Merhaba öncelikle konuyu hangi başlık altına açmam gerektiğini bilemedim doğru bilgiyi edinirim diye bu kategoride açtım.
Sistemim
Windows 11 Pro
Asus Prime Z490-A Anakart
3060Ti Ekran kartı
16GB RAM
i5-10400F İşlemci
SanDisk Ultra 3D SDSSDH3N-500GB-G25 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD şeklindeydi. Ben de bana 512'lik ssd yetmediği için
SAMSUNG 1TB 990 EVO NVMe 2.0 M.2 2280 SSD ( 5000MB Okuma / 4200MB Yazma) | ITOPYA bu modeli aldım 2. bir m2 olarak.
Anakartım PCIE 4.0 desteklemediği için zaten maximum verimde kullanamayacağımı biliyordum fakat önceki SanDisk olan m2'den daha verimsiz mi çalışıyor emin olamadım veya yeni m2'nin hızını arttırabileceğim bir yol varsa bilmek isterim. Konu hakkında detaylı bilgi verebilecek biri varsa çok minnettar kalırım. CMD üzerinden yaptığım okuma/yazma karşılaştırmasının görsellerini aşağıya bırakıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
3060Ti'lı SİSTEME MONİTÖR TAVSİYESİ
Merhaba, BENQ XL2411Z model 144hz 1ms TN panel monitörüm var. 3060Ti'da DVI girişi olmadığı için HDMI(1.2 versiyonundan dolayı) ile 60hz max alabiliyorum.
Bu yüzden yeni monitör alacağım. Tercihen IPS ve min 144hz.
Sistemim aşağıda görüldüğü gibi. Sistemime en uygun monitörü almak istiyorum bütçe maksimum 4.500TL
i5-10400F
RTX 3060ti
16GB RAM
Almayı düşündüğüm iki model var;
https://www.itopya.com/asus-tuf-gaming-vg27aq-27-165hz-1ms-2xhdmi-dp-g-sync-2k-wqhd-gaming-monitor//
1080p yeterli gelir mi yoksa 2k monitör şart mı bilgili kişiler yorumlarını ve görüşlerini belirtirse çok memnun kalırım. Şimdiden teşekkürler.
Not: İlgisi var mı bilmiyorum fakat genellikle online oyunlar oynuyorum.
En son 7 sene önce gaming sistem toplamıştım miladını doldurduğu için yeni sistem toplamaya karar verdim.
Sistemim çok eski olduğu için parça upgrade yapamadım birçok bileşen değişmesi gerekiyordu yeni kasa toplamak daha mantıklı görünüyordu.
Görseldeki gaming sistemi satın alacağım(Günde ortalama 15-20 saat açık olacak). Bütün bileşenleri direkt olarak mağazadan alacağım. (İtopya)
Ryzen 5 3600x ile İntel i5-10400f arasında kalmıştım(Tercihim intel). Anakart da işlemciye bağlı olarak değişti.(Fiyat olarak aşmayacak şekilde ASUS önerilerine açığım.)
Sistem oluşturulurken çevreden yardım aldım, ekran kartımın 3060ti olmasını istiyordum.
İşlemci hakkında sıcak çalışan bir işlemci olmadığı yorumu aldım fakat yine de soğutucu gerekir mi ben satın alma taraftarıyım.
Konu hakkında bilgili deneyimli abilerden kardeşlerden yorumları bekliyorum lütfen esirgemeyin iyi veya kötü. Şimdiden teşekkür ederim.
6000TL Bütçe - Oyun kasası için öneri istiyorum
|
Online Oyun'da tuş ayarları...
|
|
|
|
Los Cangrejos FC Goals Vol1 - HAXBALL
|
Yarattıgımız sanatçıya/guruba resim koymak [YARDIM]
|
Meslek: Öğrenci
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 135
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.589 (Bu ay: 90)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun