Merhaba arkadaşlar, geçen hafta aracımdan çat çat sesi geldiği için sanayi götürdüm. Usta inceleme sonrası 5 6 yerden yağ kaçağı olduğunu ve bu görselleri attı. Aracın Rektifiye yada yeni Motor takılması gerektiğini söyledi. Araç Citroen c3 2004 hdi dizel / 200bin KM'de. Yeni Motor için işçilik olmadan 32,000 TL, Rektifiye ise 50,200 TL olacağını söyledi. Yeni motor üstünde turbosu, triger kayışı falan full kutu ve garantiliymiş. Rektifiye ise sadece motor olacağı için turboda da sorun cıkarsa belki 60,000 üzeri masrafı olabileceğini söyledi. Ne yapmam gerektiği ile ilgili bilgi verir misiniz ? yeni motor daha cazip geliyor.. Şase no değişecek sanırım bu zor mu ? ama resimdeki görseller sadece onarılamıyor mu ? Hangi yolu tercih etmeliyim ? Örneğin internetten kendim baktığımda 20,000 TL ye de motor var bu neden 32 sizce ? garanti neye göre garanti olabiliyor ? Satarken sorun çıkar mı vs.. ? Şimdi sanayideki adamın söylemlerine %100 güvenemiyorum sizin bilgileriniz ile en azından gittiğimde hareket etmem gereken yolu seçeceğim.. Sanırım yeni motor aldığımda eski motorumu da alıyorlar. Bilgi ve yardımlarınızı bekliyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeaDZooM -- 9 Temmuz 2023; 6:7:1 > |
Sandık Motor mu Rektefiye mi?
Otomobilinizle ilgili bir motor sorunu yaşıyorsanız, motorunuzu yeniden inşa ettirmeyi veya değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Sandık motorlar ve rektefiyeler, iki yaygın seçenektir. İhtiyaçlarınıza en uygun seçeneği belirlemeden önce her birinin artılarını ve eksilerini dikkatlice değerlendirmeniz önemlidir.
Sandık Motorlar
Sandık motorlar, sıfırdan inşa edilmiş ve önceden monte edilmiş komple motorlardır. Genellikle rektefiyelerden daha pahalıdırlar, ancak aşağıdaki avantajları sunarlar:
- Hızlı ve kolay kurulum
- Yüksek performans ve güvenilirlik
- Uzun ömür
Rektefiye
Rektefiye, mevcut motorunuzun tamir edilmesi ve yenilenmesidir. Genellikle sandık motorlardan daha uygun maliyetlidir, ancak aşağıdaki dezavantajları vardır:
- Uzun çalışma süresi
- Performans ve güvenilirlik düşüklüğü
- Kısa ömür
Hangisi Daha İyi?
"Sandık motor mu rektefiye mi" sorusunun cevabı, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlıdır.
- Zaman ve maliyetten tasarruf etmek istiyorsanız: Sandık motorunu düşünün.
- Daha uygun bir seçenek arıyorsanız: Rektefiyeyi düşünün.
- Yüksek performans ve güvenilirlik istiyorsanız: Sandık motorunu düşünün.
- Motorunuzda önemli hasar varsa: Rektefiye uygun olmayabilir.
Sandık Motorlu ve Çıkma Motorlu Araçlar
Sandık motorlu araçlar genellikle güvenilir olsa da, bazı insanlar çıkma motorlu araçlara güvenmeyebilirler. Ancak, güvenilir bir satıcıdan satın alınan çıkma motorlar da sorunsuz bir şekilde çalışabilir.
Sonuç
Motor sorunlarını çözmek için sandık motorlar ve rektefiyeler farklı seçenekler sunar. İhtiyaçlarınızı ve tercihlerinizi dikkatlice değerlendirerek en uygun seçeneği belirleyebilirsiniz.