|
MS Gamma Knife Tedavisi
Merhaba eşim MS (multiply sklerozis) hastası, son iki yıldır buna bağlı Trigeminal Nevralji sorunu yaşıyor. Dayanılmaz ağrıları nedeniyle yüksek dozda nöropatik ağrı kesiciler kullanıyor. Bu nedenle doktor Gamma Knife tedavisi önerdi ama bir çok insan da bunun son çare olduğunu falan söylüyor. Elbette doktordan iyi bilemeyiz ama algoloji uzmanı fiziksel olarak RF tedavisinin daha işe yaradığını falan söyledi bu konuda bilgisi olan paylaşabilirse ona göre danışmak istiyoruz artık usandık doktor doktor gezmekten.
Kaza yaptım tutanak yok
Bayram arefesi kavşakta sağ şeride geçmek isterken, sağdan devam eden araç benim sağ çamurluktan çarptı. İkimizde de sadece çamurluk ezildi ve rot balans bozuldu. Karşı araç Fiat egea benzinli, sol çamurlukta göçük ve farın alt kısmında hafif çatlak oluştu.
İkimiz de tecrübesiz olduğumuz için önce tutanak tutmayı denedim sonra hasar az olunca bence tramerde göründüğüne değmez dedim sanayide bir soralım bari diye sanayiye gittik. Elbette her yer kapalı olduğundan öyle ayrıldık. Bir ay sonra bana iban yollamış araba 17.500 liraya yapılıyor para gönderin yazmış. Tutanak tutsak en kötü ihtimal ikimiz de %50 suçlu olacaktık. Benim araba 3 bin liraya yapılıyor, onun fotoğrafları kaportacıya gösterdim azami 4 veya 5 bin tutar dedi.
Tutanak tutmamış olmamız tamamen aptallık kabul ediyorum ama bu parayı ödeme gücüm de yok. Ne yapacağımı bilemiyorum, acemilik ve iyi niyet nedeniyle adam üste çıktı bana çarptın öde falan demeye başladı.
Vatan Bilgisayar Keyifli Sigorta
14 Nisan 2024 tarihinde Vatan Bilgisayardan Iphone 12 cep telefonu satın aldım. Satıcının ısrarlı ve ballandırarak anlattığı Gulf Sigorta Keyifli Sigorta'dan aldım. Elebette sonradan poliçeyi incelediğimde satış temsilcinin anlattıkları ile öyle çok da örtüşmediğişni ve menfaatli bir şey olmadığını fark ettim. İnternette yaptığım araştırmada bir tane memnun insan görmedim, poliçe primi de maşallah araba sigortası ayarında olunca cayma istediğimi bildirdim. Alışverişi başka bir şehirde yapmıştım ve yaşadığım şehirde Vatan Bilgisayar bulunmuyor; Vatan Bilgisayar ısrarla satın aldığınız mağazaya gitmeniz gerekli diyor. Düşünün telefon 26 bin lira sigortası 4,250 lira ve telefon pert olduğunda size satın alma bedelinin %60'ı oranında Vatan Bilgisayar hediye çeki veriyor. Sonra arızalar illa üretici kaynaklı olacakmış e bu zaten bedava garanti kapsamında ben neden para veriyorum ki.
Birincisi sigorta hizmeti fiziki olarak iade edilecek bir materyal içermiyor, ikincisi alırken hiç bir imza atmadığım ürün için iade ederken neden imza istiyorlar, üçüncüsü bu hizmet zaten mesafeli hizmet satış sözleşmesi olup 14 gün içinde tek taraflı fesih hakkım bulunuyor. Tüketici hakem heyetine de yazdım ama erkenden sonuç alabileceğimi sanmıyorum. Binip gitsem iptal parasının yarısını yola vereceğim bilemedim.
AÖF Office 365 Öğrenci Lisansını Sonlandırıyor
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim fakültesi öğrencilerine sağladığı ücretsiz Office 365 lisansını Haziran 2024 itibarıyla sonlandırıyor. Verilerinizi yedeklemek için son süre bu şekilde duyurulmuş.
"02.04.2024Office 365 Bilgilendirme
Değerli öğrencimiz;
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi öğrenci hesaplarına ait Office 365 hizmetlerinde 30 Haziran 2024 itibari ile değişiklik gerçekleşecektir. Bu kapsamda e-Posta hizmeti dışındaki tüm hizmetler kapatılacaktır.
30 Haziran 2024 tarihi itibari ile Office 365 hizmetlerinde yeni durumda e-Posta kotası 150 MB olacaktır. Belirtilen tarihe kadar OneDrive ve e-posta kutunuzdaki verilerin yedekleme/silme işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
30 Haziran 2024 tarihine kadar Onedrive ve e-posta kutularınızın yeni güncellenmeye uygun hale getirilmemesi durumunda yaşanacak olan hizmet kesintileri, veri kaybı vb. durumlardan e-posta sahibi kullanıcı sorumludur.
Konu ile ilgili genel bilgilendirme Office 365 | Anadolu Üniversitesi web sayfasında yayınlanmaktadır.
NOT : İnternet Hesabının Silinmesi | Anadolu Üniversitesi web sayfasında belirtilen şartlara göre hesapların silineceğini ve verileriniz geri dönüşü mümkün olmayan şekilde kaybolacağını hatırlatırız."
Gönye Kesme Testeresi Tavsiye
Merhaba, ufak hobi mobilyaları yapıyorum. Kendime gönye kesme testeresi alacağım ama tam olarak nasıl bir şey almam gerektiğine emin olamadım. Alırken nelere dikkat etmeliyim marka olarak bir öneriniz varsa sevinirim.
Spam aramalar için Android Uygulama
Merhaba artık "internet taahhüt süremin sona ermesi, devlet destekli internet, Google işletme kaydımın sona ermesi" gibi sesli aramalardan bıktım usandım. Engelliyorum başka başka numaralardan sürekli aranıyorum. Araç kullanırken, çalışırken, toplantıda, uyurken her an bir telefon geliyor. Özellikle Huawei cihaza (Google servisi yok) kurabileceğim bir spam engelleyici uygulama tavsiye edebilirseniz sevinirim.
Ehliyetimi kaybettim
Bugün cüzdanımı kaybettim. Ehliyet, kimlik, kartlar her şey gitti. Kartları bankadan, kimlik ve ehliyeti de e-devlet üzerinden iptal ettim. Yeni kimlik randevusu aldım. Eski kimliği ve ehliyeti bulurlarsa bir şey olur mu aklım onda kaldı. Bir de yeni kimlikle ehliyet birleşti sanırım ayrıca ehliyet çıkarmasam sadece kimlik yeterli mi?
Siyasi SMS Engelleme
Yerel seçimler yaklaşıyor telefon numaramı nereden alıyorlarsa artık çeşit çeşit partiden, haritada yerini bilmediğim memleketlerden X Belediye Başkanı aday Adayları bu memleketin çocuğu diye sms bombardımanına başladı. Tek tek engelleme dışında bu asalaklardan kurtulma yolu yok mu ?
Hattımı Vodafone Taşıdım Telefonsuz Kaldım
|
Son Giriş: 8 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 83
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 10.992 (Bu ay: 578)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 42 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware