Merhaba,
Geçen sene aldığım Xiaomi note 7 128 gb telefonumu sorunsuz kullanmaktaydım ta ki 3 ay önce ekranın ışığının bir anda gitmesiyle sorun yaşamaya başladım.Telefon resmi garantisi olduğu için teknik servise yolladım. Anakart değişimi yapıldı. Telefon 1 hafta içinde hızlıca teslim edildi. Gayet memnun kaldım. Ancak telefon imei hatası verdi. Neyse dikkate almadım kullanmaya devam ettim. 90 günlük süre 60 güne ardında 30 güne derken telefon kapandı. Mesajları dikkate almamıştım. Her neyse telefonu garantiye yolladım. 4 gün sonra teknik servisi aradım. Yetkisiz müdahale ile telefonum garanti dışı kaldığını söylediler. Şaşırdım müdahale ne diye sorduğumda imei klonlanması olduğunu belirttiler. Neyse telefonu gönderin tüketici mahkemesine başvuracağımı belirttim. İnternetten araştırma yapmaya koyuldum. Bir baktım ki benimle aynı sorunu yaşayan onlarca insan varmış. Tekrar teknik servisi aradım durumu anlattım. 3 ay önce anakart değişti. İmei uyarısı mesajı geldi dikkate almadım dedim. Müşteri hizmetleri ilk mesajı dikkate almamız gerekiyor biz BTK bildirimleri 20 iş günü içinde yapıyoruz dedi. Tamam peki dedim. İmei uyarı mesajı hâlâ gelmeye devam etti dedim. İşte o zaman bizi aramanız gerekiyordu dediler ki haklılar dikkate almadığım için aramadım. Bu yüzden bir şey yapamayız hata bizden kaynaklı değil dedi. Nasıl sizden kaynaklı değil eğer bildirimi yapsaydınız düzelirdi dedim. 90 günlük hata mesajını hadi dikkate almamamız gerekiyormuş peki neden 60 gün sonra kapanacak diye ikinci mesaj geldi. Demek ki mantıken sizden kaynaklı bir sorun oluyor dedim. Israrcı olduğum işe yaradı. Teknik servisteki yetkililerle görüştürdü. Ancak resmen skandaaal yaşadım. Bana şu ifadeyi söyledi. Bizim kaydettiğimiz imei ile değişen anakartın içindeki imei farklı dedi. Dolayısıyla yapılan işlem teknik servis değil başka birisi tarafından müdahale de bulunulmuş dedi. Herhangi bir müdahale de bulunmadım dedim. Eğer öyle olsaydı telefonumu neden garantiye yollayayım ki zaten garanti dışı kaldığını biliyorum dedim. Ayrıca 40 50 tlye imei attırırım kullanmaya devam ederim. Neden uğraşayım ki dedim. Telefonla ilgili bir karışıklık olduğunu düşünüyorum dedim telefonumun kamerasını kontrol edin lensinde ufak bi çizik olacak dedim. Telefonun benim telefon olduğunu teyit ettim. Ancak anladığım şu elemanlar imeileri karıştırmış olmamalılar ki böyle bir yanlışlık ortaya çıktı. Kaydedilen imei ile anakartın içindeki imei farklı diyor bana. Yani ortada absürt bir durum var. Araştırılacağını söylediler 1 hafta içinde size kesin dönüş yapacağız diyorlar. Gerçekten olay üzücü durum çünkü ben hiçbir şekilde dış müdahale etmedim. Hani ekran kırılsaydı desem ki resmi servis dışında yaptırdım. Ama öyle bir durumda yok garantisi devam eden telefonumu neden başka bir serviste müdahale ettireyim. Hadi birisi şu itirazı yapabilir resmi teknik serviste parça değişimi pahalı oluyor bu yüzden dışardan değiştirmiş olabilirsin dese, özellikle sıfır alırken fazladan para verdim ki garantili olsun başına bir iş gelirse yetkili birisini karşım bulayım diye. Paradan da kaçan birisi değilim. Bir de şöyle bir şey var yani servis yetkilisi telefonun anakartı değişik diyor bizim imei ile bu anakart farklı imei diyor. Anakartlık bir sıkıntı olsa telefonu zaten garantiye yollardım dışardan neden müdahale ettireyim değil mi? Konuyla ilgileneceğini söyledi teknik takip yapılacakmış bizlik bir sıkıntı olursa sorunu çözecekelerini söylediler. Şimdi teknik servis bu karışıklığı çözebilecek mi hatasını bulabilecekler mi? Gelen anakartların imei numaraları inşallah kayıtlı duruyordur oradan bulabilirler belki. Bulamazsalar bir kişinin dikkatsizliği yüzünden telefonumdan olacağım. Hakem heyetine başvuru yapsam bir şey çıkar mı? Nasıl ispatlayabilirim orası da ayrı bir muamma.
Cevap: LG G4 Garanti Para İadesi
|
Cevap: LG G4 Garanti Para İadesi
|
Lg G4 Bootloop ve ardından Ghost Screen Hatası Para iadesi
|
ACİL! ACİL! ACİL!
|
Kabloszuz İstemci
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 31
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.221 (Bu ay: 18)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar