Şimdi Ara

:::Programlamaya Yeni Başlayanlara Rehber ve Kaynak(Güncellenmiştir)::: (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
36
Favori
6.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Faydamız dokunuyosa ne mutlu burda bazı algoritma örnekleri mevcut inceleyebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: riko21

bu arada yeni bir sistem aldım sizce 8.1 mi yoksa ultimate 7 mi alayım orjinal alacagımda ? uyumlu mudur eclipse filan 8.1 e kullanan arkadaslar varsa sevinirim

8.1 ile cogu hata giderildi ztn ben sahsen 8.1 kullanıyorum ve cok memnunum özellikle sistem kurtarma arayüzü cidden rahatlatıcı. Tabii ki Windows 7 den sonra biraz alışması insanı zorluyor
  • alısırız da :D insallah bu programaları kurarken sıkıntı cıkarmaz :D bu arada anakartta sorun cıktı iade edecegim :D carsamba diger urunlerim gelir bu hafta sonu bu cocuk akar :D
  • riko21 R kullanıcısına yanıt
    Hocam yinede sen bilirsin ama pişman olup geri dönersin win7 ye benim tam 5 tanıdığım illallah edip geri dondu win7 ama yinede sen bilirsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • artık cok gec :D kargoya verildi orjinal 8.1 pro :D ondan onu kullanırım cok buyuk sorun cıkmazsa :D zaten baslat cubugu var ondada sıkıntı yok :D
    Ins sorun çıkmaz diledigin gibi kullanırsın

• sırf programlama icin bilgisayar topladım artık bazı seyleri yapmanın zamanı geldi :D
    Nasıl bi sistem topladiniz bide fiyat söylermisiniz bende toplamayı düşünüyorum bi sistem

• MSI Z97 GAMING 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) DVI&DP Anakart

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

CORSAİR GRAPHITE SERİSİâ„¢ 760T FULL TOWER PENCERELİ KASA

ASUS GTX770 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı

CORSAİR RM SERİSİ 80PLUS GOLD 850W FULL MODÜLER GÜÇ KAYNAОI

INTEL Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Cache 22nm İşlemci

SAMSUNG 256GB 840 PRO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD

ASUS DRW-24F1ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI

SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

LOGİTECH MK710 NANO UNIFYING WIRELESS DESKTOP

5850 ye patladı bana :D biraz abarttım aslında gerek yoktu ama ego tatmini yaptım birazt
    Gerçekten güzel bi sistem toplamışsınız bu sistemde kasma olmaz zaten hayırlı olsun güle güle kullanın güzel güzel programlar yazın

• kastıgı zaman cıldırıyorum ben :D biraz sabırsızlık var ama daha basındayım isin yasta 29 bakalım nasip :) nasıl basaracagım bu isi zor ama imkansız degil
    Hocam bi resim vardı bulamadım ama resmin konusu diyelim şuydu 30-40 yaşında yapılan girişimleri anlatıyordu zygana aklımda kaldı mesela 42 yaşında kurulmuş yani yaşın bi önemi yok önemli olan bilgi

• quote:

Orijinalden alıntı: Taha Sanay

Forum içinde sürekli konu açılıyo ne yapayım,ne edeyim hangisini seçeyim diye bu konuda bildiklerimi sizinle paylaşıcam bu konuyu üst konu yapalım sürekli konu açılmasın

İlk olarak bu iş istek,sabır ve çalışma gerektiren bi iş,başlarken büyük hedefleriniz olsun ama hemen gerçekleştiremiyeceğinizi bilin zamanla olacak kimse çabalamadan bişey olmuyo.

Kazanç konusunda artık şehir efsanesimi desem ne desem bilemedim androide oyun yapıp zengin olmaya çalışan yüzbinlerce insan var ama yle kolay değil ne iş yaparsanız yapın özgün olmalı yoksa tutunamazsınız web tasarımdanda para kazanılır,programlamadanda,mobildende kazanılır normal programdanda iyi yaptıktan sonra herşeyden para kazanılır

önce karar vermek gerekiyo web programlama-tasarım mı yoksa bilgisayar programlama mi mobil mi

Hangisini seçerseneniz seçin ingilizce şart ayrıca algoritma olmadan olmaz hangisini seçerseniz seçin algoritma lazım

Sonra eger web ise kendinize bi blog açın orda html,css,jquery sonrasında php veya asp dillerini kullanmayi öğrenirsiniz hangisi olduğuna siz karar verin ikisininde üstün özellikleri var web için notepad++ kullanabilirsiniz.Adobe dreamweaver ve photoshop tasarım,logo için öğrenmelisiniz.

Bilgisayar programcılığı ise c# ile başla eğitimi ücretsiz olarak microsoft açık akademiden alırsiniz

Mobil ise java öğren yada css ile de mobil uygulama yapılabiliyor

Oyun yapmak için Unity3d tavsiye ediliyo farklı daha kullanışlı bi uygulama varsa tavsiye ederseniz sevinirim

Kaynak olarak

İNGİLİZCE

lynda.com
    codeacademy.com
    code.org
    learnstreet.com
    codeavangers.com

TÜRKÇE

Microsoft açık akademi
    Sanalkurs.net

Microsoft açık akademide algoritma,c#,.net,visual basic,web proglama-tasarım ve mobil programlama eğtimleri mevcut

Reklam servisi olarak google adsense, reklamstore.com, http://publisher.yahoo.com,http://www.bidvertiser.com sitelerinden reklam alabilirsiniz adsense de 18 yaş sınırı var diğerlerini bilmiyorum denemedim

Eksik yada yanlış varsa kusura bakmayın doğrusunu yazarsanız sevinirim herkese iyi programlamalar

Teşekkürler. Kusura bakmayın ama birkaç yerde size katılmıyorum. Lütfen yanlış anlamayın.

php, aspden tamamen üstündür.biraz faşizim gibi oldu ama (php zor diyenlere frameworklerini tavsiye ederim) .php destek falan bla.. bla diye bilirsiniz ama phpdeki çözüm kaynakları aspden daha fazladır.

yeni başlayanlara notepadd++ IDEsinide tavsiye etmem çünkü oto-tamamlama özelliği yok. Sublime text,Codelobster gibi şeyleri tavsiye ederim.

c# kolaydır. Ama phyton, basic (+ iyi bir IDE) gibi insan diline yakın dillerden başlanmasını tavsiye ederim. YB için kolay yazılan ve anlanan dilleri tavsiye ederim, bu sayede algoritma oluşturmaya daha kolay öğrenirler.

YBlere oyun yaparak başlamayı tavsiye etmem. Sonuç moral bozukluğu olur. Siz daha seviye 1de sininiz. Oyun yapmak için seviye arttırmanız lazım. Bir anda oyun geliştirici olamazsınız. (hem 2D hem 3d oyunlardan bahsediyorum)

IDE : program geliştirme programı
    YB: yeni başlayan

• quote:

Orijinalden alıntı: .fcan

quote:

Forum içinde sürekli konu açılıyo ne yapayım,ne edeyim hangisini seçeyim diye bu konuda bildiklerimi sizinle paylaşıcam bu konuyu üst konu yapalım sürekli konu açılmasın

İlk olarak bu iş istek,sabır ve çalışma gerektiren bi iş,başlarken büyük hedefleriniz olsun ama hemen gerçekleştiremiyeceğinizi bilin zamanla olacak kimse çabalamadan bişey olmuyo.

Kazanç konusunda artık şehir efsanesimi desem ne desem bilemedim androide oyun yapıp zengin olmaya çalışan yüzbinlerce insan var ama yle kolay değil ne iş yaparsanız yapın özgün olmalı yoksa tutunamazsınız web tasarımdanda para kazanılır,programlamadanda,mobildende kazanılır normal programdanda iyi yaptıktan sonra herşeyden para kazanılır

önce karar vermek gerekiyo web programlama-tasarım mı yoksa bilgisayar programlama mi mobil mi

Hangisini seçerseneniz seçin ingilizce şart ayrıca algoritma olmadan olmaz hangisini seçerseniz seçin algoritma lazım

Sonra eger web ise kendinize bi blog açın orda html,css,jquery sonrasında php veya asp dillerini kullanmayi öğrenirsiniz hangisi olduğuna siz karar verin ikisininde üstün özellikleri var web için notepad++ kullanabilirsiniz.Adobe dreamweaver ve photoshop tasarım,logo için öğrenmelisiniz.

Bilgisayar programcılığı ise c# ile başla eğitimi ücretsiz olarak microsoft açık akademiden alırsiniz

Mobil ise java öğren yada css ile de mobil uygulama yapılabiliyor

Oyun yapmak için Unity3d tavsiye ediliyo farklı daha kullanışlı bi uygulama varsa tavsiye ederseniz sevinirim

Kaynak olarak

İNGİLİZCE

lynda.com
    codeacademy.com
    code.org
    learnstreet.com
    codeavangers.com

TÜRKÇE

Microsoft açık akademi
    Sanalkurs.net

Microsoft açık akademide algoritma,c#,.net,visual basic,web proglama-tasarım ve mobil programlama eğtimleri mevcut

Reklam servisi olarak google adsense, reklamstore.com, http://publisher.yahoo.com,http://www.bidvertiser.com sitelerinden reklam alabilirsiniz adsense de 18 yaş sınırı var diğerlerini bilmiyorum denemedim

Eksik yada yanlış varsa kusura bakmayın doğrusunu yazarsanız sevinirim herkese iyi programlamalar

Teşekkürler. Kusura bakmayın ama birkaç yerde size katılmıyorum. Lütfen yanlış anlamayın.

php, aspden tamamen üstündür.biraz faşizim gibi oldu ama (php zor diyenlere frameworklerini tavsiye ederim) .php destek falan bla.. bla diye bilirsiniz ama phpdeki çözüm kaynakları aspden daha fazladır.

yeni başlayanlara notepadd++ IDEsinide tavsiye etmem çünkü oto-tamamlama özelliği yok. Sublime text,Codelobster gibi şeyleri tavsiye ederim.

c# kolaydır. Ama phyton, basic (+ iyi bir IDE) gibi insan diline yakın dillerden başlanmasını tavsiye ederim. YB için kolay yazılan ve anlanan dilleri tavsiye ederim, bu sayede algoritma oluşturmaya daha kolay öğrenirler.

YBlere oyun yaparak başlamayı tavsiye etmem. Sonuç moral bozukluğu olur. Siz daha seviye 1de sininiz. Oyun yapmak için seviye arttırmanız lazım. Bir anda oyun geliştirici olamazsınız. (hem 2D hem 3d oyunlardan bahsediyorum)

IDE : program geliştirme programı
    YB: yeni başlayan

Kusura bakmadım aksine çok memnun oldum fikirlerinizi belirttiğiniz için teşekkürler

• Php konusunda size katılıyorum. Asp daha çok kaynak ve materyala sahip olsa da kısıtlayıcı kurallara sahip olmasından dolayı sevmiyorum, sevemiyorum.
    Fakat yeni başlayanlara notepad++ tavsiye etmeyip diğerlerini tavsiye etmişsiniz. Bence bir dil öğrenmeye başlıyorsanız kesinlikle notepad++ ile başlamalısınız. Çünkü size yardımcı olmaz bu sayede temelinde o dilin kurallarına tam hakimiyet sağlarsınız.Öğrendikten sonra da, özellikle bir proje yaparken asla notepad++ kullanmayın.Diğer IDE'ler size yardımcı olacak ve sizi hamallıktan kurtaracaktır. Fakat işin başında hamallığı çekmezseniz, ilerde sorun yaşayabilirsiniz.

Yeni başlayan arkadaşların c# ya da basic ile başlamasını tavsiye etmem. Pyton başlangıç için gayet ideal bir dil. Fakat eğer öğrenecekleri birisi varsa programlamaya ilk olarak C, C++ öğrenmekle başlamalarını tavsiye ederim.

• Php konusuda katılıyorum zaten php öğrenmeye karar verdim microsofta tonla para kaptırmaya hiç niyetim yok ama notepad++ başlangıç için çok iyi ilerleyen zamanlarda hangi İDE yi tavsiye edersiniz bide başlangıç için phyton mu c mi hala açıklığa kavuşmadı kafamda bence c ama phyton daha basit bi dil ikisini karşılaştırsak sizce hangisi daha üstündür ben karar veremiyorum
  • Taha Sanay kullanıcısına yanıt
    Dostum IDE konusu hangi programlama dili olduğuna göre değişir.Mesela C, C++, C# için kesinlikle visual studio öneririm. Diğer diller için de tek tek yazmayayım merak ettiğin başka dil varsa onun için de tavsiyede bulunurum. Başlangıç için öğrenmen gerekene gelirsek bu hala tüm dünya'da tartışmaya açık bir konu ben phyton derim birisi C der ben c derim birisi başka bir şey der.Dünya üniversiteleri bile kimisi phyton ile kimisi c ile kimisi java eğitimi ile başlatıyor. Ama özellikle Amerika'da şu anda %80 phyton ile eğitime başlıyorlar.
  • quote:

Php konusuda katılıyorum zaten php öğrenmeye karar verdim microsofta tonla para kaptırmaya hiç niyetim yok ama notepad++ başlangıç için çok iyi ilerleyen zamanlarda hangi İDE yi tavsiye edersiniz bide başlangıç için phyton mu c mi hala açıklığa kavuşmadı kafamda bence c ama phyton daha basit bi dil ikisini karşılaştırsak sizce hangisi daha üstündür ben karar veremiyorum

C biraz karmaşıktır. Phyton ideal bir dil başlangıç için. Bunu Phytonu tamamen bilmeyen biri olarak söylüyorum incelediğim zaman çok hoşuma gitmişti yapısı.
    php gibi derlenmeden çalışan dillerde sublime text iyidir. mükemmel pratik özellikleri vardır. bknz; sublime text tips
    C/ C++ / C# de eğer sadece windowsta çalışacaksanız. Visual Studio tavsiye edilir. Ama Paralıdır.
    Yani cross-platformda Java , C/ C++ / C# için, Eclipse/Code Block/vb IDEler arasında tercih yapmanız gerek. Eclipse ücretsiz, alışanlar çok övüyor

notepad++ ile çalışırken çok syntax hatası alırsınız. ama dilin yapısını öğrenmenizi sağlayablir. fakat çok hata almak bir YBnin moralını bozup, bırakmasına sebep olabilir.

• Fikirleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkürler fikirlerinize göre bir yol haritası belirleyip ona göre ilerliycem yazılım konusunda

Bide bişey daha sormak istiyorum python dan sonra c öğrenirken zorlanırmıyız?
  • Açıkçası C öğrenme aşamasında zorlanırsınız.C dili makine diline yakın bir dil olduğundan diğerlerine göre öğrenmesi daha zordur.Fakat illa ki hiç dil bilmeyen birisine göre daha rahat öğrenirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.