Unity 5 oyun tasarlama hakkında
Merhaba.
Bir sorum olacak. Unity 5 ile 2,5 D platform aksiyon oyunu yapıyorum. Yani 3D yapılar ile platform oyunu yapıyorum. Bazı bölümlerde bir binanın içerisindeyiz ve genelde de bazı binaların içinden geçiyoruz (örneğin küçük bir kulübe) . 3 boyut hissini arttırmak için de oyun alanının dışına (kamera ile karakter arasına bazı ağaçlar veya yapılar koyuyorum ama oyun aksiyon oyunu olduğu için bazen çatışmalar bu objelerin arkasına denk geliyorlar. Bu da bazı kazalara sebep veriyor. Bina içerisinde geçen bölümlerde ise tasarladığım bu binaların kamera açısına denk gelen duvarlarını silmek zorunda kalıyorum. Aslında yapmak istediğim tüm bu yapıları olduğu gibi kullanmak ve karakterim bir binaya girdiğinde duvarların otomatik olarak kaybolması veya karakter ile kamera arasına denk gelen objelerimin karakterim oradan geçerken transparan olması. Bilmem anlatabildim mi? Bunu nasıl yaparım? Kameramı karakterimin içine atmadım. Yazdığım kod ile karakterimi kameraya tanıttım. Yani kameranın karakter takibi bu şekilde. Bir fark yaratır mı bilmiyorum tabi de dip not olarak eklemek istedim.
Merhaba arkadaşlar.
Word ile uzun bir döküman oluşturmam gerekiyor. Bazı alt başlık açıklamalarında tablo içerisinde veya metin kutusu içerisinde örnek kodlar eklemem gerekiyor. Ancak bu kodlar çok uzun oldukları için hem sayfa yapısını bozuyor hem de çok kötü görünüyorlar. Bu uzun örnekleri bu tablo veya kutu içerisine eklemek ve bu kutuya veya tabloya kaydırma çubuğu eklemek mümkün mü?
Örneğin;
Bu gördüğünüz tabloyu aşağıdaki gibi yerleştirmek ve alandan kazanmak mümkün mü?
(Lütfen e yapmışsın işte demeyin photoshop ile yaptım )
Unreal Engine 4 Yardım
|
Unreal Engine 4 - Yer ve Duvar Kaplamaları Hakkında
|
Wix İçin Projeme Yardım Arıyorum
|
Samsung Gear VR Hakkında
|
Hazırladığım beste için bir efect arıyorum
|
Meslek: Müzisyen
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 16
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.379 (Bu ay: 5)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun