Arkadaşlar selamlar, bu akşam babam araç kullanırken ışıklarda beklerken arkadan bir araç gelip çarpmış. Arabadan inmiş adamla konuşmuş, adam yaptıralım abi vs demiş, babam bir hata yapıp tutanak tutmamış. Babamın söylediği servise gitmeye karar vermişler. Adam yolda durup acil bir işi çıktığını bu muhitte tekstilci olduğunu söyleyip numarasını vermiş daha sonra yaptıralım demiş. Tahmin ettiğiniz üzere daha sonra numarayı aradığında böyle bir numara yok. Olay anında da babam 2 foto çekmiş birinde bizim arabaya çarpıldığı gözüküyor, diğer aracın plakası vs gözükmüyor. Diğer fotoda da sadece diğer aracın plakası var. Yani aracın bize çarptığı fotolarda kanıtlayamayız diye düşünüyorum. Bireysel olarak, plakadan araç sahibi ismini bulup ulaşmak istiyorum ancak bulamadım. Süreç nasıl ilerle mahkeme vs gibi uzar mı ? Açıkcası hasar büyük değil 1-2 bin liralık bir sorun ancak yapılan terbiyesizlik canımı sıktı bu yüzden sorunu çözmek istiyorum. Ne tavsiye edersiniz ?
|
Macbook M1 işlemciye harici 2 monitör bağlama
Selamlar arkadaşlar,
M1 işlemciye sahip macbook proya sahibim. Amacım 2 adet harici monitör bağlantısı kurmak. Ancak bildiğiniz üzere m1 işlemciler native olarak harici 1 ekran destekliyor.
Yurtdışı forumlarında gördüğüm kadarıyla displaylink uygulaması ve destekleyen dock station ile bu sorun aşılıyor. Ancak bunların ücretleri çok yüksek ve yurtdışından sipariş verip, kuramadığım zaman ziyan olcak gibi duruyor.
Bu sorunu aşıp 2 ekran kullanan birisi varsa, beni bilgilendirirse çok mutlu olurum. Ve ayrıyeten bu sistem macbookun işlemcisinde performans kaybına neden oluyor mu ?
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bedelli askerlik boy kilo ne yapmalıyım?
Arkadaşlar selamlar 2023 e kadar tecilim var. Ancak bedelli fiyatı artmadan (temmuz 1 de artıyormuş) askere gitmek istiyorum. Ancak şuan boyum 1.74 ve kilom da 108 civarı şuan çok sağlam diyete girdim, gerekirse su diyetine de giricem. Spor yapan biri olarak aslında kilomu da çok göstermiyorum. Benim sorum şuydu bazıları aile hekimleri tartmıyor boy kilo soruyor demiş acaba bu şekilde yırtma şansım var mı ? Atıyorum 1 kilo fazlam çıktı hemen hastaneye mi sevk eder yoksa gitmek istediğimi söylesem yardımcı olur mu ? Ve en kötü onay vermezse aile hekimimi değiştirip başka hekimde de şansımı deneyebilirim diye biliyorum. Çünkü şuan tecilimi bozdurup gidersem 1 sene erteleme verirse 2-3 zam dönemi daha gidemiycem. Sizce ne yapmalıyım? Fikrinize ihtiyacım var.
Güngören Dershane Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar herkese iyi günler diliyorum. Kardeşim bu sene üniversiteye tekrar Eşit ağırlık bölümünden hazırlancak Güngörende ikamet etmekteyiz. Dershaneler subeden subeye cok degistigini duydum. Bizim burda uğur , birey ve final var acaba gungorendeki bu dershaneler hakkinda fikri olan tavsiye verebilcek olan var mi ?
Tecil Hakkında Acil Destek
Merhaba arkadaşlar 2019 15 eylül tarihinde bir lisans bölümünden mezun oldum. Bu eylül ün 15 inde tecilim bitiyor. Şuan çalıştığım için askere gitmeyi düşünmüyorum. Bedelli fiyatı da yüksek olduğu için şuan ödemesi zorluyor. Ben askerliğimi tecil ettirmek istiyorum. Ales sınavına girmedim. Benim şuanki düşüncem 15 eylülden önce başlayan bir tezsiz yüksek lisans programına ücretini ödeyip başlamak, alese girince de kaydımı sildirip yeni dönemde ücretsiz bir yüksek lisans programına başlamayı düşünüyorum. Ancak en ucuz tezsiz yüksek lisanslar 3-4 bin tl ben yüksek lisansı okumayı düşünmüyorum bu yüzden bu para ziyan olucak. Acaba alese girip ocak - şubat ayında yeni dönemde ücretsiz başlayana kadar askerliği ertelemenin başka yolu var mı ? Ya da alternatif fikri olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
C# ALGORİTMA SORUSU YARDIM
|
|
|
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 19
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.399 (Bu ay: 59)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar