Selam herkese Merak ettiğim bir şey var. Yazılım geliştirmek için iyi bir bilgisayarda neler olmalıdır. Bu güne kadar ne denediysem beni tatmin edecek artışlar görmedim. bilgisayar ne kadar güçlü olursa olsun programı derlerken. localhost açılırken ağırlaşıyor her zaman. dikkatimi çeken diğer nokta ise donanim çok farklı donanimlarda çalışma fırsatı buluyorum ve bunlar arasında %10 ila %30 luk bir performans artışı sağlıyor.
evimdeki bilgisayar: amd 1090t 4ghz asus crosshair iv 4 gb 1600 mhz ram ocz fatality II 60 gb ssd
iş yerindeki bilgisayarım mac pro 4.1 üzerinde 2x 2.3 ghz xeon nehalem 16 gb 1333 ram 60 gb ssd var
bide macbook 4.1 kullanıyorum evde onda da core 2 duo 2.4 ghz 4 gb ddr2 ram ve 5400 rpm harddisk var
yorumlarınızı bekliyorum .
bende p3 var aklınıza gelen tüm programları rahatlıkla çalıştırıyor.
bendekilerde çalışıyor hocam. bahsettiğim şey çalıştırması değil. performansı artıran unsur ne? derleme süresinin kısalması için ne yapmalıyız.
Çok emin olmamakla birlikte hdd hızı ve çekirdek sayısı ( Elbette hızı ) önemlidir diye biliyorum. Söz gelimi ssd kullanan bir sistemde derleme süresi, mekanik disk kullanan bir sistemden çok daha kısa olacaktır.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Ssd + Ram kapasitesi + İşlemcinin gücü . Sizdeki sistem de fena değil neyden şikayet ediyorsunuz.
Birçok unsur var.... Bunlardan en önemlisi derleyicinin sürümü desteklediği donanım türü 100 çekirdekli bilgisayarınız olsun tek çekirdek destekli bir derleyici programa sahipsiniz diyelim bu hiçbir işe yaramaz. Burada program çok önemli.... Donanım olarak önemli olanlar ise bilgisayarın neredeyse hepsi şöyle sayılabilir aslında
1.unsur HDD (ssd olması performans arttırır) 2. unsur işlemci (işlemcinin GHZ değerinden çok mimarisi önde olmalı ) şöyle anlatayım diyelimki celeron tabanlı bir işlemciniz var 4 çekirdekli olsun çekirdek başına 2.2 ghz düşsün.Aynı zamanda sandy bridge tabanlı 4 çekirdekli bir işlemciniz olsun buda 1.6 ghz frekansta görev yapsın her türlü 2.2lik celeron işlemciyi alt eder. (bunu aynı dere yatağına ev yapmaya benzetebiliriz) 3.unsur anakart (tüm bileşenleri tek bir çatı altında toplayan anakartın veri hızı düşükse performans düşer) 4.unsur (ram hızı ram boyutu ne kadar yükselirse performansta etkisi görülür)
Ama siz ne derseniz ne yaparsanız yapın önce KULLANDIĞINIZ YAZILIM BİLGİSAYARINIZDAN TAM VERİM ALMASINI SAĞLAMALI.... yoksa paranız çöpe gider.