Selamlar,
Ünlü futbolcuların masaüstü statü heykellerini yaparak satmak istiyorum. Sadece baş kısımları olacak ve heykeller gerçeğe epey yakın olmakla birlikte belirgin farklılıklar olacak. Asıl konu heykellerde futbolcuların isimleri yazılacak olması. Koleksiyon arasında hayatta olmayan futbolcular ve spor insanları da olacak.
Fikri haklar konusunda bir engel teşkil eder mi? Ve bu konularda dikkat etmem gereken hususlar varmıdır?
İnternette bu konu ile alakalı kaynak bulamadım maalesef. İnternette Tişörtünden posterine, telefon kılıfından tut, yastığına kadar futbolcuların fotoğraflarından, isimlerinden ürünler üretiliyor. Biblo heykel bundan farklı bir durum olabilir mi? Bilip bilmeden bu işe girip sonra büyük patlamamak lazım.
Birde, rica etsem bu konuda ehil kişiler tavsiye verebilirse sevinirim. Bu konulardan aldığım geri dönüş sonucu bu işi kurup kurmama kararı alacağım çünkü.
Zaman ayırdığınız için çok teşekkürler.
Bilgisayarı Sıfırlama Hatası
Merhabalar,
Asus Rog Strix G model laptop kullanıyorum. 2 sene önce laptopa ikinci ssd taktırmak için servise götürdüm. İkinci SSD takıldı ve sorunsuz çalışıyor ama o günden sonra bilgisayarı her 2 açışımdan birinde 0xc000000e hatası alıyorum. Önce ESC yapıyorum ve Biosa giriyorum, sonrasında F8 yaparak birincil SSD (zaten bir tek o var) seçip enter diyorum ve PC açılıyor sorunsuzca.
Bilgisayarım sorunsuz çalışıyor. Format atmak yerine bilgisayarımı sıfırlamak istiyorum dosyalarım silinmeden. Bilgisayar sıfırlama yaparken birkaç kere restart attığı için 0xc000000e hatasına geliyor ve sıfırlama işlemi devam edemiyor. Sıfırlama yapmak için önce bu hatadan kurtulmam gerekiyor anladığım kadarıyla.
PC de zibilyon tane dosya var onları organize edip bi yere yedeklemem en az 1 günümü alır. O yüzden format atmadan sıfırlama ile sorunlarımın çözüleceğine inanmak istiyorum.
Özellikle belirtmek istediğim, bu hata var ama ben bilgisayarı sorunsuz bir şekilde açabiliyor ve kullanabiliyorum. O yüzden bu detaya göre bir çözüm önerisi sunabilecek olan var mı? İkinci SSD taktırıncaya kadar böyle bir sorunla karşılaşmadım bu arada.
Dipnot: Biosta birincil ssd windowsun kurulu olan ssd. Zaten ikinci takılan ssd Biosta hiçbir yerde gözükmüyor.
Çok acil yardım lütfen.
Teşekkürler, selamlar.
Yeni Evde Yanıltıcı Aidat Problemi
Merhabalar,
Hiç uzatmadan konuya giriyorum. Henüz 1 ayını doldurmadım yeni evimde ama daha şimdiden ev sahibimden illallah etmiş durumdayım. Bana eve girişte 15 bin lira zarar ettirdiği, bozuk eşya kakaladığı yetmiyormuş gibi şimdi de bana eve girişte belirttiği aidata aslında Şubat ayında zam geldiğini bina yönetiminden öğrendim.
Evi Martın ortasında tuttum ama Nisanın ilk haftasında yerleştim zira paşamın evi boşaltmasını bekledim. Kira depozito komisyon derken hepsini tek kalemde ödedim sorun çıkarmadan. Bu evin sarı sitede ilanı Martın ilk haftasıydı. İlan şuanda güncel olmadığı için link bırakamıyorum ama ilanda aidat 420 lira yazıyordu. Ben eve yerleştikten sonra ev sahibi aidatın 450 civarı olduğunu söyledi. Zam şubatta gelmiş ve bu sırada ev sahibim bu evde oturuyordu hali hazırda yani bilmiyor olması imkansız. Ben Nisanın ilk haftası eve yerleştim. Maalesef böyle bir şey olacağı aklıma gelmediği için kira kontratına da yazdırmadım. Şimdi aidat olmuş 610 lira. İlan ve ev sahibi tarafından açık açık yanıltıldım.
Bu durumda benim ne tür bir söz hakkım var? Sözleşmede bişey yazmadığı için ispatlayamıyorum da. Kendisine mesaj attım ama mesajlarıma genelde 3 gün sonra dönüş yaptığından henüz görüşemedim. İlk başta konuşacağım kendisiyle.
Ben bu evi 1 yıllığına kiraladım o yüzden sözleşmeyi de 1 yıl yaptım. Ben 11. ayda aidattan oluşacak farkı kesip eksik yatırmayı düşünüyorum kirayı. 12. ay da zaten kira ödemem depozitodan sayarım. Bu düşüncem başıma bela açar mı merak ediyorum. Yada başka ne tür bir öneriniz olabilir tavsiye verebilirseniz sevinirim.
Çok teşekkürler,
Selamlar.
MSI Z87-G43 Gaming Ayarında Anakart Arıyorum
Merhabalar,
Eski masaüstü bilgisayarımı yeğenime verdim yazılım eğitimi alıyor. İçinde Unity veya eski sürüm UE kullanacak.
Benim anakart arızalıydı 3-4 defa servise gidip çip tamiri gördü ve iflah olmadı ondan sonra. MSI Z87-G43 model anakartı ama malum piyasada yok. Bu anakart ayarında bi anakart arıyorum. Ekran kartı da Asus bilgisayarın acaba başka marka bir anakart takmam durumunda eşleşmeme gibi bir sorun yaşarmıyım?
Tavsiyesi olanlar varmıdır? Anakartın teknik detaylarını aşağı yazıyorum.
Şimdiden çok teşekkürler.
CPU
• 4th Generation Intel® Core™ i7 / Core™ i5 / Core™ i3 / Pentium® / Celeron® processors for LGA 1150 socket
Please refer to CPU Support for compatible CPU; the above description is for reference only.
Chipset
• Intel® Z87 Express Chipset
Main Memory
• Support four DDR3 1066/1333/1600/1866*/2000*/2133*/2200*/2400*/2600*/2666*/2800*/3000*(*OC) MHz DRAM, 32GB Max
- Dual channel memory architecture
- Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP)
- Supports non-ECC, un-buffered memory
Slots
• 1 x PCIe 3.0 x16 slot, supports up to PCIe 3.0 x16 speed
• 1 x PCIe 2.0 x16 slot, supports up to PCIe 2.0 x4 speed
• 2 x PCIe 2.0 x1 slots
• 3 x PCI slots
On-Board SATA
•
SATAIII controller integrated in Intel® Z87 chipset
- Up to 6Gb/s transfer speed.
- Supports six SATA ports (SATA1~6) by Z87
• RAID
- SATA1~6 ports support Intel Rapid Storage Technology enterprise (RAID 0/1/5/10) by Intel Z87
- Supports Intel® Smart Response Technology, Intel® Rapid Start Technology and Intel® Smart Connect Technology*
** Supports Intel Core processors on Windows 7 and Windows 8.
USB
• 4 x USB 3.0 ports (2 ports on the back panel, 2 ports available through the internal USB connector)
• 10 x USB 2.0 ports (6 ports on the back panel, 4 ports available through the internal USB connectors)
Audio
• Realtek® ALC1150 Codec
- 7.1-Channel High Definition Audio
LAN
• 1x Killer E2205 Gigabit LAN controller*
* The Killer Network Manager is only available for Windows 7 and Windows 8 currently. The supported drivers for other operating systems would be available on the website if provided by vendor.
Multi-GPU
• Supports 2-Way AMD CrossFireTM Technology*
* Supports Windows 7 and Windows 8.
Internal I/O Connectors
- ATX 24-Pin power connector
- 8-pin ATX 12V power connector
- 6 x SATA 6Gb/s connectors
- 2 x USB 2.0 connectors (supports additional 4 USB 2.0 ports)
- 1 x USB 3.0 connector (supports additional 2 USB 3.0 ports)
- 2 x 4-pin CPU fan connectors
- 3 x 4-pin system fan connectors
- 1 x Trusted Platform Module (TPM) header
- 1 x Serial port connector
- 1 x Front Panel Audio connector
- 2 x System panel connectors
- 1 x Chassis Intrusion connector
- 1 x Parallel port connector
- 1 x Clear CMOS jumper
Back Panel I/O Ports
- 1 x PS/2 keyboard/mouse combo port
- 6 x USB 2.0 ports
- 2 x USB 3.0 ports
- 1 x RJ45 LAN jack
- 6 x OFC audio jacks
- 1 x Graphics card port, supporting a maximum resolution of 1920x1200 @60Hz
- 1 x DVI-D port, supporting a maximum resolution of 1920x1200 @60Hz
- 1 x HDMI™ port, supporting a maximum resolution of 4096x2160 @24Hz, 24bpp/ 2560x1600@60Hz, 24bpp/ 1920x1080@60Hz, 36bpp
Merhabalar,
Bu ay Çekya ya gidiyorum. Şuan hazır indirim de varken DJI Air S2 siparişi vermek istiyorum kuzenimin evine kargo teslim şeklinde. Kuzenim Pragta yaşıyor.
Benim merak ettiğim, ürünün kutusunu getirmeyeceğim havalimanında sorun olmasın diye. Drone çantasını da sırt çantamı atıp getireceğim. Ben Çekyadayken de internet üzerinden sivil havacılık kaydımı da yaptıracağım. Asıl mesele, İstanbul havalimanına girdiğimde gümrük memurları beni durdurup vergi vs masrafları çıkarma ihtimali.
Bu işler nasıl oluyor? Drone altına Sivil Havacılığın verdiği barkodu yapıştırmak gerekiyor sanırım. Bunu yaptıktan sonra ben bunu yurtdışından almadım bu cihaz zaten benim deyip geçebiliyormuyum? Gümrük masraf çıkarmak istedi mi, gözün üstünde kaşın var diyerek bile masraf çıkartabilir sonuçta.
Benim durumumu daha önce yaşamış, yurtdışından kendisiyle drone getirmiş olan var mı?
Fikirlerinize ihtiyacım var.
Selamlar, teşekkürler.
Selamlar dostlar,
Forumda arama yaptırdım ama şaşırtıcı bir şekilde sonuç bulamadım. Sanki koca forum bu markaya küsmüş ve hakkında konuşmamaya yemin etmiş gibi :)
Piyasada uygun fiyatıyla dikkatimi çekti ama pek bi inceleme bulamadım. Bazı kaynaklarda eski ve güvenilir bir marka olduğu yazıyor ama o kadar.
Laptopun SSD de yer kalmadı bende Battlefield 1 oynamak için küçük boyutlu, düşük bütçeli bir harici arama yoluna düştüm ve bunu buldum.
Deneyimi, fikri, zikri olan var mı bu marka ve model ile alakalı?
Çok selamlar.
Asus rog strix g sahipleri bakabilir mi lütfen?
|
|
teknotiq.com güvenilir mi?
|
Bu Özellikler Ne Anlama Geliyor?
|
Meslek: Grafik Tasarımcı
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 206
İkinci El Bölümü Mesajları: 22
Konularının görüntülenme sayısı: 32.392 (Bu ay: 171)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 26 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware