Artıları eksileri nelerdir, bende silindir biçiminde 47 litrelik bir tank var onun hakkında bilgi sahibiyim sadece.Simit tüpler hakkında bir bilgim yok, bilenler aydınlatırsa sevinirim.
Silindir tüpde bagaj hacminin büyük bir bölümü kayboluyor, birde arka koltuklardan bagaja erişim sağlanamıyor, eşya yük taşımak istenildiğinde koltukların yatırılıp taşıma kapasitesini arttırılmasına engel oluyor, arka bagaja bir eşya koyunca seyir halinde o eşyalar savrulup LPG tesisatına çarpıp tehlike yaratabiliyor.Bana göre silindir tüpün tek artısı arabada stepne taşıyabilme.
Simit tüp takınca bagaj rahat oluyor eşya vs taşırken koltukları yatırıp boydan boya uzun eşyalar taşınabilir, bagajda tüpün gözükmemeside ayrı güzel fakat bu seferde stepne taşıyamıyorsun anca bagajın içine atman lazım oda saçma oluyor.Birde simit tüpler stepnenin koyulduğu çukur kısma konuluyor ya orada nem veya ruthubet yapıp bir sorun çıkarma ihtimali var mı ?
Hazır tüple ilgili konu açmışken sorayım LPG tankımın süresi doluyor seneye ve aracı muayeneye götürmeden önce bunu değiştirmem gerekiyor.Tankı değiştirmişken hazır dolum ağzını da egzozun altından benzin depo kapağına aldırmak istiyorum bu işlemler sonrasında mühendisler odasına gidip proje çizdirmek gerekiyor mu istiyorlar mı muayenede bu tadilat raporunu vs. ?
Aracımda simit tup var. Arkadaşımda ise aynı arabada silindir tüp var. Ben şu ana kadar giremedigim AVM olmadı. Arkadaşım ise AVM lerin çoğu çeviriyor beni diyor. Benim simit tup stepnenin olduğu gizli yerde.
Stepne yerine simit tüp takıp, lastik tamir kiti taşıyorlar. Simit tüp kesinlikle daha iyi. Bagaj komple sana kalıyor.
Silindir tüp takarsan yerin daralır. Simit tüp takarsan stepne koyamazsın. Eksisi var ikisinin de .
Araç sedan ise silindir tüp fazla göze batmıyor. Stepne de yerinde dolayısıyla ona göre ayarlayabiliyorsun bagajı.
HB araba da ise kesinlikle simit tüp gerek. Stepne sıkıntı oluyor öyle de.
LPG sıkıntı genel olarak.
Daha önceki LPG li aracım da simit tank vardı, bir daha LPG li aracım olursa kesinlikle silindir tank tercih ederim. Çünkü silindir tank da, bagaj olduğu kadar senin oluyor, ona göre kendini ayarlıyorsun, ama simit tank da stepne başına bela oluyor, lastik tamir kitleri her zaman sorun çözmüyor, uzun yolda stepne şart, bu yüzden bagaj kullanışsız hale geliyor.
Simit tercih ederim. Bagaja lastik tamir kiti istersen mini stepne alırsın. Lastik patlaması için yol yardım paketide alabilirsin.