Bildirim
program kendini klonlayabilirmi?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Linux de Fork sistem çağrısı ile program kendini kopyalıyor. Örneğin
int main(int argc, char **argv)
{
char *name = argv[0];
int child_pid = fork();
if (child_pid == 0) {
printf(“Child of %s is %d\n”, name, child_pid);
return 0;
} else {
printf(“My child is %d\n”, child_pid);
return 0;
}
}
Burada process kendi kopyasını oluşturuyor, ana programa oluşturulan process'in PID si dönüyor. Oluşturulan programada PID o(sıfır) olarak dönüyor. Ama dediğim gibi bu sadece Linux de geçerli. Windows da nasıldır bilmiyorum. -
sen işletim sistemleri dersi almışsın -
virüsler zaten kendini kopyalıyor değil mi? -
java da "clone" vardır, fakar bunu kodun içindeki bir veride uygulandığını gördüm. başka bir uygulamada nasıl olur bilemiyorum. amacın virüs yazmaksa istediğini sadece alt düzeyde yapabilirsin. assembly ve c sana bi çözüm sunabilir. elimde bi virüs kodu vardı asm de yazılmış bulursam yollarım. -
quote:
Orjinalden alıntı: wisecode_g
sen işletim sistemleri dersi almışsın
evet , nereden anladın
quote:
java da "clone" vardır, fakar bunu kodun içindeki bir veride uygulandığını gördüm. başka bir uygulamada nasıl olur bilemiyorum. amacın virüs yazmaksa istediğini sadece alt düzeyde yapabilirsin. assembly ve c sana bi çözüm sunabilir. elimde bi virüs kodu vardı asm de yazılmış bulursam yollarım.
Javada clone() methodu, objenin bir kopyasını oluşturmak için kullanılır.
-
veri yapıları ne güne durur:)
agacta gez gezerken clone cıkar hemde recursive:)
Kod evde şimdi aksama atarım isteyen olursa hatırlamıyom
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X