Şimdi Ara

Programlama dillerini öğrenmek için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu dilleri öğrenmek için hangisinden başlamak gerekir? Kolayla başlayıp zora geçmek açısından. Python deniyor fakat emin değilim nerden başlayıp hangi dillere geçiş yapacağıma? Fakat C ve C++ öğrenmek istiyorum (tabii şimdi bakınca çok karışık geliyor -.-' )

• muhendislik fakultesinde okumuyorsan, bilgisayara surucu yazmayacaksan C hic ogrenme...

hangi amacla ogrenmek istiyorsun???
  • java veya c# derim ben
  • object oriented bir programlama dilini öğrenmeni tavsiye ederim

java, c# ve c++ alternatifler arasında
  • C'yi Linux için öğrenmek istiyorum ama
  • Programlamaya QBasic veya Pascal ile baslanır
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydinunlu

Programlamaya QBasic veya Pascal ile baslanır

illa ki öyle birşey yok. javadan da başlanılabilir.
    zaten if-for-array ler o kadar zor şeyler değil.aynı anda nesne tabanlı programlama da öğrenilebilir. (tabi kendi kendine öğreneceksen, biraz kasabilir)
  • quote:

Orjinalden alıntı: HITM@N
    illa ki öyle birşey yok. javadan da başlanılabilir.
    zaten if-for-array ler o kadar zor şeyler değil.aynı anda nesne tabanlı programlama da öğrenilebilir. (tabi kendi kendine öğreneceksen, biraz kasabilir)

ilk zamanlar bende senin gibi düşünüyordum. Hiç programlama bilgisi olmayan biri vb.net falan ögrenebilir sanıyordum ama ilk projemi yaparken karsıma cıkan sorunları görünce, bunları çözünce aslında olayın vb.net bilmek değilde analitik düşünmek oldugunu anladım. Bu saglam bir temel ile oluyor.

Şimdi yeni ögrencek birisi yapılabilecekerini görünce heves edip hemen onu yapmaya calisir genelde. örnegin bir veritabanı programı. hemen bakar kitaba, aa bunun hazır sihirbazı varmıs der, sonra bi bakar aaa 1 tek komutla veri eklenebiliyormus der ve hemen o örnegi yapar. kullandıgı komutlar genelde ilk basladıgı icin, dataset.addnew tarzı sacma sapan komutlardır. ama veritabanı programlarının özü olan SQL den bi haberdir. Ayrıca hazır sihirbaz kullandıgı icin bir cok hata ile karsılasacaktır ve yapmak istediği bi cok sey yarım kalacaktır. Sonra hevesi kacacak ve bir programcının yapması gereken asıl oluguyu yani cözüm üretmeyi yapmadan bu işten soguyacaktır. Forumlarda yeni baslayan bir cok arkadastan biliiyorum.

Birde yeni baslayan 2. tip lerde şöyle düşünür. Bana C# ta yapılmıs access e baglanan bir veritbanı örnegi bulun size yapamayacagım program yok diyenler. Bunlar program yazmayı, asp script editlemeye benzetiyorlar sanırım.İşin kötüsü program yazmayı sadece veritabanı programları yazmakla esdeger tutuyorlar.Oysa yapılacak bir cok sey var.

O yüzden QBasic ve Pascal gibi, herseyi programcıdan bekleyen diller ile en fazla 1-2 ay bir cok algoritma örnegi yapıpta, yüksek seviye dillere gecerseniz emin olun cok rahat edeceksiniz.Cünkü bu 1-2 ayda nerde ne yapacagınızı zaten ögrenmiş olacaksınız.

Yine cok uzattım

• bende üniversite giderken c++ kursuna gitmek istiyorum .basarıcagıma da inanıyorum.sizce cok mu zordur yapamazmıyımım?
    ögrenmek icin illa programlama bölümünü okumak mı lazım ünivewrsitede bana yardımcı olursanız sevinirim.ii günler
  • eger bunada zor derseniz kabullenirim .o zmn bende asp php fala n ögreniyim bari
  • quote:

Orjinalden alıntı: brandyy

bende üniversite giderken c++ kursuna gitmek istiyorum .basarıcagıma da inanıyorum.sizce cok mu zordur yapamazmıyımım?
    ögrenmek icin illa programlama bölümünü okumak mı lazım ünivewrsitede bana yardımcı olursanız sevinirim.ii günler

Ben evinde tek basıana calişan arkadasları düşünerekten yazdım yukardakileri. Ama kursa gidersen cok rahat ögrenirsin diye düşünüyorum. Zor olmaz yani
  • peki anladım onu webtasarım ögrendimmi kolaypara kazanırım ama c++ ögrendik diyelim o zmn ne olcakneiş yapcam:D?
  • abi sen pascal biliyon herhalde benim şu pascal sorusunu cevaplasan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.