Merhaba arkadaşlar, geçen hafta aracımdan çat çat sesi geldiği için sanayi götürdüm. Usta inceleme sonrası 5 6 yerden yağ kaçağı olduğunu ve bu görselleri attı. Aracın Rektifiye yada yeni Motor takılması gerektiğini söyledi. Araç Citroen c3 2004 hdi dizel / 200bin KM'de. Yeni Motor için işçilik olmadan 32,000 TL, Rektifiye ise 50,200 TL olacağını söyledi. Yeni motor üstünde turbosu, triger kayışı falan full kutu ve garantiliymiş. Rektifiye ise sadece motor olacağı için turboda da sorun cıkarsa belki 60,000 üzeri masrafı olabileceğini söyledi.
Ne yapmam gerektiği ile ilgili bilgi verir misiniz ? yeni motor daha cazip geliyor.. Şase no değişecek sanırım bu zor mu ? ama resimdeki görseller sadece onarılamıyor mu ? Hangi yolu tercih etmeliyim ? Örneğin internetten kendim baktığımda 20,000 TL ye de motor var bu neden 32 sizce ? garanti neye göre garanti olabiliyor ? Satarken sorun çıkar mı vs.. ? Şimdi sanayideki adamın söylemlerine %100 güvenemiyorum sizin bilgileriniz ile en azından gittiğimde hareket etmem gereken yolu seçeceğim.. Sanırım yeni motor aldığımda eski motorumu da alıyorlar.
Bilgi ve yardımlarınızı bekliyorum.
Öncelikle merhaba. Aracımla yolculuk yaparken biranda motor yerinden sallanmaya başladı. Direksiyondan hissedildi.
en yakın müsait yerde durup sarsıntının sebebini anlamaya çalıştım .
birkaç araştırma sonrası motor kulağı kırıldığını düşündüm ( sanayi ile iletişim kurduktan sonra)
ardından en başta yapmam gereken yağ kontrolünü yaptım ve tahmin ettiğiniz gibi çubukta yağ gözükmedi.
bende gidip yağ aldım ekledim sonrada motoru çalıştırdım.
motor sarsıntısı kesildi. Araç normal çalışmaya başladı ama rölantide çalışırken duman atmaya başladı. ( sanırım motor sarsıntısı olmaya başladığında duman vardı.)
çekişte düşüş oldu ( yokuşta ) herzaman çıktığım yokuşu zor çıktım
o haliyle yağı yedirmek için bilinçsizce ve korkuyla 10 km yol yaptım.
şuan duman biraz daha azaldı. ( kurum olabilir mi bilmiyorum internetten öyle öğrendim. )
sonuç : marş bastığımda garip ses geliyor ama motor normal çalışıyor. Çekim sanki düzeliyor bilmiyorum.
fikriniz nedir dostlar anı Yaşar gibi anlatmaya çalıştım.
bilinçsizce yaptığım ufak hata yüzünden çok stresliyim. Sizce ne yapmam gerekiyor. Yağ mı eklemeliyim. İnanın hiç bir bilgim ve desteğim yok
Anakart üzerindeki donanımın tamir ücreti normal mi?
Öncelikle merhaba
laptop ekranımdaki flex kabloyu ana karta takarken anakarta zarar vermemin üzerine tamirciye gönderdim.
Hatta bunun konusunu daha önce açmıştım BKZ: LİNK
Resimdeki parçanın yandığını ve değişmesi gerektiğini fiyatında 1500 tl olduğunu söyledi.
Bilen bir bilir kişi varsa yardımcı olabilir mi?
LAPTOP : MSI GP62 Leopard PRO
Laptop flex takarken çıt sesi ve ince koku ( sanırım yandı)
Herkese merhaba laptopumda resimdeki kabloyu gerginleştiğinden söküp düzeltip geri takmak istedim. ( ekrana görüntü titreyerek geliyordu ve daha önce işe yaramıştı )
Geri takarken ufak bir çıt sesi geldi ve laptop açılmıyor.. sizce neden oldu çözümü var mı cevap verirseniz sevinirim.
Laptop flex takarken çıt sesi ( sanırım yandı)
herkese merhaba laptopumda resimdeki kabloyu gerginleştiğinden söküp düzeltip geri takmak istedim. ( ekrana görüntü titreyerek geliyordu ve daha önce işe yaramıştı )
geri takarken ufak bir çıt sesi geldi ve laptop açılmıyor.. sizce neden oldu çözümü var mı cevap verirseniz sevinirim.. :(
karteri hafif yamulttum.
virtualization ve vt-d sorunu.
|
|
TOSHİBA AMD LAPTOP
amd ekran kartım ile ilgili soru
|
Meslek: Kripto Animatör
Kripto para ilgilenen, araştırmalar yapan, güncel bilgiler paylaşan biri olarak donanımhaber.com sitesinde 2009 yılından beri faaliyet göstermekteyim. |
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 37
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 12.255 (Bu ay: 776)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware