Şimdi Ara

:::Programlamaya Yeni Başlayanlara Rehber ve Kaynak(Güncellenmiştir)::: (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
36
Favori
6.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yavaş ve çok yer kaplıyo kullanışlı değil bence dedim zaten proglamlamada c ailesi ilk öğrenilmeli bencede

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taha Sanay kullanıcısına yanıt
    Bu arada güzel konu ellerine sağlık. Biraz İngilizce biliyorsanız stackoverflow 'da güzel sitedir.Aşağı yukarı karşılaştığınız her problemi daha önce yaşanmış ve cevaplanmış olarak bulabilirsiniz. Birde başlığı düzeltirsen iyi olur.
  • vayacondıos kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam başlık için güzel bişey gelmedi aklıma aklında bişey varsa onu yapalım

• quote:

Orijinalden alıntı: vayacondıos

Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Her ne kadar hangi dili kullanacağın yapmak istediğin şeyegöre değişse de üniversitelerde bilgisayar mühendisliği öğrencilerine %90 C, C++ ile başlatırlar. Birçok sebebi var Elbette bunlarla başlamanın. Bilgisayar mühendisliği okuyacağım diyorsan doğru karar.

Sağolasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C,C++ programlamada temeldir . bilgisayar müh. öğrencisiyim .ilk sene C,C++ ile başlar her okul . C,C++ da çok üst seviyeye gelirsen robot bile kontrol edersin .2. sınıftan itibaren C# ,veri tabanı , veri yapıları karşına çıkar .Bana kalırsa C de if-else,struct,dosyalama,döngüleri filan öğren bunlar zaten her dilde aynıdır .C de for(i=0;i<10;i++){printf("sayılar %d",i);} olarak sayıları yazdırırsın c# ta for(i=0;i<10;i++){ writeline("sayılar"+i);} olarak yazarsın kalıplar aynı kalır.
  • ForExtreme F kullanıcısına yanıt
    zaten kontrol ve otomasyon mühendisliklerindede c,c++ eğitimi temel bilgiler için teşekkürler

• Gerçekten yararlı bir konu ne yapacağımı bilmesem o yazıyı okuyorum güzel.Teşekkürler
  • Teşekkürler kardeşim sende sorularını ve yeni öğrendiklerini buraya yaz böylece hem sen hem biz öğrenmiş oluruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taha Sanay -- 10 Temmuz 2014; 12:28:37 >
  • Up

• Bu işler sanırım türkiye'de fazla yaygın değil.
  • Hangi işler

• quote:

Orijinalden alıntı: Taha Sanay

Forum içinde sürekli konu açılıyo ne yapayım,ne edeyim hangisini seçeyim diye bu konuda bildiklerimi sizinle paylaşıcam bu konuyu üst konu yapalım sürekli konu açılmasın

İlk olarak bu iş istek,sabır ve çalışma gerektiren bi iş,başlarken büyük hedefleriniz olsun ama hemen gerçekleştiremiyeceğinizi bilin zamanla olacak kimse çabalamadan bişey olmuyo.

Kazanç konusunda artık şehir efsanesimi desem ne desem bilemedim androide oyun yapıp zengin olmaya çalışan yüzbinlerce insan var ama yle kolay değil ne iş yaparsanız yapın özgün olmalı yoksa tutunamazsınız web tasarımdanda para kazanılır,programlamadanda,mobildende kazanılır normal programdanda iyi yaptıktan sonra herşeyden para kazanılır

önce karar vermek gerekiyo web programlama-tasarım mı yoksa bilgisayar programlama mi mobil mi

Hangisini seçerseneniz seçin ingilizce şart ayrıca algoritma olmadan olmaz hangisini seçerseniz seçin algoritma lazım

Sonra eger web ise kendinize bi blog açın orda html,css,jquery sonrasında php veya asp dillerini kullanmayi öğrenirsiniz hangisi olduğuna siz karar verin ikisininde üstün özellikleri var web için notepad++ kullanabilirsiniz.Adobe dreamweaver ve photoshop tasarım,logo için öğrenmelisiniz.

Bilgisayar programcılığı ise c# ile başla eğitimi ücretsiz olarak microsoft açık akademiden alırsiniz

Mobil ise java öğren yada css ile de mobil uygulama yapılabiliyor

Oyun yapmak için Unity3d tavsiye ediliyo farklı daha kullanışlı bi uygulama varsa tavsiye ederseniz sevinirim

Kaynak olarak

İNGİLİZCE

lynda.com
    codeacademy.com
    code.org
    learnstreet.com
    codeavangers.com

TÜRKÇE

Microsoft açık akademi
    Sanalkurs.net

Microsoft açık akademide algoritma,c#,.net,visual basic,web proglama-tasarım ve mobil programlama eğtimleri mevcut

Reklam servisi olarak google adsense, reklamstore.com, http://publisher.yahoo.com,http://www.bidvertiser.com sitelerinden reklam alabilirsiniz adsense de 18 yaş sınırı var diğerlerini bilmiyorum denemedim

Eksik yada yanlış varsa kusura bakmayın doğrusunu yazarsanız sevinirim herkese iyi programlamalar

Bi konuya daha açıklık getirmek istiyorum ne kadar para kazanacağınız hangi yazılım dilini bildiğinize veya hangi alana uygulama yaptığınıza göre değil o konudaki bilginize, yaratıcılığınıza, bağlantılarınıza göre değişir

Büyük bi firmada işe girmek için apple, microsoft vb gibi iyi olmak yetmez çok iyi olmak gerekir kendi yazılım firmanızı açmak için mali gücünüzün ve bilgi birikiminizin iyi olması gerekir hadi açtınız diyelim piyasaya tutunmakda çok zor yapabileceğinize inanıyorsanız yapın bence

ayrıca iş olanağı çok olan bi iş iyi demek değildir bi alanda tutulmak için önemli olan aranılan eleman olmak

benim bildiğim bu kadar

• Konu güncellenmiştir +
  • Türklerde diyom bu programlama yaygın değil.Bizimkiler anca kahvede okey oynarlar.

• bizdende çok iyi yazılımcılar var dünya çapında isim yapmış ön yargıdan önce biraz araştırma lütfen

Bora Uygun
    Cahit Çerçioğlu
    Zeynep İnanoğlu
    Koray Bahar
    Hakan Boz
    Yasin Kesen
    Alemşah Öztürk
    Volkan Taban
    Onur Karcı
    Turhan Yiğitbaş ve daha niceleri bunlar dünya çapında tanınmış türk programlama dehalarından sadece bir kaçı

ama dediğin gibi okey oynayanlarda var bu her ülkede lütfen okuyup araştırmadan ön yargılı olmayalım
  • valla istanbulda yaşayanlara tavsiyem mecidiyeköydeki csd ( c ve sistem programcıları derneği) kursuna gitmeniz. ucuz, kaliteli, güvenilir ve para verdiğinize değer eğitim alırsınız.
    neden buraya yazdın derseniz , internet üzerinden öğrenilmesine öğreniliyor ama gerçek hayatta dersi kaliteli bir hocadan dinlersek bilgiler daha kalıcı oluyor.

• Bence söylediğiniz kişiden kişiye değişir bence en iyi öğrenme deneme yanılma yöntemi ile öğrenmedir hem hataları görüp araştırma yapamamızı hemde bir hataya birden fazla özgün çözüm getirmemizi sağlar zaten bu işte önemli olan özgün olmaktır ama hakkınız var birebir eğitim güzel ama interneti hafife almamak lazımvama yinede kişiye göre değişen bi durumdur ama birebir eğitim insanın araştırmacı ruhunu öldürür her sorunun cevabını araştırmadan bulan insanlar zaman içinde özgünlüklerini ve araştırmacı kişiliklerini kaybederler bence insan sürekli araştırmalı ve okumalı bu sektörde hatta yaratıcılık gerektiren bütün sektörlerde ancak böyle yer edinebilirsiniz iyi programlamalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcMaP

valla istanbulda yaşayanlara tavsiyem mecidiyeköydeki csd ( c ve sistem programcıları derneği) kursuna gitmeniz. ucuz, kaliteli, güvenilir ve para verdiğinize değer eğitim alırsınız.
    neden buraya yazdın derseniz , internet üzerinden öğrenilmesine öğreniliyor ama gerçek hayatta dersi kaliteli bir hocadan dinlersek bilgiler daha kalıcı oluyor.

Bilgisayar Mühendsliğinin ilk dersi : Mesleki anlamda birşey öğrenmek istiyorsanız tek gerekli materyal bir bilgisayardır. Başka birşeye gerek yoktur.

Fakat illa ki bir hoca ile çalışmanında artıları var ama bu bir zorunluluk değildir sadece öğrenme sürecinizi hızlandırmanıza ve verimlilik artışına yardımcı olur.
  • vayacondıos kullanıcısına yanıt
    Hocama katılıyorum yanlız verimlilik artadabilir düşedebilir bu kişiye kalmış kursa gidiyorum diye rahat davranılirsa sonuç hüsran olur işin ozu istek ve çalışma

• quote:

Orijinalden alıntı: vayacondıos

quote:

Orijinalden alıntı: PcMaP

valla istanbulda yaşayanlara tavsiyem mecidiyeköydeki csd ( c ve sistem programcıları derneği) kursuna gitmeniz. ucuz, kaliteli, güvenilir ve para verdiğinize değer eğitim alırsınız.

Bilgisayar Mühendsliğinin ilk dersi : Mesleki anlamda birşey öğrenmek istiyorsanız tek gerekli materyal bir bilgisayardır. Başka birşeye gerek yoktur.

Fakat illa ki bir hoca ile çalışmanında artıları var ama bu bir zorunluluk değildir sadece öğrenme sürecinizi hızlandırmanıza ve verimlilik artışına yardımcı olur.

dediklerinize katılıyorum. yazımı yeni başlayanlar için yazmıştım. zaten programcılık sizlerinde belirttiği gibi kişinin kendisinde bitiyor. ama başlangıç için kanaatimce bu işin erbabı olan destek almak lazım. (çünkü tüm diğer dallar gibi programcılık da gel-geç türünde bir dal değil.) ve de programcılık farklı tarz da bir alan olduğundan başlarken herkes işin mantığını tam kavrayamayabiliyor. bu gibi etmenler doğrultusunda destek alınmalı demek lazımdı aslında.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.