takmisim gibi bir sese de benziyordu.

Servise gittim ve ilk soyledikleri sey su devir daim pompasini kucagima almis oldugum soylendi. Neyseki arac garantili. Garantiden degisecek.

Ayni zamanda yokus inerken frene basipta direksiyonu cevirince garip bir metal sesi cikiyordu. Bunu soyledigimde bilgimiz var fren dengeleyicisine bir parca takiyoruz duzeliyor dedi.

Yillik bakimi 320 tl Tutuyor.

Yarin sirkette videoyu da yuklerim.
    Yarin aksam teslim alicam araci. Aksam 4:30 da araci goturmeme ragmen bence cok iyi bir sure.

video linki :
    http://www.youtube.com/watch?v=oaF9lHD_4IE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 27 Eylül 2013; 10:19:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• video eklendi.

ulan araba vw olsa buralar ne değerlenirdi şimdi yok pahasına gidiyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

video eklendi.

hocam konuyu bir şekilde golf e bağlamanız lazım yoksa imkanı yok hit olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

video eklendi.

Hocam çok güzel bir konu.

Takippp

Umarım en kısa zamanda hallolur.
  • ses gerçektende traktör gibi. Geçmiş olsun , garantiden değişmesi sevindirici. Bu km de devirdaim pompasının gitmeside ilginç
  • Geçmiş olsun... Aracı teslim aldınız mı? Pompa değiştikten sonra sesi normale döndü mü? Sağlam halinin sesi için video istiyoruz :P
  • hayırlısıyla bu aksam teslim alacağım. henuz aracı gormedim. bir de tamirden sonra sesi çeker video eklerim.

devirdaim pompasının bozulması kötü birşey. acaba bozuldu mu yoksa sesli mi çalışıyordu.

çünkü bozulduyssa su devirdaimi olmaz, motor ısınır, hararet yapar, conta yakar ve araç garantili de olsa, bir daha iflah olmaz.

ama sesli çalışması ise daha tölere edilebilir bir durum.

sanki aracı teslim ettiğimde su biraz azalmış gibiydi. bunun sebebi motor çalıştıgı için bir miktar su radyatorlerde ve motorda bulundugundan olmuş olabilir. ama suyu bir süre takip edeceğim . sürekli azalıyor ise, feci bir senaryo beni bekliyor demektir.

Çok eskiden almış oldugum rover 220 turbo aracım surekli su eksiltiyordu. azar azar da olsa su eksiltiyordu. dedim kesin contadan motora suyu veriyor. sürekli yağı kontrol ediyordum . yağda su olduguna dair hiçbir ibare bulamıyordum.
    sonra bir gün pofff diye beyaz bir duman attı araba(su buharıymış) ve bir daha düzgün çalışmadı.
    Usta söylemişti bana, bazen üst kapak contasının üzerinde mikro kılcal çatlaklar olabilir. bu çatlaklar suyu yağa vermez. çünkü çatlaktan geçen su daha yağa karışamadan buharlaşır. bu yuzden yağda su göremezsin ama aracın sürekli su eksiltir demişti.
    aklınızda bulunsun ki su eksilten araba çok ciddi problemlere yol açabilir. tabi radyatorden veya herhangi bir hortumdan da kaçırabilir. ama su devirdaimi su eksiltmeden yapıyorsa suyu kaybeden motor ise, çok dikkatli olmak lazım.

inşallah başıma boyle birşey gelmemiştir.
    yukarıdaki bilgiyi de koydum ki , araçlarınızı bir gözden geçirin.

motor sesini de ekledim ki , olur da arabanızdan boyle bir ses gelir ise devirdaim pompasından şüphelenin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    3 yıl geçmiş ama buna benzer bir ses geliyor araçtan ve çalıştırdıktan 15 20 saniye sonra kesiliyor. ayrıca hep olmuyor misal dün yaptı birde 1 hafta önce yaptı. sizinki de mi böyle yapmıştı hatırlıyor musunuz yoksa ses sürekli geliyor muydu?

• Yok benimkisi calistitab sonra yarimsaatte ses azaliyordu ama hic kaybolmuyordu

• eee nolmuş benzinlemi alakalı,bende 2012 arabama hep 97 oktan benzin alırdım hiç sorun olmamıştı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su devirdim pompasi degismisti. Anlasilan ya hatali uretim ya da miladi dolduydu pompanin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.