Şimdi Ara

Programlama dillerine hakim arkadaşlardan naçizane yardım bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Ben bilgisayar mühendisi olma yolunda ilerleyen bir kardeşinizim ve daha yolun başındayım. Bu seneki sınavın sonucunda bilgisayar mühendisliği bölümüne gideceğim. 6-7 ay öncesinden yani daha mesleğimi seçmeden bilgisayar programlama dillerini merak edip bir araştırma yapmıştım ve bilgisayarıma birçok döküman indirdim. Programlama dilleri arasında en çok dikkatimi çeken dil Assembly oldu. Zaten indirdiğim döküman ve eğitim setleri sadece Assembly 'dan ibaret. Programlama dilleri arasında her araştırma yaptığımda C# veya C+ aklımı kurcalıyıp duruyor. Bu konuda sizin tecrübelerinizin bana çok yardımı olacağını düşünüyorum. Sizce ilk olarak Assembly programlama dilini öğrenmem bana C# dilinden daha çok şey katar mı? Lütfen bana yararlı olabilecek fikirlerinizi iletin. Şimdiden teşekkür ederim.

• şu anda assembly ogrenmen sana hiçbir şey katmaz. benin tavsiyem c ile başla, daha sonra java,c++ vs bakarsın
  • querman kullanıcısına yanıt
    Tavsiyen için teşşekkür ediyorum. Biraz daha nedenini açıklarsan aklımda hiç soru işareti kalmadan,kafam rahat bir şekilde tavsiyene uymaya çalışırım. Birde şunu belirteyim, amacım bir program,oyun,websitesi vs gibi şeyler yapıp para kazanmak değil sadece kişisel gelişim. Kendimi bilgisayarın her konusunda geliştirmeye çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: querman

şu anda assembly ogrenmen sana hiçbir şey katmaz. benin tavsiyem c ile başla, daha sonra java,c++ vs bakarsın

Logo çok zekice kim tasarladıysa aklına sağlık
  • ben de bilgisayar mühendisliği mezunuyum ve assembly gördüm.ne yararı oldu diye sorarsan hiçbir yararı olduğunu düşünmüyorum.müfredatınızda c# var mı bilmiyorum,biz de yoktu ama ben c# a yöneldim sana da tavsiyem c# veya javadan birine yönelmen.tabi öncesinde c ve c++ göreceksin diye tahmin ediyorum.bir de konuyla alakasız olacak ama internetteki iş ilanlarını takip et,işverenler neler bekliyor fikir sahibi olursun.
  • Üniversiteler bilim yuvasıdır, kapitalizmin oyuncağı değil. Neyden hoşlanıyorsan, hangi alanda uzmanlaşmak istiyorsan, o konuda iyi ol, konu farketmez. İşinde iyiysen her meslekte iyi bir yaşam koşulu elde edersin. Assembly gereksiz denmiş de güvenlik firmaları var, çok iyisindir y.dışında antivirüs şirketlerinde çalışabilirsin. Yeter ki neye yöneliyorsan o dalda yetkin kişi ol.
  • Cemsubasi C kullanıcısına yanıt
    ülkemizde assembly coder yok pek. bu senin avantajın olur.

sistem ve mikrodenetleyici programlama, güvenlik yazılımları alanlarında çalışabilirsin. çok yüksek performanslı ve küçük boyutlu programlar yazabilirsin. donanıma en alt seviyede hükmedebilirsin. şu playlist'teki videoları izlemeni tavsiye ederim:
    http://www.youtube.com/watch?v=fHE0txCjGgI&list=PL0C5C980A28FEE68D

işe yaramaz diyenlere aldırma
    zaman-kritik programlamaya ihtiyaç duyulan her alanda çalışabilirsin

ve assembly ile uğraşmak sana intel işlemciler hakkında derin bilgiler katabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisgurler -- 26 Aralık 2013; 15:51:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemsubasi

Tavsiyen için teşşekkür ediyorum. Biraz daha nedenini açıklarsan aklımda hiç soru işareti kalmadan,kafam rahat bir şekilde tavsiyene uymaya çalışırım. Birde şunu belirteyim, amacım bir program,oyun,websitesi vs gibi şeyler yapıp para kazanmak değil sadece kişisel gelişim. Kendimi bilgisayarın her konusunda geliştirmeye çalışıyorum.

12 yıldır bu işin içindeyim, bilgisayar mühendisiyim. irili ugaklı pekçok projede çalıştım. bazıları donanım bazlı projelerdi. ancak assembly ile programlama yapan hiç ama hiç görmedim. artık günümüzde vhdl, verilog gibi fpga için tasarlanan diller var. ayırca bu saatten sonra kimse microişlemciyi C/C++ varken assembly ile programlamaz. hatta şu anda adamlar .net microframework ve j2me üzerinde çalışıyorlar.
    dediğim gibi benim tavsiyeyim ilk olarak pekçok dilin kendisinden esinlendiği C programlama dilini öğrenmek olacaktır. OOP konuları C' de çok fazla olmadığı için ilk olarak algoritma ve programlama mantığını kavrar, daha sonra bir OOP dil ile yoluna devam edersin. Zaten birini öğrendiğinde emin ol diğerlerini çok hızlı öğreneceksin. çünkü farklı olan sadece dilin syntax' ı oluyor. sonuç olarak hepsi aynı işi yapıyor.

• Tesekkur ediyorum cevaplariniz icin ama programla yaptigim laptop bugun evimze giren hirsiz tarafindan calindi. Programlamaya baslarsam C ile baslamayi dusunuyorum. ilginiz icin tesekkur ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.