Merhabalar, Asus Rog Strix G model laptop kullanıyorum. 2 sene önce laptopa ikinci ssd taktırmak için servise götürdüm. İkinci SSD takıldı ve sorunsuz çalışıyor ama o günden sonra bilgisayarı her 2 açışımdan birinde 0xc000000e hatası alıyorum. Önce ESC yapıyorum ve Biosa giriyorum, sonrasında F8 yaparak birincil SSD (zaten bir tek o var) seçip enter diyorum ve PC açılıyor sorunsuzca. Bilgisayarım sorunsuz çalışıyor. Format atmak yerine bilgisayarımı sıfırlamak istiyorum dosyalarım silinmeden. Bilgisayar sıfırlama yaparken birkaç kere restart attığı için 0xc000000e hatasına geliyor ve sıfırlama işlemi devam edemiyor. Sıfırlama yapmak için önce bu hatadan kurtulmam gerekiyor anladığım kadarıyla. PC de zibilyon tane dosya var onları organize edip bi yere yedeklemem en az 1 günümü alır. O yüzden format atmadan sıfırlama ile sorunlarımın çözüleceğine inanmak istiyorum. Özellikle belirtmek istediğim, bu hata var ama ben bilgisayarı sorunsuz bir şekilde açabiliyor ve kullanabiliyorum. O yüzden bu detaya göre bir çözüm önerisi sunabilecek olan var mı? İkinci SSD taktırıncaya kadar böyle bir sorunla karşılaşmadım bu arada. Dipnot: Biosta birincil ssd windowsun kurulu olan ssd. Zaten ikinci takılan ssd Biosta hiçbir yerde gözükmüyor. Çok acil yardım lütfen. Teşekkürler, selamlar. |
Bilgisayarı Sıfırlama Hatası
-
-
Yanlış sürücü yapılandırma hatası alıyorsun tavsiyem
Pc yi aç
Önemli olan verilerini yedekle
Format usbsi hazırla
Format usbsini pcye tak ve aç
Windows işletim sistemi format ekranında shift+f10 tuşuyla terminale eriş
Her iki diskinide sil
Gpt formatında biçimlendir
Hızlı olan varsa m2 ssdne windowsu kur diğer ssdni depolama olarak d harfine ata
her şey bittikten sonra biosa gir bios priorityden 1. uefi windows 2.c diski 3.d diskin olarak seç kaydet
yeniden başlat sorunun çözüldü
Kolay am kötü tavsiyem ise
pcyi aç
cmd terminali aç
diskpart komutuyla list disk komularıyla gpt olup olmadığını kontrol et muhtemelen değildir
diskini gptye çevir
biostan dediğim ayarları yap
yeniden başlat
-
Garip bir şekilde tesadüfen denk geldiğim "fast boot" özelliğini kapattım ve bu sorun çözüldü. Kaç gün oldu açılırken hiç bu hatayı almadım. Sonrasında sorunsuz bir şekilde bilgisayarımı sıfırlayabildim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X