Merhabalar
Vmware V17 Pro Üzerinde kurulu iki makine var.
1.Sanal makine sunucu cihaz olarak kurulu, sunucuyu ilk açtığımda tek ağ bağdaştırıcısı vardı bende VM'nin kontrol panelinden bir ağ kartı daha ekledim birini Bridge diğerini NAT olarak yapılandırdım. Bridge olanı internete çıkış yaptığım modemin IP adresine göre yapılandırdım 192.168.x.x gibi. Diğerini ise sunucumun domain ayarlarına göre yapılandırdım 176.16.10.10. Sunucuda DHCP ayarlarını yapılandırdım(TechWorm Youtube kanalındaki anlatım videosunu izleyerek)
2.Sanal makineye Win10 kurup istemci olarak domaine dahil olmak istedim fakat otomatik IP almadı. IP adreslerini manuel olarak yapılandırınca domaine dahil oldu. Fakat bu istemci bilgisayardan internete erişemiyorum. Ne yapmalıyım? Bunu nasıl çözebilirim?
Merhaba Arkadaşlar
Sistem bilgilerinden baktığım marka model "dvr ed-408" olan eski bir cihazım var. DVR cihazının network ayarlarını yapılandırıp modeme bağladım. Bilgisayarımın tarayıcısından IP ye erişiyorum kullanıcı adı şifre girerek panele erişiyorum. Flash Player ile açmaya çalıştığı için tarayıcıdan izleyemiyorum. Bilgisayardan erişmek için CMS adlı bir program kurdum. Otomatik arama ile bulmuyor. Manuel ekleme yaptığımda zaman aşımı -10000 diye bir hata veriyor. Telefondan XMYE kurarak denedim. Cihazı online görüyor aynı şekilde bağlanmak istediğimde zaman aşımı hatası alıyorum.
Biraz araştırdım bir sonuca ulaşamadım.
Daha önce böyle bir sorun yaşayan var mı? Yardımcı olabilirse çok sevinirim. Teşekkürler.
İstek! Hometech Alfa 8ST rom dosyası
Merhaba bu cihazın rom dosyasına ihtiyacım var. Elinde olan varsa paylaşabilir mi?
Tablete Senkronize Hesap Sorunu!
Herkese merhaba
hometech alfa 8st model bir tabletim var. Çocuk nasıl yaptıysa desen kilidi koymuş ve bilmiyor. Tableti kurarken sallamasyon bir mail ve şifre ile kurmuştum çocuk oynayacak diye. Şimdi bu sorunu yaşayınca hard reset yaptım. Cihaz sıfırlandı fakat kurmaya çalışırken cihazda senkronize edilen hesapla oturum açmamı istiyor. Biraz araştırdım. Bir kaç yöntem anlatılmış ama hiç biriyle sonuca ulaşamadım. Rootmu yapmalıyım? Çözüme ulaşabileceğim bir yöntem bilen var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Fn Tuşları Çalışmıyor - Ses gelmiyor.
Merhaba
Geçenlerde bir yerden elime eski bir casper h90k model minibook geçti. 32 bit win7 starter kurdum. Sürücüleri resmi casper sitesinden indirdim ve kurdum. Fakat bilgisayardan ne ses geliyor ne de fn tuşları çalışmıyor. Fn tuşları çalışmadığı için wifi kapatıp açamıyorum. Bilgisiyarar uyku moduna girip uyanınca wifi devreye giriyor. Bu konuda ufak çaplı bir araştırma yaptım hotkey sürücüsü kurmam gerekiyormuş. Kurdum da fakat ilk kurduktan sonra açılışta acpı ile iglili bir hata veriyordu fakat bir kaç yeniden başlatmadan sonra hata kayboldu. Ses kartının ve diğer tüm sürücülerin kontrolünü tek tek yaptım. Sürücülerde bir sorun göremedim Acaba bu gibi bir sorunla karşılaşmış olan var mı? Sorunuma yardımcı olur musunuz.
İyi akşamlar dilerim. Saygılarımla.
|
|
PCI-E16 2.0 anakarta PCI-E16 2.1 Ekran Kartı ?
|
|
Bir girdiyi kontrol etmeden atlamak. Acil yardım!
|
Meslek: Bilgisayar Teknisyeni
İlgi Alanları: donanım,yazılım geliştirme,web tasarım.
Write By YwZ |
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 41
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 14.644 (Bu ay: 116)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware