İşlemci PCI besleme desteği
Merhaba, eve 1000 mbps internet bağlantısı yaptırdıktan sonra eski model wifi adaptörlerinin pek işe yaramadığını öğrendim ve ax3000 model bir pci slotu üzerinde çalışan wifi 6 ağ adaptörü almaya karar verdim. Yalnız HB sitesinde TPLink model ağ adaptörü yorumlarında işlemcinin besleyebileceği pci slotunun sınırlı olduğunu buna dikkat edilmesi gerektiği söyleniyor.
Sistemim şu şekilde;
İşlemci: i5-7500
Anakart: Asus prime-H270m-plus
Ekran kartı: RX480
HDD: 1 x m.2 ssd + 2 x 1tb HDD + 1 x 240gb SSD (sata)
RAM: 16 GB.
İşlemci spesifikasyonlarına baktığımda şöyle 2 satır var.
- PCI Express Configurations - Up to 1x16, 2x8, 1x8+2x4
- Max # of PCI Express Lanes -16
Bu duruma göre işlemci zaten ekran kartının takılı olduğu 3.0 x16 slotunu besliyor ve kapasitesini doldurmuş demek midir? Bu wifi adaptörünü almam sistemimde olumsuz sonuçlara neden olur mu?
Merhaba arkadaşlar.
Daha önceleri bilgisayarımda internete Tenda U1 adaptör üzerinden bağlanıyordum daha sonra ethernete geçtikten sonra bilgisayarıma superonline'dan aldığım eset internet security programını yükledim. Herhangi bir problem yoktu ta ki wi-fi adaptörüne tekrar geçene kadar.
Sürekli internet kopuyor ve sorun gidericiyi kullandığımda "varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor" hatasının düzeltildiğini görüyordum. Canıma tak etti ve format attım format sonrası eseti tekrar yükledim ama bu problemde değişen bir şey olmadı. Antivirus yazılımını sildikten sonra bir daha bu hatayı almadım.
Neredeyse 1 senelik eset internet security elimde patladı. Çözümünü de bulamadım. Aynı problemi yaşayan veya çözümünü bilen birisi varsa yardımcı olabilir mi?
Merhaba arkadaşlar, evime yeni taşındım. Evde 9 adet kalorifer var. Yalnız kombi altında kırmızı kollektör sayısı 9 iken mavi kollektör vanası sayısı 10. Sondaki vana ne tam kapalı ne tam açık. Bu vana ne içindir acaba bilgisi olan var mıdır? Ayrıca Banyoda yerde bir kalorifer çıkışı var mavi vanalı, açıkta duruyor ucu. 10.mavi vanayı full kapatıp orayı biraz açtığımda kalorifer suyu sıçradığı için geri kapattım. Bağlantısı var mı yok mu bilemedim onunla.
Şuanda vana tam orta açıkta.
|
Linux Mint 18.2 - AMD Driver Yükleyemiyorum
|
911 Operator Türkçe Yama Başladım
|
|
Bios güncellemesi sonrası 2 kısa bip sesi
|
Bianchi Touring 713 Ebat Seçimi
|
Arapça Bilen Biri Var mı? Gerçekten Acil
Son Giriş: 15 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 809
İkinci El Bölümü Mesajları: 60
Konularının görüntülenme sayısı: 36.779 (Bu ay: 178)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 45 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic