Arkadaşlar merhaba monster abra a5 v15.1 model laptopum vardı 2019 dan beri kullanıyorum ips paneldi, geçenlerde ekranı kırıldı aslında kendim değişmek istedim ama kapak vida yerleride kırıldığı için servise gittim parça satmadıklarını söylediler. Bende servise verdim kendim yapsam aslında 1000-1500 tl daha ucuza hallederdim fakat servis garantili olsun diye verdim.
Neyse gel gelelim benim ekran kırıl ekran markası ve modeli BOE NV156FHM-N48 idi fakat ekranı servis HKC MB156CS01-8 (code:HKC023D) ile değiştirmiş pc yi açtığımda görüntünün biraz sarımsı cizgilerin daha az belirgin olduğunu fark ettim biraz kurcaladım eskiden netflix pc uygulamasında içeriklerde hdr yazarken şimdi sadece hd yazıyor pcden görüntü ayarlarına baktığımda HDR kullan desteklenmiyor yazıyor. muhtemelen cihaza IPS yerine TN panel ve hdr desteği olmayan bir panel takmışlar. sorduğumda ise uyumlu panelin bu olduğu diğer panelin artık stoklarda olmadığını söylüyorlar.
Cihazınızı servise vermeden önce dikkatli olmalısınız eski alışkanlıklarınız ve özellikleriniz geri gelemeye biliyor.
Mng ucan kargo
Amazonda bir saticidan bir urun aldim onlarda mng kargoile yollamislar iki gundur evde olmamiza ragmen kargoyu getirmediler geldik evde yoktunuz vs bende gidip subeden teslim alayim dedim . Sabah 8.40gibi gittim eskihisar mng subesine butun kargolar havada ucuyor tek bir kargoyu bile yere duzgun koymadilar ortalama 3 metreden yere veya diger kargolarin uzerine firlatiyorlar buyuk kucuk koli fark etmiyor adamlar icin. Bir urun kargoya verecekseniz gercekten saglam paketleyin cunku genelde havada gidiyor kargolar.
Tavan Ses Yalıtımı Yaptıranlar
Komşudan çok fazla ses geldiği için tavan ses yalıtımı yaptırmak istiyorum. Tavan ses yalıtımlarının ne kadar etkili olduğunu merak ediyorum sesi yüzde 50 üstünde azaltsa yine yeter ama vaat ettikleri yüzde 80-90 yalıtım gerçekten mümkün mü merak ediyorum. Yaptıranlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.
Color Wheel Tamiri ve Değişimi Yaptınız mı?
Arkadaşlar 2014 yılından itibaren benq w1070 kullanıyorum. Açıkcası tv ve film izlemek için kullanıyorum. 2 defa lamba değiştim 1 tane yedek lambamda duruyor. Bir şey olursa stoklu olayım dedim. Cihazdan memnunum açıkcası bana yetiyor. Fakat dün gece saat 23 suları birden bir ses geldi ve ve görüntü titremeye başladı. Ne olduğunu anlamadım ve hemen cihazı kapattım başta lamba patladı sandım ama cihazı acınca durumun öyle olmadığını anladım içinde bir parça cam vardı. Hemen renk tekerinin patladığını düşündüm. Meraktan açıp bir bakayım dedim açınca renk tekerinin daha önce çeşitli şekilde hazırlanıp kesilip daha sonra çark üzerinde birleştirilmiş olduğunu fark ettim.
Cihaz içine kaçan camın ise sağlam olduğunu fakat çarka yapıştırdıkları yerden fırladığını gördüm kendim yapıştırabilir miyim diye düşündüm o an elimde 404 çift tüplü epoksi vardı ve epoksi ile yapıştırdım fakat sabah dank etti epoksi yüksek sıcaklığa dayanabiliyor mu ? :)) Biraz araştırınca 100 dereceye kadar dayanır diyor fakat cihazın içi ne kadar ısınıyor bilemedim. sabah epoksi kurumuş olduğundan bir deneme yapayım dedim ama işe gideceğimden cihaz ısınacak kadar duramadım. 5dk lık deneme sürecimde tüm renklerin sorunsuz bir şekilde gösterildiğini gördüm ama cihaz ısınınca sonuç ne olur bilemedim.
Sizce ısıya dayanıklı başka bir yapıştırıcı mı almalıyım yoksa şimdiden yeni renk tekeri siparişi vermeli miyim. Yada artık yeni cihazlara doğru yelken mi açmak lazım ama malum yeni cihazların fiyatı beni bunaltıyor.
Edit : Resim eklendi
Herkese iyi forumlar.
Arkadaslar annem kisa zaman once bir kalp krizi gecirdi. Bu yuzden nabzini, kan oksijen oranini ve EKG sini uzaktan takip edebilecegim bir saat ariyorum kendisinin okuma yazmasi yok yani Allah korusun boyle bir durum oldugunda dogrudan haberimin olacagi bir saat ariyorum. Sarji biraz uzun giden suya filan dayanikli bir saat.
Bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa sevinirim
Macbook Air A1369 upgrade yaparken çıkan sorun
Herkese merhaba hali hazırda windows kullanıcısıyım bu aralar işlerim dolayısıyla bir bilgisayara daha ihtiyacım oldu ablamdan kullanmadıkları bir bilgisayar istedim macbook air a1369 varmış onu verdi yalnız 1 sene kadar önce sürümü güncellerken bir hata olmuş sanırım ve pc şuan çalışmıyor bir yıldırda öyle yatıyor.
diski silmeye çalıştım olmadı unmount yapmama izin vermiyor silmeme de izin vermiyor cmd +option+ r tuşu ile açtığımda disk utility e girmiyor donuyor orda
internet recovery çalışmıyor time machine çalışmıyor ssd üzerinde herhangi bir işlem yaptırmıyor first aid yapamıyorum ama diskin içindeki dosyaları görebiliyorum.
terminal den
eraseDisk
repairDisk
unmountDisk
force
conv=noerror,sync
komutları işe yaramadı
diskin içindeki dosyaları görebiliyorum
ama image alamıyorum silemiyorum ne yapacağım şaşırdım tek çözüm diski değişmek mi ? başka yöntem yok mu yardım ederseniz sevinirm.
Aldığım hata bu
Amazondan drone vergi orani
Merhaba arkadaslar amazondan dji mini 2 almak istiyorum urun 249gram yani 500g altinda bir urun bi sebebten gumrukte sadece vergi problemi cikar diye dusunuyordum yani sivil havacilikla filan ugrasmam diye tahmin ediyordum ama amazonda bildigim kadariyla yuzde 20 oraninda vergi aliyorlardi fakat bu urunde vergi orani cok yuksek geldi neden boyle acaba bilen arkadaslar bilgilendirise sevinirim
|
60 bin e kadar otomatik esim kullanacak
|
|
Neyse Kadrajım Çıksın Fotografım.. |
|
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.461
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 172.044 (Bu ay: 2.953)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 682 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar