Herkese iyi forumlar,
Çok bilgim olmadığı için sizlerden destek rica ediyorum.
Ağırlıklı olarak Knight Online oynuyorum, sistem fazlasıyla yeterli olacaktır ama artık başka oyunlarda oynamak istiyorum :)
Uyumluluk problemi sebebiyle genelde intel işlemciler alınması yönünde yorumlar var (Knight Online için) ama söylediğim gibi yeni nesil işlemciler yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Mevcut Monitor: LG 27GL83A-B (2K)
Ekran Kartı: GeForce RTX 4070Ti (Yurt dışından arkadaşım getiriyor, AMD maalesef opsiyon değil en çok oynadığım oyunda uyum problemi var)
Mevcutta başka hiçbir parçam bulunmamakta, hepsi ihtiyaçlar doğrultusunda alınacak. (20K bir bütçe ayırdım, çok fark eder dediğimiz durumlarda 25K kadar yükseltebilirim).
Tamamen yaratıcılığınıza ve bilginize güvenerek tavsiyeleriniz bekliyorum. Şimdilik benim kafamdaki sistem aşağıdaki gibi;
CPU:
Ryzen 5 7600 : Şuan için 5.900TL fiyatı oldukça uygun geldi.
Ryzen 7 7700 & 7700x ileride upgrade için daha mantıklı derseniz 2-3K bütçeyi esnetip 8.5K civarına diğer işlemcilere geçebilirim.
Anakart:
ASUS PRIME B650M-A Wi-Fi
RAM:
Kasa:
SSD:
27'" Monitör Tavsiyesi (3-4K TL)
Herkese iyi forumlar.
3k-4k arası bir bütçem var. Yaklaşık 1 haftadır araştırmadığım yer kalmadı ama biraz kararsızım.
Oyun, iş arası bir kullanım olacak. Knight Online, Lol gibi basit oyunlar ama ileride yeni ve güzel oyunları oynamaya hevesliyim :)
Kendi çapımda yaptığım araştırmalar bahsettiğim fiyat bandında bulabildiğim monitörleri paylaşıyorum. (Çok reklam veren malum site'den almak durumundayım, hali hazırda 4k'lık bir çekim var)
Asus VG27AQ1A (3.600TL)
LG 27GN800-B (3.580TL)
https://www.hepsiburada.com/lg-27gn800-b-27-144hz-1ms-hdmi-display-qhd-ips-monitor-p-HBV000018SLZ8
Lg 27GL83A (3.899TL)
MSI Optix G273QF (3.491TL) (Sıkıntılı model, ölü piksel çok oluyor gibi yorumlar okudum)
Tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
Şimdiden çok teşekkürler
Speaker hakkinda yardima ihtiyacim var
|
Client ekraninda lag sorunu
|
Maca Gelen Arkadaslar
|
|
Dil ogrenme sorunsali
|
FAITH BİZİ BUL
|
|
MF-4 Tercihlerim --- Tavsiye, Fikir -----
|
Son Giriş: 14 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 916
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 8.248 (Bu ay: 111)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 55 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor