Merhaba dostlar,
2000 model Opel Vectra B X20XEV motor kodlu aracım var. Aracı tanıdıktan aldığım (daha doğru tabirle kazıklandığım) için ekspertize vs. sokmadan aldım. Gel gör ki araba önden vurukmuş ve ön tampon demiri darbeyle içeri doğru yamulup klima fanını kilitlemiş. Gittim ön tampon demirini düzelttirdim sonra klima fanı çalışsın diye dua ettim. Ama klima fanının motoru da dönmeye çalışıp dönemediği için herhalde yanmış ve 1 tane de sigorta kutusunda 30 amperlik sigortayı da yanında götürmüş. Tabi bundan 1 yıl önce ben bunu fark ettim ama öncesinde klima gazı doldurtmuştum ve yaklaşık 1 hafta kadar klima gayet iyi soğuttu.
Neyse bundan 1 ay önce bir ustaya aracımı bıraktım böyle böyle klima soğutmuyor dedim ama fanı söylemeyi unutmuşum. Usta arkadaş klima basınç müşürlerini değiştirmiş (kaçak vardı dedi), klima gazı doldurmuş ve aracın kliması gayet iyi soğutuyordu ve benim aklıma fanın çalışmadığını söylemekte gelmedi.
Yine 1 hafta sonra klima soğutmamaya başladı. Gittim ustaya ustam bu yine soğutmamaya başladı acaba bu fandan olabilir mi dedim. Ustada dedi ki araç buradayken fan çalışıyordu. Bende nasıl çalışıyordu o fan 2 yıldan fazladır çalışmıyor dedim. Neyse ben bunu diyince sigortalara falan baktı 30 amperlik sigortanın patlamış olduğunu görünce ısrarla çalışmadığına emin misin abi diye diye çalışmadığına ikna oldu. Fanın yenisini takmaya yüksek bir fiyat çektiği ve artık ustalığına da güvenmediğim için gittim fanı ve sigortayı kendim alıp kendim değiştirdim.
Yeni fan çalışıyor bir sıkıntısı yok. Usta klima gazının sistemde olduğunu söylemişti ama borudan bir anahtarla gazı çıkardığında gaz renksizdi ve gazın da tekrar değişmesi gerekebileceğini söylemişti. Velhasıl kelam benim tekrar klima gazı mı doldurtmam gerekiyor? Ya da ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Tek İp Tek Account
|
Yeni Anakart Tavsiyesi
|
Crossfire Bir İşe Yaramadı
|
YST Bileti Satmak İsteyen ?
|
İNTEL vs AMD Sizce Hangisi ?
|
İki Sistem İki İşlemci .. Hangisi ???
|
İşlemciye Yardım
|
Meslek: Araştırma Görevlisi
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 64
İkinci El Bölümü Mesajları: 7
Konularının görüntülenme sayısı: 1.419 (Bu ay: 14)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware