Şimdi Ara

Programlama ve programcılık !? Tümden gelim mi !? yoksa Tüme varım mı !?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Programlama ve programcılık !? Tümden^gelim mi !? yoksa Tüme^varım mı !?

• Daha cok böl ve yonet.
  • sanki bu işte terslik var gibi !

örneğin hani düşük seviyeli diller diye dolaylı bir ima ile aşağılanan bazı diller var.

işte bu diller ! donanım >> ekran >> 1. satır. >> ekrana yaz şeklinde bir sistematiği varken. !

daha sonra türetilen api var dillerde ise yaz abi ;

gereği düşünüldüğü üzere iddia makamının olayda 1. dereceden kaynakların %90 ını direk sömürme talebi bulunduğu diğer taraftan diğer maliklerin ise ... :)

şeklinde bir api talep isteminin var olduğu için.

insanların 4 yıllık hukuk okumadan hukukçu olamayacağı gibi
    4 yıllık programlama okumadan da programcı olamayacağı gibi bir gerçek ortaya çıkıyor.

gibi gibi gibi !!!
  • Parçala, tamamla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProjectMan

sanki bu işte terslik var gibi !

örneğin hani düşük seviyeli diller diye dolaylı bir ima ile aşağılanan bazı diller var.

işte bu diller ! donanım >> ekran >> 1. satır. >> ekrana yaz şeklinde bir sistematiği varken. !

daha sonra türetilen api var dillerde ise yaz abi ;

gereği düşünüldüğü üzere iddia makamının olayda 1. dereceden kaynakların %90 ını direk sömürme talebi bulunduğu diğer taraftan diğer maliklerin ise ... :)

şeklinde bir api talep isteminin var olduğu için.

insanların 4 yıllık hukuk okumadan hukukçu olamayacağı gibi
    4 yıllık programlama okumadan da programcı olamayacağı gibi bir gerçek ortaya çıkıyor.

gibi gibi gibi !!!
    Programcılık yapmak için okul bitirmeye gerek yoktur. Okul okuyanların çoğu ya pişman yapamadığı için, ya da ödevim var yapar mısıncılar.

İyi eğitim verilen yerleri saymıyorum. Ancak ben programlama, mühendislik vs okumadım başka bölüm mezunuyum. Bu işte o kadar çok okumuş ama boş insanla karşılaşıyorum ki.

Kişisel fikrimdir.

• kralnigde K kullanıcısına yanıt
    Burada bence cok yaygin olan bir yanilgi var. Yazilimciysaniz muhtemelen internette fazla miktarda takilan bir insansiniz, ve internette site yoneticisi, yazar vs olmayan, siradan bir kullanicinin yazdigi sey buyuk ihtimalle sorudur.

Mesela basit konulari kendi kendine arastiran, ogrenen, kendini gelistiren kisiler bir sey yazmaz, bunlari gormezsiniz, ama tembeli gelip odevime yardim edin der, o yuzden bunlardan daha cok var.

Herhangi bir markayla ilgili arastirma yapin, ne kadar iyi olurlarsa olsun sikayetler ovguden fazladir, tamamen ayni mantik. Siyasi partilere bakin, yine secmenlerden en itici, en uc olanlari goze carpar, digerleri normal bir sekilde yasar cunku. Algida secicilik ne kadar dikkatli olsaniz da oluyor.

Ben bilgisayar muhendisligi mezunu olarak yazilim icin universiteyi bir gereklilik olarak gormuyorum, cogu seyi calismaya basladiktan sonra ogrendim, yani bu konuda ayni goruste gibiyiz, ama mezunlarin cogu bos gibi bir genellemeye de katilmiyorum, tabi ortaokul seviyesi matematigi bile iyi olmayan ve sirf devlet acti diye okuyan insanlari haric sayiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Burada bence cok yaygin olan bir yanilgi var. Yazilimciysaniz muhtemelen internette fazla miktarda takilan bir insansiniz, ve internette site yoneticisi, yazar vs olmayan, siradan bir kullanicinin yazdigi sey buyuk ihtimalle sorudur.

Mesela basit konulari kendi kendine arastiran, ogrenen, kendini gelistiren kisiler bir sey yazmaz, bunlari gormezsiniz, ama tembeli gelip odevime yardim edin der, o yuzden bunlardan daha cok var.

Herhangi bir markayla ilgili arastirma yapin, ne kadar iyi olurlarsa olsun sikayetler ovguden fazladir, tamamen ayni mantik. Siyasi partilere bakin, yine secmenlerden en itici, en uc olanlari goze carpar, digerleri normal bir sekilde yasar cunku. Algida secicilik ne kadar dikkatli olsaniz da oluyor.

Ben bilgisayar muhendisligi mezunu olarak yazilim icin universiteyi bir gereklilik olarak gormuyorum, cogu seyi calismaya basladiktan sonra ogrendim, yani bu konuda ayni goruste gibiyiz, ama mezunlarin cogu bos gibi bir genellemeye de katilmiyorum, tabi ortaokul seviyesi matematigi bile iyi olmayan ve sirf devlet acti diye okuyan insanlari haric sayiyorum.
    Evet aynı görüşteyiz aslında. Mezunların çoğu demem yanlış olabilir haklısınız ancak bu genellemeyi yaparken benim tanıdığım, iletişimde olduğum çoğu insan bu şekilde desem daha doğru olur. Büyük ölçekli bir yerde çalışıyorum, hakkıyla iş çıkarabilen sorumluluk alan, araştıran, gerçekten yazılımcıyım diyebilen personel sayısı %20 dir desem yanlış olmaz.

Yazılımın okulunu okumak, kendini geliştirmek ve bu işi severek yapacak insanlar için sadece ve sadece temel atmaktır diye düşünüyorum. Gerçek hayat malesef üniversite eğitimlerinden çok çok çok daha fazlası. Eğitim sistemiyle alakalı bir durum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.