Şimdi Ara

[PROJE] FLYBACK DRIVER (YÜKSEK GERİLİM ÜRETECİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
7.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yüksek gerilime her zaman ilgi duymuşumdur. uzun zamandır bu konuda ufak tefek denemeler yapıyodum.en basitinden küçük transformatörlerin çıkışına 12v anlık verip oluşan ark la milleti çarpıyordm. geçenlerde youtube da gezerken eht trafosu ile yapılmış bir kaç projeye rastladım. şarkı söyleyen ark vs gibi. birden 15kv la insanlara neler yapabileceğim aklıma geldi ve hemen çalışmalara başladım şaka bir yana burada 5-10 v dan değil 15000 v dan bahsediyoruz. her nekadar oynaması zevkli olsada gerekli önlemler alınmadan yanına yaklaşılması bile öldürücü olabilir.
    cihazın asıl amacı eht ile yüksek gerilim üretmek olsada eht trafosu yerine psu lardan çıkan ei33 trafoları ile 220 v luk lambaları çalıştırabiliyor. proje dosyalarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.media+fire.com/file/zy4onjzygnn/flyback_driver.zip

http://rapid+share.com/files/369200271/flyback_driver.zip.html (+ ları kaldırın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chex -- 28 Mart 2010; 19:09:19 >

• indirmedim ama devre 555 ve bir mosfetten oluşuyor gibi görünüyor bir aralar bende uğraşmıştım bunlar ile ama eht yü süren transistörün beslemesini 24v a çıkartınca eht nin alttaki ayakları arasındada ark oluşmaya başlıyor o yüzden gücünü fazla yükselterek deneyemedim :) biraz daha uğraş bence bununla neos lambalarıda yakabilirsin hatta abartıya kaçıp tesla bobininin primer sargısını bu eht ile sürmeyi deneyebilirsin sarılacak olan 1000 tur seconder beni korkuttuğu için bu işe hiç girişmedim
  • ayakları arasına silikon dökebilirdin :) ben denemedim ama işe yarayabilirdi varistör yüksek voltaj koruması içindir sonuçta yada en güzeli bi tane e tipi nüve bulacaksın oyurup kendin saracan sonra ver coşkuyu

basit bir smps trafosunun 4 tur primerini 1000 tur seconderini sararsanız ince tel bulmanız gerekli tabikide

çıkışta ortalama 3kv civarı voltaj oluşacaktır

birde şunu düşünün tesla bobinin primeri 11 tur seconderi 1100 tur civarlarındadır

tesla bobininde primere 10kv verilmekte seconderde kaç volt oluşur sizce ortalama olarak düşünür isek 10kvx100=1.000.000 volt civarlarında yüksek frekanslı birtrafonuz oluyor 1 milyon volt

• quote:

Orijinalden alıntı: sezerkıran
    ortalama olarak düşünür isek 10kvx100=1.000.000 volt civarlarında yüksek frekanslı birtrafonuz oluyor 1 milyon volt

bir yıldırımdan daha güçlü bir elektrik üretiyorsunuz aman diyim onun yanından geçmek bile insanı şekilden şekile sokar...

• şöyle güzel bir resim size fikir verebilir ama böyle büyüklükte bir sistem kuracaksanız giriş trafonuzun 1-2kva civarlarında olması gerekecektir

buda basit bir şema içimden birşey beni dürtmeye başladı hayrına neon trafosu bağışlayacak olan varsa bu sistemi yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerkıran -- 5 Ekim 2009; 18:20:16 >

• ben de tam sardığım trafodan bahsedecektim. bu devreyle bir süre eht çalıştırdım fakat bir kaç çarpılma ve ufak çaplı yangından sonra sıkıcı gelmeye başladı ben de voltajı daha düşük (kablo üzerinden çarpmayacak kadar) akımı daha yüksek bir trafo sarmaya karar verdim. eski psu lardan söktüğüm ei33 trafoyu sökerek dağıttım. fakat o da ne trafoya sarıcak ince bobin teli yok ben de bunun üzerine güzelim 50w lık trafoyu sökerek primer ve sekonderini ayırdım. önce ei33 ün makarasına yaklaşık 1mm kalınlıktaki telden 1 sıra sardım 1kv ve üzerinde tel üzerindeki verniğin de bir etki etmediğini bildiğim için önce bga sökmekte kullandığım yalıtkan krem flux la ilk katmanı güzelce yağladım. üzerinde bir kaç tur bant sardıktan sonra (kağıt bant) bantın üzerini de fluxlayıp sekonderi sarmaya başladım. bobin üzerinde atlama olmaması için sekonderin bir ucuna çok ince makaron geçirdim ve mararonun üzerini de fluxladım. makara nın tamamı dolana kadar ince telden sarmaya devam ettim ve yaklaşık 100 spir de bir flux uygulayarak yalıtkanlığı sağladım. dikkatimi çeken bir diğer nokta ise ei33 ün üstündeki küçük olan nüveyi de takınca gerilim düşüyor. sadece E olanı takmak yeterli. gerekli bağlantıları yapıp frekans ayarıyla oynadıktan sonra sonuç gerçekten mükemmel. 1cm den daha büyük ve eht ye göre daha güçlü bir ark. gerilim değeri eht kadar olmasada akımı eht den çok daha yüksek kablonun 2 ucunu birbirine yaklaştırdığımda uçların erimesi 5sn yi bulmuyor. bu trafoyla neon lamba yakmayı da denedim. elimde gerçek bir neon lamba olmadığından dolayı evdeki tasarruflu lambanın devresini sökerek trafoyla gerilim verdim orjinal halini yaklaşık 10 katı bir ışıkla yandı. fakat tek sorun çok fazla ısındı. yani anlıycaanız bu devreyle evde kendiniz basit bir trafo sararak neon yakabilirsiniz. hazır trafoya para vermektense bu devre daha uyguyna gelir.

• Error
    This file is neither allocated to a Premium Account, or a Collector's Account, and can therefore only be downloaded 10 times.
    This limit is reached.

Rica etsem linki yeniliyebilirmisin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DC Motor Hız Kontrol Devresi
    11 yıl önce açıldı
    Transistör test devresi yapımı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar tesla devresi yapıyorum ancak oto endüksiyon bobinini ateşleyemedim eht trafosuna dönmek istiyorum sürücü devresi kolay ancak primer seconder uclarını nasıl bulacağım ayrıca linkte hata var dosyayı indiremedim en kısa zamanda yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım öğrenciyim proje ödevim benim :)
  • quote:

Rica etsem linki yeniliyebilirmisin?

linkler yenilendi..

quote:

Arkadaşlar tesla devresi yapıyorum ancak oto endüksiyon bobinini ateşleyemedim eht trafosuna dönmek istiyorum sürücü devresi kolay ancak primer seconder uclarını nasıl bulacağım ayrıca linkte hata var dosyayı indiremedim en kısa zamanda yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım öğrenciyim proje ödevim benim :)

yukarıdaki devre ile hem eht trafosu hem de indüksiyon bobini sürebilirsin. eht kullanacaksan primer sargısını kendin sarman gerekecek. sekonder ucu zaten belli. yukarıda örnek bir resim var.
  • hocam linkler uçmuş tesla üzerinde çalışıyorum yenilermisin ?
  • Hocam linkleri yenileseniz de bizde faydalansak
  • LİNK KIRIK
  • Vay be aradan yıllar geçmiş bu projeyi paylaştığım günü dün gibi hatırlıyorum. Neyse dosyaları bulayım yeniden paylaşırım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lesitin kullanıcısına yanıt
    kullandığın kapsitörün değeri kaç F .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.