Şimdi Ara

PROFİLO CM 1000STR VS SIEMENS WM 12S761TR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, yeni evleneceğim için beyaz eşya arayışına girdim ve uzun araştırmalardan sonra buzdolabı ve bulaşık makinasında kararımı verdim ama başlıktan da anlaşılacağı üzere çamaşır makinasında 2 model arasında kararsız kaldım.

İki ürününde fiyatı aynı, aslına bakarsanız Siemens'i alırım diye düşünüyordum ama burada okuduğum yorumlarda daha eski ve gürültülü bir model olduğunu görünce iyice kararsız kaldım. Tecrübeli arkadaşlardan bu iki ürünü değerlendirmelerini yada 1250 tl civarında başka bir makina önermelerini rica edeceğim. Şİmdiden çok teşekkür ederim.

• İki modelin kasası ve 1000 devirdeki sıkma sesleri aynıdır. Siemens'in kontrol paneli daha çok gelişmiştir; lekeye özel program düzenleme, doldurulan çamaşırı ekrandan göstererek deterjan tavsiye etme, sık kullanılan 2 programı hafızaya alarak bir seferde çalıştırma, su bulanıklık sensörü gibi artıları vardır. İki modelde de klasik tip fırçalı motor olduğundan sıkma ve yıkama esnasında bildiğimiz çamaşır makinesi motor sesi çıkarırlar, ancak bu motor sesi dışında diğer bazı markalar gibi vuruntu, tıkırtı, gıcırdama ve kazanın gövdeye çarpması gibi problemleri kesinlikle yoktur. Yani darbe emme sistemi başarılıdır. İki model arasında tabi ki Siemens tavsiyemdir, sebebi ise açıkladığım gibi daha üst seriden bir model olmasıdır.
  • siemens iq drive motorlu bir makina alabilirsiniz sessiz makina arıyorsanız.
  • Candoğan bey ilginize çok teşekkür ederim, tavsiyelerinizi değerlendireceğim, bir soru daha sormak isterim 1000 devirlik bir makinada işimizi görür mü sizce Siemens wm10s761 modelini değerlendirelim mi?

iq drive motorlu siemens'lere baktım ama yaklaşık 1600 tl civarında fiyatları maalesef bütçemizi aşıyor.
  • Kurutma makinesi kullanmıyorsanız veya kurutma için yer sıkıntınız yoksa 1000 devir ülkemizin iklimi için yeter de artar bile. Fırçasız motorlu makinelerin uygun fiyatlı olanına bakıyorsanız Siemens WM10S460TR veya Bosch WAS20460TR modellerinin fiyatını da araştırabilirsiniz.
  • Sn Candoğan;

Profilonun Cm1000STR ve Siemens in "S" serisi makinalarına bende hafta sonu baktım.Açıkçası Profilo 1000 str'nin malzeme kalitesi seimense göre daha iyi olduğunu düşünüyorum.
    Çok dolaşınca kafam karıştı biraz ama aklımda kaldığı kadarı ile simens bayisinde yaptığımız görüşmede,
    10 S 361 modelinin yerine yeni seri, 10 P 360 modeli tavsiye edildi.

çeşitli marketlerden ve bayii den aldığım fiyatlar

10 S 460 1380 Tl/ 10 Taksit
    10 S 361 1250 Tl/10Taksit
    1000 STR 1300 Tl
    14S 761 Teşhir 1447 Tl
    10 S 761 Teşhir 1100 Tl.(Bu 10 veya 12 modelimi idi net aklımda kalmamış, not aldığım kağıtta arabada kaldı sanırım)

Candoğan bey bu arada sormak istediğim, fırçalı motor ve fırçasız birbirlerine karşı avantaj ve dezavantajları nelerdir.Yeni nesil sesiz makinaları seçmek daha mı mantıklı olur bu konuda da fikrinizi yazarsanız sevinirim. Siemens 10 S 460 modeline daha yakın gibi duruyorum.
    Teşekkürler

• P serisi S361 ile aynı özellikte. Fırçasız ecosilence drive motorun avantajı sessiz çalışması, ard arda çalıştırmalara karşı daha dayanıklı olması(sürtünmeye bağlı ısınma olmadığından)ve kömür bitmesi olarak adlandırılan arızayı yapmamasıdır. Yani fırçalı(kömürlü)motora göre bir dezavantajı yoktur. Bence en mantıklısı S460'ı almak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 21 Eylül 2010; 0:09:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sn Candoğan Öncelikle herzamanki gibi cevap ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Dün akşam Siemens 10 S 460 model makinayı alma niyeti ile gittim.En son 1350 / 10 Taksit konusunda anlaşmıştık.Fakat son kez karşı tarafta bulunan, profilo bayine gittiğimde, CM1000 STR modelin yerine, CM1000PTR modelinin çıktığını, köpük tanıma ve çamaşır miktarını tesbit ile bu sesiz çalışan makina motoru olduğunu söyledi, şu anda ürünün ellerinde olmadığını ama siparişinizi alırsak 10 gün içinde teslim edileceğini ve şu anda tanıtım fiyatının 1070 Tl olduğunu söyledi.Ankara da ilk defa AVm içinde bir profilo bayi açılmış ama (5 Gün olmuş) dükkan o kadar düzensiz ve hazırlanmadan yapılmışkı, 10 gün sonra makinayı teslim almayı kabul etsem bile mağaza sanki ertesi gün kapıya kilit vurup gidecek bir hali vardı güvenemedim.Bu model hakkında fikrinizi ve fiyat konusunda teyidi profilo dan alabilirmiyim, son kez görüşlerinizi yazarsanız sevinirim
    Teşekkürler.

• CM1000PTR Siemens WM10P360TR modelinin birebir aynısıdır. Program ile sıcaklık beraber ayarlandığından perde, gömlek vs özel programları yok. Motoru da standart fırçalı motor, yani sessiz kategorisine girmiyor.

WM10S460TR modelinde;

Pamuklu, sentetik, yünlü, hassas, karışık, süper 15dak, sentetik özel, gömlek programları vardır. Sentetik ve pamuklulara ön yıkama uygulanabilir ve sıcaklık seçimi ekran üzerinden 30, 40, 50, 60, 90'C olarak programa göre ayarlanabilir. Bunun yanında A+++ sınıfı enerji ve fırçasız sessiz motor var. Varioperfect ile program süreleriyle 3 aşamalı olarak oynayabiliyor.

Profilo CM1000PTR veya Siemens WM10P360TR modelinde;

Pamuklu (30, 40, 60, 90'C), eko 60'C, sentetik (30, 40 ,60'C), hassas 30'C, süper15dak 30'C, karışık 30'C, yünlü (soğuk, 30'C ) programları mevcuttur. Yünlü haricinde tüm programlara ön yıkama eklenebilir. Ancak sıcaklık seçimi belirttiğim dereceler dışında yoktur. Örneğin hassas program sadece 30'C var, 40'C yapma imkanınız bulunmuyor. Bunun yanında bu modeller A++ enerji sınıfında ve klasik fırçalı motor var. Yoğun yıkama tuşunun basılıp basılmamasına göre program sürelerinde 2 aşamalı seçim var.

İki cihaz arasında bunlar dışında bir fark bulunmuyor. Köpük tanıma piyasada şu an neredeyse tüm makinelerde var; Siemens/Profilo'nun makinelerinin farkı köpük tespitinde fazladan 1 durulama daha yapmasıdır.

• Çok teşekkürler.Artık son noktayı koyarak, 10S460 makina alma kararını verdim.
    İlerde pek anlamasamda görüşleri mi yazarım.
  • 10 S 460 makina için 1340 tl / 8 Taksit. Siparişi verdim.
    Cumartesi teslim edecekler.
    Kullandıktan sonra, tespit edebildiklerimi yazarım.
    Bilgiler için tekrar teşekkürler.
  • Bir erkek kullanıcı olarak, görüşlerimi paylaşayım, temizlik konusunda eşimin olumsuz bir yorumu olmadı ama onun dışında benim gözlemlerim, gerçekten çok sessiz, gece makinayı açık bıraktığımızda çalıştığını duymayacağınız kadar sessiz çalışıyor makina, zaman konusunda bilgilendirmesi gayet güzel, yıkama sonunda sürekli uyarı vermesi biraz can sıkıcı olabiliyor, ayarlara müdahale edilebilmesi de gayet güzel.
    Direk sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: philse6liva

Bir erkek kullanıcı olarak, görüşlerimi paylaşayım, temizlik konusunda eşimin olumsuz bir yorumu olmadı ama onun dışında benim gözlemlerim, gerçekten çok sessiz, gece makinayı açık bıraktığımızda çalıştığını duymayacağınız kadar sessiz çalışıyor makina, zaman konusunda bilgilendirmesi gayet güzel, yıkama sonunda sürekli uyarı vermesi biraz can sıkıcı olabiliyor, ayarlara müdahale edilebilmesi de gayet güzel.
    Direk sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım.

Cihazdan memnun kalmanıza sevindim. Bence de fiyatının hakkını en iyi veren modellerden. Sinyal sesinden rahatsız oluyorsanız sesi kapatabilme veya kısma imkanınız da mevcut.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.