Şimdi Ara

Programlamada Cpu'nun önemi nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Java Android Studio veya Visual Studio için işlemcinin önemi nedir ?
    Elimde iki laptop var birinde i7-2630QM diğerinde i7-4700MQ var.
    İkisinde de zaman zaman Java ile programlama işlerimi halletim fakat, 4700mq işlemcili bilgisayarım bozuldu ve lenovunun thinkcentre m58p modelini çok beğendim fiyatı 300-400 lira arası. PC ÖZELLİKLERİ (ram 8gb olacak)

İşlemcisi Intel Core 2 Quad Q9550 Ram ise 8gb
    Sormak istediğim, programlama işlerinde i7'li işlemcilerden sonra attan inip eşşeğe binmişim gibi hissettirir mi bu işlemci ?

• Yapacağın işe bağlı. Benim bilgisayar Arm işlemci & 4gb ram bana yetiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmuDev

Yapacağın işe bağlı. Benim bilgisayar Arm işlemci & 4gb ram bana yetiyor.
    Android studioda google play için basit oyunlar ve uygulamalar yazmak, web programlama araçlarını kullanmak (html,css,javascript). GT 1030 ekran kartı olacak bu arada sistemde ram de 8gb ddr3 olacak. Çok bir fark olur mu i7-4700mq laptop işlemcisinden aldığım performans ile.
  • Projeye gore degisir.

Benim calistigim projelerin birinde build suresi laptopta 5-6 dakika civari, masaustu bilgisayarlarimin digerinde 1-2 dakika ( i7 7700 ) , digerinde 30-45 saniye civari. (i7 8700k ).

Gunde 20-30 defa build ediyorum duruma gore, kazandirdigi sureyi sen dusun.

Docker kullaniyorsan ve surekli build & containerize etmek durumunda kaliyorsan CPU onemli.

• Çalıştığım kurumda i5 makine kullanıyorum visual studio 2017 + Resharper ile Asp.net 6 katmanlı bir projede 3 iis express instance açtığında makine yetmiyor. I7 olduğunda ancak yetiyor. İş birimi eğer 1 milyon satırlı 2 milyon satırlı excel gönderirse 16gb ram de yetmiyor. Kısaca genellemesi zor. Deneyerek görürsün.

Android studio emülator sebebi ile ciddi kaynak tüketiyor. Ancak Evde sideproject de macbook air 2017 (i5 - 8gb ram) geliştiriyorum sorun yaşamıyorum. Projenin ne kadar büyük bir codebase olduğu donanim ihtiyacını doğrudan belirliyor. O yüzden bunun bir ölçü birimi yok. Mezura getirip senin ihtiyacın şu al kullan demek zor. Development comodoro gibi makinelerle bile yaygınlaştı. Rasperry pi üzerinde bile kod yazmak mümkün. emulator olarak telefonunu kurarsın. Rasperry pi de bile kod yazılır. Ancak sen böyle bir setup mu kurmak istiyorsun yoksa farklı mı bu sana bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

Çalıştığım kurumda i5 makine kullanıyorum visual studio 2017 + Resharper ile Asp.net 6 katmanlı bir projede 3 iis express instance açtığında makine yetmiyor. I7 olduğunda ancak yetiyor. İş birimi eğer 1 milyon satırlı 2 milyon satırlı excel gönderirse 16gb ram de yetmiyor. Kısaca genellemesi zor. Deneyerek görürsün.

Android studio emülator sebebi ile ciddi kaynak tüketiyor. Ancak Evde sideproject de macbook air 2017 (i5 - 8gb ram) geliştiriyorum sorun yaşamıyorum. Projenin ne kadar büyük bir codebase olduğu donanim ihtiyacını doğrudan belirliyor. O yüzden bunun bir ölçü birimi yok. Mezura getirip senin ihtiyacın şu al kullan demek zor. Development comodoro gibi makinelerle bile yaygınlaştı. Rasperry pi üzerinde bile kod yazmak mümkün. emulator olarak telefonunu kurarsın. Rasperry pi de bile kod yazılır. Ancak sen böyle bir setup mu kurmak istiyorsun yoksa farklı mı bu sana bağlı
    Hocam gayet iyi anladım. Mesajınız için teşekkür ederim. Bu arada biraz konu dışı olacak ama Amd ryzen 2600 performans olarak nasıldır intel işlemcilerden hangisine eşittir ?

• Lenovo m58p dedigin cihaz 10 yillik, intel GMA grafik islemci, çöp o çöp.. 300-400tl paraya da sadece çöp satarlar. Android Studio falan hiç aklından geçirme. Artik EPT, UG gibi ozellikler lazim islemcide Android Studio icin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

Lenovo m58p dedigin cihaz 10 yillik, intel GMA grafik islemci, çöp o çöp.. 300-400tl paraya da sadece çöp satarlar. Android Studio falan hiç aklından geçirme. Artik EPT, UG gibi ozellikler lazim islemcide Android Studio icin.
    Ryzen 2600 nasıldır

• quote:

Orijinalden alıntı: NaughtyDogg

Ryzen 2600 nasıldır

Alıntıları Göster
    https://www.reddit.com/r/androiddev/comments/8wpghe/developing_on_a_ryzen_2600x_has_anyone_used_it/

• Kişisel projelerimde bile i5 laptop kasıyor, build süresi, obfuscation, deployment derken 4-5 dakika bekletiyor her seferinde.
    Enterprise seviyesinde bir projede böyle bir makinayla çalışmayı hayal edemiyorum bile
  • Bu arada aklıma gelmişken söyleyim Cpu önemli ama bir bilgisayarda hızı her zaman en yavaş donanım belirler. Xeon işlemci de yoksan ssd yoksa yetersiz ram varsa kazınır durusun. O yüzden sistemi dengeli kurmaya çalış.
  • android studio eclipse tabanlı ve buda inanılmaz miktarda işlemci ve ram kullanır.
    visual studio'da da nodejs tabanlı otomatik tamamlama motoru çalışıyor oda zaman zaman çok yüksek işlemci kullanır.

dolayısıyla büyük bir fark görürsün.
  • Ben de 1.7 ghz ultra book var ve gayet iyi kodluyorum. İşlemciyle bi işin olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.