Şimdi Ara

Programsiz Net Filtering islemi Nasil Yapilir? (Resimli Anlatim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu islem icin en basit ve bilindik yol, adanmis alan adi sunucularini (DNS) degistirmektir. Bu konuda size OpenDNS uzerinden site sinirlamasi yapmayi adim adim gosterecegim. Ayrica Airties modem kullanicilari icin DNS ayarlamayi da adim adim gosterecegim. Ancak unutulmamalidir ki OpenDNS'te ,eger sabit IP adresi kullanmiyorsaniz, her IP degisiminde IP adresinizi guncellemeniz gerekmektedir. Bunun icin OpenDNS'in kendi programini kullanabilirsiniz (http://www.opendns.com/download/windows/ linkinden windows icin olan OpenDNS updater'i indirebilirsiniz). Simdi,www.opendns.com'a kayit yaptiginizi varsayarak, filtering islemini adim adim anlatiyorum.

Burada OpenDNS'e kayit yaptigimiz (ya da giris yaptigimiz) IP adresi gorunmektedir. Yaninda bulunan "add a label" sekmesine tiklayarak bu networkumuze bir isim veriyoruz ve Save'e tikliyoruz.

Bunun ardindan Settings For: seceneginin yanindaki popdown menuden isim verdigimiz network'u seciyoruz.

Burada karsimiza choose your filtering level diyen bir sayfa gelecektir.

Buradan filtrelemek istedigimiz icerigi bulunduran guvenlik secenegini isaretliyoruz. Okul filtrelemesi gibi bir filtreleme icin Moderate'i tavsiye ederim ancak isterseniz Custom'i isaretleyip, istediginiz kategorileri tek tek olarak isaretleyebilirsiniz. Ardindan Apply'a basiyoruz.

Ek olarak filtrelemek ya da ayrica izin vermek istediginiz siteler varsa, bu sayfanin altina inip, oradaki manage individual domains kismini kullaniyoruz. Always Block; her zaman engelle, Always Allow ise her zaman izin ver anlamina gelmektedir.

Burada karsiniza bir diyalog cikacaktir. Site adini yazip, Add Domain'e basalim. Karsiniza yeni bir diyalog cikacaktir. Bu diyalogda basinda www olmayani secmeniz halinde site tum alt-alanadlari ile(subdomain) engellenecektir. Diger opsiyonda ise sadecewww.engellenensite.com engellenecektir. Bunun ardindan tercih ettigimiz domain seklini secip tekrar add domain'e basalim.

Bunun ardindan sinirlamalarimiz tamamlanmis olacaktir. Geriye kalan ise bu DNSleri modeme (tum erisen bilgisayarlari sinirlamak icin) ya da bilgisayara (bireysel sinirlama icin) tanimlamak.

Airties modemde DNS tanimlamak:

Modemimizin yonetim sayfasini acalim

Sifremizle giris yapalim ve sistem'e basalim.

Cikan menuden DNS'i secelim.

Buraya OpenDNS adreslerini yazalim

Ayarlari kaydet'e basalim. Modem kendini yeniden baslatacaktir. Ardindan sinirlanmis network erisiminiz, OpenDNS'e IP adresiniz tanimlandigi surece calisacaktir. Otomatik tanimlama icin basta da belirttigim gibi OpenDNS updater'i kullanabilirsiniz.

OpenDNS Adresleri:

• 39 Kisi okuyor ancak tek bir yorum yok...
  • işe yarıyan bi bilgi teşekkürler. peki internet hızında bi düşüş oluyormu ve belli bi süre sonra ücret talep ediliyormu?
  • internet hizinda dusus olmamasi gerekir cunku sadecewww.abc.com olarak yazdiginiz adresin sunucu IP'sini cozumlemeye yarar DNS ancak tabi bu cozumleme suresi 2sn'ye kadar daha uzun olabilir. Ucret konusunda da, OpenDNS'in ucret talebi henuz sozkonusu degildir =) yanit verdiginiz icin tesekkur ederim..
  • slm
    dostum iyi güzel de kullanıcılar manuel DNS yazarak bunu devre dışı bırakabiliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.