Şimdi Ara

Programlama Dili Öğrenirken Sıkılan Varmı Aranızda ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
3
Favori
2.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Arkadaşın ve benzer sorun yaşayan diğer arkadaşların hislerine tercüman olayım. Bende iyi Almanca var ve Almanların en popüler C++ ve Java forumlarına üyeyim ve son bir yıldır Almanların yenilikçi bir video eğitim kanalı olan TheSimpleMath (TheSimpleClub'ın ilk ve en popüler alt kanalı) 'a da abone oldum. Oralarda C++ öğrenirken bir örnek soruyu çözemeyip, bir konuyu anlamayıp isyan eden cok insan var, bunu şundan dolayı iletiyorum: Orada para var, şartlar var, bizim gibi ekmek makarnaya muhtaç kalmamışlar bol bol inek eti, döner, vs kaliteli yiyecek, sebze meyve en kalitelisi ucuza var, eğitim devlete ait , kaliteli ve bedava ve özel eğitim kuruluşları da cok uygun fiyatlı, spor imkanları var (her şehirde belediyeye ait kapalı yüzme havuzları, yeşillikler içinde koşu bisiklet yolları vs) tüm bu gelişmiş şartlara rağmen Almanya'da C++ de basit bir döngü, işaretçi konusuna takılıp havlu atan insanlar dolu. Avrupanın en büyük Java sitesi olan java-forum.org'ta 1080bin gönderinin 410bini temel Java ile ilgili başlangıç düzeyinde gönderilerden oluşuyor. TheSimpleMath 'te bahsettiğin faktöryel gibi ceşitli mat konuları Prezi sunum programıyla yapılmış 5-6dk lık kısa videolarla anlatılıyor, orada yorumlarda örneğin 'lisede doğal logaritmayı hiç anlayamamıştım, şimdi bu video ile anladım' tarzında bir yığın yorum var, şunu düşündüm: Bu Almanya'daki liseler dünyanın en iyi liseleri değil miydi. Ayrıca kar amacı gütmeyen, devlete ait olan, masraftan kaçınmayan liseler ve orada lise öğrencilerinin bizdeki gibi sigara ve kız problemleri de yok, yani elverişli öğrenme şartları var yine de öğrenemiyorlar. Kim bilir belki uğraştıkları halde öğrenemeyince coğu sıkılıp bırakıyordur da. Nasıl teselli oldu mu bu gerçek? :|
    En iyilerde yine onlardan çıkıyor hocam ama.Öğrenemiyorlar falan demek bence biraz yanlış.Ayrıca sigara dertleri yok derken neyi kast ediyorsunuz?

• melezolmayanprens kullanıcısına yanıt
    En iyiler oradan çıkıyor olabilir. Ben gördüğümü iletiyorum ve link vererek, kontrol edebilirsiniz. Ayrıca rakamlar yalan söylemez: Almanyanın en büyük Java forumu java-forum.org'ta 1080bin gönderinin 410bini temel Java ile ilgili başlangıç düzeyinde sorulardan oluşuyor yani bizim forumlardaki gibi coğu kişi newbie düzeyde ve cok temel soru örnekleri gönderebilirim, C++ de basit bir döngü, işaretçi konusunu anlamayıp havlu atan kişilerin forum postlarını da gönderebilirim fakat hepsi Almanca ona göre.

Sigara dertleri derken lise öğrencileri son yıllarda sokaklarda ellerinde sigara ile dolaşıyor; kızı da erkeği 15 yaşlarında gencecik kişiler ellerinde sigara içerken görüyorum. Tabi ki hepsi düşük hayat şartlarıyla ilgili. Bazen 5-10 öğrenci durup hepsi birden toplu sigara yakıp yoluna devam ediyor. Cunku gerçek spor imkanı yok, gerçek iyi eğitim yok, eh para da olmayınca üstüne bir de liselilere sigara satışı serbest olunca hatta gizliden desteklenince, liselilerin sigara kullanması kacınılmaz oluyor. Böyle bir sigara olayı Almanya'da lise öğrencilerinde göremezsiniz. Sigara hayat şartları, eğitim, bilinç bunlarla çok yakından ilişkili bir alışkanlık. Koskoca beton yığını mahalleler var ancak adam gibi bir spor alanı yok, var ancak kapısında kilit veya sitelerin içinde var, herkese açık ve ücretsiz spor alanı yok. Herkese her an açık kapalı yüzme havuzu yok, Almanya'da her sehirde herkese her an acık onlarca kapalı yüzme havuzu var, öyle abonelik şartı falan yok yetişkinler için giriş €3,5 liseli için €2 Bizde sallamasyon olmaz; link olur:https://www.berlinerbaeder.de/service/preise-tarifsatzung/ Haa sigara fiyatlarının da linkini vereyim, bir paket Marlboro €7:http://www.rp-online.de/wirtschaft/unternehmen/zigaretten-werden-2018-teurer-so-war-die-entwicklung-in-deutschland-aid-1.7424438 ve 18 yaş altına sigara satışı yasak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 26 Nisan 2018; 1:54:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Et olayina kafayı taktın ama hintliler et yemiyor, ve Google Microsoft Oracle vs hepsini ele geçirmiş haldeler. Tezin çürük.

Forum hususu: halka açık bir internet forumu bir mesleğin profesyonel göstergesi değildir. Nitelik değil nicelik üzerine dayalı iş modelinde kalite olmaz, reklam gösterecek tabii ki sayının çok olması lazım içeriğin doğru olması değil. O rakamlar hiçbir şey ifade etmez.

Spor ve havuz konusu: TRde köylülük bitmedikçe bunların bir düzene kavuşması mümkün değil. Ben Ankaralı memur çocucuğum, Çankayada doğup büyüdüm, ailem parayı izni denkleştirip hepimizi her yaz deniz tatiline götürürdü, iyi yüzerim ve suyu çok severim. AKP ile birlikte öyle bir köylü kitle geldi ki Ankaraya... hayretler içindeyim. 21 yy.da böyle insanlar da var mıymış? varmış, hem de çok beteri. Var spor alanı, ama hepsi çardaklara oturmuş çay içip poğaça yiyor, telefonla poz yapıyor, altında lüks araba ayağı denize değmemiş, yüzme bilmiyor, sudan korkuyor.. veya kumaşla falan suya giriyor, ıslak kumaştan elini kolunu hareket ettiremiyor, ağırlık artıyor, boğulacam diye korkuyor.. köylü öküz hepsi. bi halt olmaz hiçbirinden.

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Durum pek göründüğü gibi değil. Türkiye'deki güncel gıda sorunu Hindistan ile karşılaştırılamaz bence. Hindistan'daki buğday genetiğiyle oynanmamış klasik 14 kromozomlu doğal buğday bizde ise 42 kromozomlu ve coğu rusya'dan ithal, ambarda bekleyen, tacirin eline düşmüş ticari buğday ve ondan yapılan ekmekleri yiyoruz. Temel gıdalarımız ithalata bağlı birer meta haline geldi. zeytin bile cezayirden k.afrikadan ithal edilmeye başlayacak. olay sadece kırmızı etin pahalı ve dandik olması sorunu değil yani sorun cok büyük, zevk olsun forum dolsun diye yazmıyorum bunları, tamam bazen algoritma implementasyonu yaparken, kod refactoring yaparken, bir programlama ayrıntısını anlatırken yazarken zevkle yazar, keyif alırım ancak bunları sadece sorumluluk gereği yazıyorum. Hindistan'da insanlar doğal buğday dan yapılma ekmekleri yemekleri yiyor + onlarda bizdeki gibi herkes kimyasal ilaçlarla da tedavi olmuyor, ayurveda gibi isimlere sahip doğal tedavileri var ve Amerika'da falan da uygulanıyor,cok iyi sonuçlar alınıyor bizde bel fıtığı ol, hemen ameliyat yazarlar hindistanda susam yağı ile masaj ve özel egzersizle eklemler güçlenip sorunlu dokuyu kendi kendine temizliyor, insan vücudunun kendi kendini iyileştirme yeteneği var hintliler bunu biliyor ve kullanıyor, bu açıdan tamamen bilgisiz ve çaresisiz.

Vücudumuz ekmekteki karbohidratlara o kadar ihtiyacı yok. Enerji dediğimiz olay karbohidratlar ile eşdeğer tutuluyor. Yağ ve Protein ikinci plana itiliyor. Vitamin ve mineraller onlardan da geri plana itiliyor. Oysa ki, önem sıralaması tam tersi. Yani vitamin, mineral, protein ve yağlar en önemli ve enerji sağlamak için en de en önemli, onlar olduktan sonra karbohidrat ha olmuş ha olmamış cok fark etmez. Vitamin B12, Vitamin C ve Magnezyum. Kırmızı et ve ona bağlı olarak hayvansal yağ. Bitti. Hepsi bu. Bunlar olduktan sonra vücut tam verimli çalışıyor, ve havadaki enerjiyi alıyor zaten. evet yanlış duymadın: Havadaki enerji! Koştuğun zaman ne yaparsın? Daha cok hava çekersin içine. Bitti. Hepsi bu.

Buraya kadar sadece sosyal sorumluluk gereği yazdım. şimdi biraz zevkine yazayım:

Çalışmalarını takip ettiğim bazı yazılım firmaları var; cok esaslı ürünler çıkardıklarından değil, Türkiye'de yazılım işinde hangi alanlarda en cok faaliyet var,onu takip için. O firmalardan birinin sosyal medya paylaşımında öğlen yemeğinde cekilmiş resim gördüm. Herkes büyük boy pizza ve kola söylemişti! Bence oldukça yanlış bir tercih. Tamam ben de kırk yılda bir pizza yerim ancak sadece bir dilim.

-----------------------

Alman java forumunda newbie sorularının çok fazla olması aslında iyi birşey. Türkiye'deki forumlarda yığınla newbie görünce ülke olarak IT'de ne kadar gerideyiz diye düşünürken aynı şeyi fazlasıyla almanyada görünce pozitif bir duygu oluşuyor. Ancak oradaki newbie'lerin bize göre farkları, soracakları soruya cok iyi hazırlanmaları. Ufak bir soru soracak alt tarafı yarım sayfa bazen daha da uzun sayfa yazıyorlar. Örneğin shopping cart yapıyorum, Grocery ve Article sınıflarında 'toAdd' metodunun nasıl kullanıldığını tam anlayamadım diye 10 sayfa döşemiş, (tam ekran tarayıcıda 10 kez page down) link:https://www.java-forum.org/thema/shopping-cart-programm-verstehe-einige-zusammenhaenge-nicht.181255/ :)

----------------------

Spor konusu felaket önemli. Ben ofiste günde birkaç kez kollarımı suda kulaç atar gibi hareketler yapıyorum bazen durduğum yerde çömelip kalkıyorum. Haftada bir yarım saat kadar yüzmek vücut için süper faydalı, ancak Bursa'da kapalı yüzme havuzu yok, yapamıyorum. Almanya'da kenar mahallede kaldığım halde evimin arka sokağında belediyeye ait yüzme havuzu vardı. Öğrenci olduğum için indirimli tarifeden €2,5 'a gidip yüzüyordum. Almanya'da kaldığım dönemde (2005) yetişkin tarifesi €5, indirimli tarife €2,5 idi şimdi €3,5 ve €2'ye düşmüş. Yüzme havuzu bizim kültürümüzde de yok, cunku çıplak oluyorsun ya günah falan. İyi ama, tanrı bizi hareket etmek üzere yaratmış, şehirde ofiste hareketsiz kalmak vücuda zarar. Şehirde spor için en pratik çözüm yüzme havuzu ve tanrının da amacına uygun,spor amaçlı gidilen bir yüzme havuzu ancak bizde kızlara kadınları kesme yeri olarak görülüyor. Cok derinlerde kronik sorunlar var.

• Genel gıda sorunu var, kabul ediyorum, ve daha da kötüye gidecek. Asya mutfağı pirinç ağırlıklı, unu da mayasız tüketiyorlar genelde. Youtube da bol video var. Şu basit bir sokak yemeğihttps://www.youtube.com/watch?v=M8_E93E84kE içinde un yok, kullandıkları sıvı yağ, rice noodle (pirinç makarna), tofu, karides(kurutulmuş), yumurta, taze soğan, soya filizi, taze kişniş, bilmediğim başka şeyler soslar baharatlar... kuru soğan yok, un yok, kültür mantarı dediğimiz garabet yok, hele bizdeki o kıvırcık.. ne idüğü belirsiz bir ot parçası.

Verdiğin forum postundaki o kısım başka bir yerden copy-paste yapılmış(kitap olabilir), In diesem Beispiel modellieren Sie... diye başlayan kısım, almancam var diyorsun ama ben bile kırık almancamla fark etmişken senin fark edememen ilginç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Türkiye'de programcılık alanında düzgün kaynak kitap olmaması, üni'lerin (bence) yetersiz olması ve diğer çeşitli sorunlara karşı fırsat buldukça deneyimler.

Scheme'in program yazarken düşünmeye sevkeden bir yapısı var ve matematik formul ve algoritma denemeye özellikle uygun bir yapısı var. Yani profesyonel ortamda ticari yazılım geliştirmek için değil de konuları öğrenmek, denemek açısından cok kullanışlı. Bahsettiğim kaynak (kısaltma: SICP) da 46. sayfasında Scheme ile faktöryel tanımı var, benim Mac laptop'a kurduğum Chicken adlı Scheme compiler ile onun denemesi:

Şu koda sadece bakınca dahi Scheme'de aslında öğrenilecek bir syntax olmadığı görülüyor. Ve aynı zamanda rekürsif fonksiyon tanımı da net görülüyor. Fonksiyonun tek eksiği giriş parametresi olarak 0 değerini kontrol etmemesi, 0 girince sonsuz döngü ile kilitleniyor, kodun sade görünmesi için onu özellikle eklemedim.
    Hocam bu dil LISP'e benzemiyor mu? Syntax açısından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: requizm

Hocam bu dil LISP'e benzemiyor mu? Syntax açısından.

Alıntıları Göster
    Aynen. Scheme Lisp'in sadeleştirilmiş ve geliştirilmiş versiyonu. Java'nın C++ dan daha sade ve gelişmiş olması gibi yani. Ayrıca SS'te gördüğün Emacs editör'de kodların kolaylıkla denenebilir olması da olayı kendi açımdan cazip yapıyor. Geçenlerdehttps://forum.donanimhaber.com/kolay-bir-soru--132553900 sorusunu Scheme ile yazdığım kod ile çözdüm ve bu çözümü neredeyse ilk yazışta yaptım yani öyle kod yaz synax error düzelt, değişkenleri yeniden ayarla, vs 5-10 kez deneyip düzelterek değil; bunda Emacs'in mükemmel Scheme desteğinin rolü var.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.