Şimdi Ara

Programlama/Script dilleri hakkındaki yorumlar,öneriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk olarak yazdıklarımın kendi düşüncelerim olduğunu hatırlatıyorum.Düşüncelerim herkese uymayabilir.

Small basic
    Kısaca
    İlk başladığım dildir.VB'nin çoçuklaştırılmış halidir.
    Görsellik/Giriş-Çıkış
    Sadece şekil çizip kullanıcı giriş alıp çıkış verebilirsiniz.
    Yorumum
    Çocuksu,küçük bir dil.Bir yerden sonra başka bir dile geçmeniz gerektiğini hissediyorsunuz.

Visual Basic
    Kısaca
    Çok kolay söz dizimli,nesne tabanlı programlamayı desteklemeyen bir dildir.
    Görsellik/Giriş-Çıkış
    Görsellik iyi kolay kontrol ediliyor,Giriş ve Çıkış GUI üstünde her şekilde alabilir/verebilirsiniz
    Yorumum
    Gereksiz,çok yüzeysel bir dil.GUI dışına çıkarken syntax asmden daha zor.

C++
    Kısaca
    C'nin daha basit ve azıcık (Baya az,sayılamacak kadar az) daha yüksek seviyelisi.OOP destekli güçlü bir dil.
    Görsellik/Giriş-Çıkış
    Görsel öğeler ve görsel giriş-çıkış, bazı kütüphaneler(Örnek:Allegro) aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.Normal giriş çıkış komut satırından gerçekleştirlebiliyor.
    Yorumum
    İşletim sistemiyle içli dışlı olacak,ancak yerini alacak kadar detaya gerek olmadığı zamanlarda harikalar çıkartan bir dil.

C
    Kısaca
    Çok detaylı bir dil.Herşeyi size bırakan,güçlü bir dil.
    Görsellik/Giriş-Çıkış
    C++'la aynı şekilde.
    Yorumum
    Herşeyi sizin halletmeniz gereken bir durumda(Örn:İşletim sistemi yazmak) harika işler çıkartıyor.Ancak bu dil Linux sistemlerinde daha rahat(Program yazmak daha kolay).

Java
    Kısaca
    Hem GUI oluştabilen hemde sistem özelliklerini kullanabilen OOP ve Multitasking destekli gelişmiş bir dil.
    Görsellik/Giriş-Çıkış
    Şöyle anlatıyım,Detaysız 3D modellemeden 2D yazı yazdırmaya , komut satırında yazı almadan yeni bir giriş/çıkış stili yaratmaya kadar herşey var.
    Yorumum
    Arayüz yada Çok büyük çaplı olmayan bir oyun yapmak için süper bir dil.

Python
    Kısaca
    Aşırı esnek ve güçlü bir dil.(Olayı geliştirilebilirlik)
    Görsellik/Giriş-Çıkış
    Sadece Terminal,ancak mödüllerle en gelişmişleri mümkün.
    Yorumum
    Eğer sınıf yüklemek sizin için sorun değil ve açık kaynak program geliştiriyorsanız(Programı disassemble etmek aşırı kolay(script dili problemleri...)) en iyisi.

Lua
    Kısaca
    Script dili olmasına rağmen programlama dillerinin çoğundan güçlü,hızlı bir dil.
    Görsellik/Giriş-Çıkış
    Yeterli.Java'nın GUI yeteneğine sahip.Sadece yeni araç yaratamıyorsunuz.
    Yorumum
    Hızlı bir dil olması oyunlar için uygunlaştırıyor.Ancak ingilizce bilmeniz bu dili daha kolay öğrenmenizi sağlayacaktır.

Auto-It
    Kısaca
    Çoğu dile eklenmemiş özelliklerin bir dil çatısında toplanmış halidir.Ayrıca bu dille herşeyi otomatikleştirebilirsiniz.
    Görsellik/Giriş-Çıkış
    GUI yaratmaya yetecek kadar görsel.Komut satırı yok.
    Yorumum
    VB gibi bir söz dizimine sahip olmasına rağmen kullanışlı.Tam bir script dili.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Not:Sizden de bildiğiniz diller hakkında yazmanızı bekliyorum.
    HİÇBİR YERİ ALINTI DEĞİLDİR
    +1 imi isterim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaganar -- 20 Eylül 2014; 21:00:33 >

• direk javayı aradım
  • Javayı bolca kullanırım.Sistemin heryeriyle ilgelenmem gerekmediğinde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.