Şimdi Ara

Progralama Dili Öğrencem ve kararlıyım HANGİSİNDEN BAŞLIYIM ( Kitap sipariş vercem)?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Programlama dili öğrenmek istiyorum ve en alttan başlamak istiyorum şuanda karabükte ing eem okuyorum bölüme faydası olur veya olmaz hangisinden başlayayım lütfen yardım edermisiniz.

ve detaylıbir şekilde öğrenebilceğim türkçe kitaplarıda yazarsanız çok mutlu olurum.

• Ticari amacli ise Java veya C#.
    Java tavsiyemdir ve platformu bagimsizdir.
    Web programlamada HTML,CSS ve PHP

Baslangic icin en uygunu ise Pythondur.Eger python ogrenecekseniz alintilarsiniz pdf dosyalari gonderirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevabınız için teşekkür ederim benimki ticari amaçlı farketmiyor saten bölümde hazırlıktayım şimdiden başlayıp elektronik mühendisliği diploması adı altında yazılım işi yapmak istiyorum ayriyetten kendim şuanda html'nin temel şeylerini öğrendim ve csse geçtim cssde ise videoları ezber+uygulma şeklinde onuda idare eder şeklinde öğreniyorum ayriyetten bir programlama dili içinde sizinde dediğiniz gibi python'dan başlamak istiyorum ve sizin diğer yazılarınızı okuyup pdfleri yotube videolarını indirdim sanırsam pythondan başlıcam birde boş zamanlarımda linux 2012 (kemel demrez) kitabını aldım onuda okuyup öğrenmek istiyorum sizcce doğru yoldamıyım.??
  • quote:

Orijinalden alıntı: craxx3131

cevabınız için teşekkür ederim benimki ticari amaçlı farketmiyor saten bölümde hazırlıktayım şimdiden başlayıp elektronik mühendisliği diploması adı altında yazılım işi yapmak istiyorum ayriyetten kendim şuanda html'nin temel şeylerini öğrendim ve csse geçtim cssde ise videoları ezber+uygulma şeklinde onuda idare eder şeklinde öğreniyorum ayriyetten bir programlama dili içinde sizinde dediğiniz gibi python'dan başlamak istiyorum ve sizin diğer yazılarınızı okuyup pdfleri yotube videolarını indirdim sanırsam pythondan başlıcam birde boş zamanlarımda linux 2012 (kemel demrez) kitabını aldım onuda okuyup öğrenmek istiyorum sizcce doğru yoldamıyım.??

Python iyi bir baslangic ABD yazilim okullarinda en cok tercih edilen giris programlama dilidir.
    Ve python ile masaustu programlama(hem windows hem linux hemde ios),web programlama,server yonetimi yapilmaktadir.

Ve baslangiciniz iyi.
    Web programlama ogrenecekseniz PHP,CSS,HTML.

Masaustu programlamada ise Java,Python.
    Sadece Windows programlama icin ise C#.

• çok teşekkür ederim pythonla başlayacağım ve videoizleyip+not tutup+uyguluma'mı? yoksa direk video+uygulama şeklindemi gideyim ?
  • Bence C ailesinden baslamak, C ya da C++ daha dogru.
    Algoritma calisirken ya da temel veri yapilari incelenirken Python daha sade ve ogretici oluyor, bu sebeple universitelerde tercih sebebi. Ancak yazilim mantigini kavramak icin C++ daha guclu, ancak algilamasi biraz daha zor.
    Sonrasinda da Java ya da C# ogrenilmeli.
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    şöle düşünüyorum phyton+c++ ve java yanlışmı olur ? tam olarak bilmiyorum ama yukarda yazılanlara göre pythonda karar kıldıydım sizce yanlışmıdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok python ile baslamak yanlis degil, ama "bence" c++ baslamak icin en iyisi : )
  • phyton veya c++ olabilir..
    ama c ile başlamak ayrıca iyi bir alternatif olur. synatx'ı sayesinde diğer dilleri çok büyük sıkıntılar çekmeden öğrenebilirsiniz..
  • cevaplarınız için çok teşekkür ederim ama kesin bir sonuç istiyorum çünkü zamanımın çoğunu bunla geçirçem birdaha geri dönüp şunuda yapsaydım demek istemiyorum o yüzden python C C++ hangisi ilk öğreniyim ?
  • quote:

çok teşekkür ederim pythonla başlayacağım ve videoizleyip+not tutup+uyguluma'mı? yoksa direk video+uygulama şeklindemi gideyim ?

En iyi öğrenme şekli Video İzleyip Uygulamaktıdır ve önemli noktaları not almaktır.

Diğer arkadaşlar C++ demiş ama C++ başlangıç için zor bir dil

Progralama Dili Öğrencem ve kararlıyım HANGİSİNDEN BAŞLIYIM ( Kitap sipariş vercem)?

2014 yılan araştırma sonucunda ABD okullarının 10 tanesinin 8'i Pythonu giriş amaçlı tercih etmiş.
    Ayriyeten Java da çok öğretilen bir dildir tavsiyem Bağımsız platform çalışmanız.

C++ Hello Word Bu şekilde yazılır:
    #include <iostream> 
    using namespace std;

int main()
    {
    cout << "Merhaba Dünya";
    return 0;
    }

Python'da ise:
    print("Hello Word")

C++ bu işi hobi amaçlı yapacakları aşacak bir dil diye düşünüyorum.

• Oncelikle sunu soyleyeyim, bunun net bir cevabi yok. Ikinci olarak sunu belirteyim, Computer Science ( ki ben de CS mezunuyum ), bilgisayar muhendisligi, bilgisayar programlamaciligi, yazilim muhendisligi vs. bunlar belli noktalarda kesisse de aslinda farkli disiplinler.
    Yani yazilim ogrenmek isteyen birisi aslinda Computer Science ogrenmek istemiyordur buyuk ihtimalle. CS, bu isin ilmidir. CS teoriktir. Algoritma ya da Data Structure calisirken Pseudocode'a benzedigi icin ve yeni baslayani yormadigi icin Python kullanilir. Biz de Python ile ogrendik hatta. O sebeple Python yanlis bir tercih degil. Ancak, isin teorik kismini es gecip, yazilim ile ugrasacak birinin baslangic olarak bu kadar high-level bir programlama dili ile baslamasina gerek yok. Python ile 3 haftada yazmayi ogrenecegi bir programi C++ ile yazmayi ogrenmesi 5 hafta surecek. Ancak bu surecte call by reference, pointer, memory leak gibi kavramlari ogrenme ihtimali artacak. Cunku low level bir dil oldugu icin programlayicinin halletmesi gereken is daha fazla. Bu sebeple her ne kadar Python cok sade ve ogrenme egrisi cok da dik olmayan bir dil olsa da, amaci programlama ogrenmek olan birisinin baslamasi icin en uygun dil degil. CS ile programlama ayni sey degil cunku. Eger ben algoritma ogrenecegim once, bunun icin de kitap alacagim diyorsan o zaman en iyi tercih Python. Cunku cok sade ve pseudocode a cok yakin. Umarim ne demek istedigimi anlatabilmisimdir.

• başlangıc olarak C ile başla . çoğunlukla bilgisayar mühendislikleri C ile başlar.(bazı ünilerde javaylada başlıyolar)

biz C ile başladık.Okulda 3 aylık periyotta(tatiller sınavlar filanda içinde) bitirdik . otursan rahat rahat 3 ayda öğrenirsin. Zaten C yi öğrenirsen diğer dilleri öğrenmek daha kolay.Javaya başlarsın Cden sonra, farkedeceksinki çoğu şey C ile benzer.if else switch yapıları filan .İkinci dönem javaya başlıyacaz ama ben tatilde başladım.Garip ama java basit geldi. Şu an hızlıca ve zevk alarak öğreniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matkapkr -- 25 Ocak 2015; 21:11:10 >
  • öncelikle yorumlarınız için sizlere ayrı ayrı teşekkür ederim biriniz python biriniz C++ tam netleştiremedim kafamda benim asıl amacım bir dilde programlama ve kendi düşşel projelerimi hayata geçirmek istiyorum tabi bunlar algoritma ile mi oluyor nasıl oluyor hiç bir fikrim yok ayrıyetten elimde linux 2012ve backtrack kitapları var bunlarada faydası olması babında sanırsam python ile başlıcam gibi geliyor ve onümde 8 ay boş olucağım bir vakit var ve bu 8 ay 2si içinde yeterdir

BİR BAŞKA SORUM İSE: Algoritma her programda gereklimi tam bilimiyorum algoritma öğrenince bunlara faydası olurmu ? tam kavrayamadım algoritma konusunuda lütfen yardımcı olurmusunuz?
  • quote:

öncelikle yorumlarınız için sizlere ayrı ayrı teşekkür ederim biriniz python biriniz C++ tam netleştiremedim kafamda benim asıl amacım bir dilde programlama ve kendi düşşel projelerimi hayata geçirmek istiyorum tabi bunlar algoritma ile mi oluyor nasıl oluyor hiç bir fikrim yok ayrıyetten elimde linux 2012ve backtrack kitapları var bunlarada faydası olması babında sanırsam python ile başlıcam gibi geliyor ve onümde 8 ay boş olucağım bir vakit var ve bu 8 ay 2si içinde yeterdir

BİR BAŞKA SORUM İSE: Algoritma her programda gereklimi tam bilimiyorum algoritma öğrenince bunlara faydası olurmu ? tam kavrayamadım algoritma konusunuda lütfen yardımcı olurmusunuz?
    quote:

algoritma denilen şey adım adım çözümleyerek sonuca ulaşmak . mesela kasiyersin. şöyle bir algoritman vardır
    1-ürünü al
    2-ürünü okut
    3-parayı al
    4-varsa para üstünü ver
    5-poşetle

özel olarak algoritma diye birşey ogretilmez.Sen kod yazdıkca o kavramın gelısıir. artık daha kolay analiz edip yazabilirsin problem ve kodları

• matkapkr kullanıcısına yanıt
    saolasın birde C programlama kafamı karıştırdı :) bakıcam 1 2 gün daha araştırıyım tam kesin bir sonuca varırım diye düşünüyorum.
  • quote:

öncelikle yorumlarınız için sizlere ayrı ayrı teşekkür ederim biriniz python biriniz C++ tam netleştiremedim kafamda benim asıl amacım bir dilde programlama ve kendi düşşel projelerimi hayata geçirmek istiyorum tabi bunlar algoritma ile mi oluyor nasıl oluyor hiç bir fikrim yok ayrıyetten elimde linux 2012ve backtrack kitapları var bunlarada faydası olması babında sanırsam python ile başlıcam gibi geliyor ve onümde 8 ay boş olucağım bir vakit var ve bu 8 ay 2si içinde yeterdir

Algoritma öğretilmez veya öğrenilmez bence bir programlamayı öğrendikçe gelişir Algoritma.
    Linux dağıtımlarında zaten python yüklü geliyor genelde.
    Linux server yönetiminde ve aklındaki programları yapmand Python senin için iyidir.
    Mesela 8 ayda Pythonda baya yol kat edersin.

• ben normalde C de hello world yazmaya kadar video izleyerek geldiydim sonra ara vermiştim unuttum ve elimde 43 tane video var C ile ilgili,son kez soruyorum pythonamı başlıyım yoksa direk C de kaldığım yerdenmi başlayayım ???

C ile ilgili videoda anlatılan çok iyiydi üni öğrenicisi kısa ve öz biçimde anlatıyodu hatta elimde 2000 li yıllarda yazılmış C üstüne bi kitap vardı kaan aslanmıydı neydi onda karmaşık geldiydi videoyu izleyince rahat anladıydım video+uyguluma+NOT biçimindemi gideyim ?
  • C ve Python arastirin googlede hangisi sizin isteklerinizi karsiliyorsa ondan baslayin.
    Ben C hakkinda yorum yapamam suan C ile ilgili fazla bilgim olmadigi icin.

Ama python icin;
    Hizli,Pratik,Kolay,Zevkli diyebilirim.
    Webde,Serverde,Masaustunde kullanilabilir.

ogrenme yontemine gelince
    Ogren+Uygula

• teşekkürler ben 1 2 gün daha bakayım hangisi benim isteklerim doğrultusunda ise ona göre yol alayım cevaplarınız için tekrar teşekkürler.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.