Şimdi Ara

15 bin tl lik sessiz çalışan laptop tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sizlerden laptop tavsiyesi bekliyorum.
    Kesinlikle oyun oynamayacağım ekran kartı olmasına gerek yok.
    Yazılım işlerinde kullanıcam. Tek istediğim şey fan sesinin olmaması, ekranının kaliteli olması , ısınmaması vb fan sesinin olmaması en dikkat ettiğim nokta.
    Elimde macbook zaten var ancak windows çalıştırabilceğim bir laptop istiyorum.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• mac'e windows kurdun mu? verimli çalışıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baldbani -- 18 Ekim 2022; 22:3:52 >
  • Baldbani kullanıcısına yanıt

yok kurmadım

• 82KU0081TX aldım. R5 5500u işlemcili. AMD'nin ekran kartı sürücüleri ile ilgili yurtdışı dahil o kadar yorum okudum, tümleşik ekran kartında sorun çıkmaz diyerek cihazı aldım. Ekran kartı sürücüsünden dolayı ekrandaki titreme sorunu çözülmedi. Servis sıfır cihazın anakartını değiştirdi. Sorun yine devam etti. Ekran kartı sürücüsünü temizlediğimde sorun ortadan kalkıyordu. Tabii o şekilde cihazı verimli kullanmak imkansız. Tekrar gönderdim, bu hafta doa raporu verildi. İade ediyorum. Bu sorun benim şanssızlığım olsa da yazılım sorunları yüzünden bir daha AMD ekran kartı bir şey almam.

• RoyWalsh kullanıcısına yanıt

Amd'den ziyade bu sorun 2014-15'lerden beri Lenovo'da var. Amd'ye genellemeyiniz.

• sreylare kullanıcısına yanıt

Elbette genellemedim. "Kendim bir daha dahili harici AMD ekran kartlı bir ürün tercih etmem" dedim. Elimizde beş adet daha Intel işlemcili Lenovo laptop bulunuyor. Z serisi ve ideapad dahil... Hiçbirinde ekranla veya sürücüler ile ilgili bir sıkıntı yok. Yeni aldığım ideapad'de dahili AMD ekran kartı sürücüsünü DDU ile temizleyince titreme sorunu ortadan kalkıyordu. Sorun direkt sürücü ile ilgiliydi. Aynı anakartı, işlemciyi ve sürücüleri kullanan kurumsal seride bu sıkıntı yok. Forumdan bir arkadaş ile karşılaştırmalı test yaptık. Beni kurtaran da o karşılaştırma oldu.

Yaşadığım sorun "screen flickering" değil. Cihazdaki kablolarda veya ekran piksellerinde fiziki bir sorun yok. HDMI ile bağlanan 1080p, 2k ve 4k monitörlerin tamamında titreme devam ediyor. Şuraya da konu açacaktım ancak cihaz DOA olarak değerlendirildi:

Graphics - AMD Community

• Aynı satıcı farklı sitelerde farklı fiyata satıyor. Fiyatı normalde 15 bin civarında, yenice düşmüş. 5825u 16 GB bellek ve 512 GB SSD var. Ekran kartı olması, oyun oynamasanız bile Pythonda batch dosyalarını fazla küçültmeden ekran kartı hızlandırmalı operasyonlar yapmanızda faydalı olacaktır. Bunlarda entegre Navi CU'lar var. Bütün Ryzen mobil APU'larda azami 2 GB kapasite var. HP'lerin kronik bir Linux destek sorunu var. Dev one ve System 76 çıkana kadar vardı daha doğrusu, ama yine de bir iyileştirme beklemiyorum.

https://www.hepsiburada.com/hp-245-g9-amd-ryzen-7-5825u-16-gb-512-gb-ssd-freedos-14-fhd-tasinabilir-bilgisayar-6q8m4es06-p-HBCV00002VTLUT?magaza=Elmac%C4%B1k

trendyol.com
    HP 245 G9 6q8m4es02 Ryzen7 5825u 16gb 512ssd 14" Fullhd Freedos Taşınabilir Bilgisayar Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/hp/245-g9-6q8m4es02-ryzen7-5825u-16gb-512ssd-14-fullhd-freedos-tasinabilir-bilgisayar-p-360404282

amazon
    Lenovo V14 82KC004ETX Ryzen7 5700U 16GB 512SSD 14 FullHD FreeDOS Taşınabilir Bilgisayar
    https://www.amazon.com.tr/Lenovo-82KC004ETX-FreeDOS-Ta%C5%9F%C4%B1nabilir-Bilgisayar/dp/B0B9R74Q23/ref=sr_1_14?keywords=5825u&s=computers

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3Korner1Penaltı -- 30 Ekim 2022; 1:41:50 >

• sreylare kullanıcısına yanıt

Merhabalar. Hocan gittim Lenovo ideapad serilerini inceledim. 11. nesil i5, i3 dahil olmak üzere hepsinin ekranı titriyor. Sadece bir tanesinde değil neredeyse hepsinde bu titreme var. AMD işlemcili diğer üreticilerin cihazlarında böyle bir sorun yok. Lenovo bu titreme sorununu uzun süredir neden görmezden geliyor o daha garip. Yeni Casper C500 12. nesil i5'i de inceledim. Titreme yok. AMD işlemcili Asus laptoplarda bu sıkıntı yok. Lenovo'nun eskisi kadar kaliteli cihazlar üretmediğini düşünüyorum. İade ettiğim yeni ideapad serisindeki TN panel bile bencim mevcut cihazlarımdaki TN panelden daha kötü... Ben suçu AMD'ye atmıştım.   Bir daha fiziki olarak incelemeden laptop almayacağım.  

• Neye karar verdiniz?
    Ben de 16gb 512ssd dayanikli sessiz ekrani kaliteli bisey arıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abars -- 11 Kasım 2022; 23:1:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.