Şimdi Ara

[PROJE ÖNERİSİ] Ev İçin - Güneşten Elektrik Üretim ve Depolama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ben bu sistemi kullanmadım , ancak çok araştırdım. Önceki mesajımda bu sistemin kimlere daha uygun ve tasarruf amaçlı kullanılacağını da yazdım. Hesaba kitaba ve yorumlamaya göre bu sistem size biraz bütçeli bir maceraya atılmaktan başka bir işe yaramaz. Zevk meselesi ayrı.

Elektrik kesintisi içine ne jeneratör gerekli nede bir güneş paneli. Tek yapmanız gereken yüksek güçte bir ups yani kesintisiz güç kaynağı edinmek. Bu şekilde profesyonelce ve başarılı bir şekilde derdinize derman bulursunuz.

Elektrik kesintisine karşın çalışmasına devam edebilecek cihazları ups in desteklediği güç kadar çalıştırabilirsiniz. Pc, şarj aletleri, buzdolabı, televizyon vs. Fakat şofbendir saç kurutmadır klimadır bunlar 2000-3000w üstü oldukları için herhangi bir tanesi 1-2 saat sürekli çalışması durumunda ups nin gücünü tüketicektir.

Jeneratör demek elektrik yoksa kullanılır demek zaten enerji çevirici , motordan elektrik üretiyor. Ama elektrik varsa bunu elde tutmak için ups gereklidir. Geçici depo gibi düşün. Aldığın zaman ekstra ücret, veya gider olmayacak. Haftadan 10 kez tüm gücünü kullansan aylık 5-10tl faturaya yansır yansımaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 20 Temmuz 2016; 2:13:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ha bu arada neden güneş enerjisinde akü masrafı var dedinde bunda yok diyorsan, güneş enerjisi voltaj sabitlemek için sürekli aküyü şarj ederken bir yandan kullanmanı sağlar ve 7/24 şarjda kullanım olur. Ömrü çabuk biter.

Ups ise şebekeden elektrik verir , kesildiğinde devreye girer ve tekrar elektrik geri geldiğinde sizi şebekeye bağlayıp kendini şarj eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • addictive A kullanıcısına yanıt
    merhaba
    şebeke ile ilişkiniz sorunlu (Freud). bu sorunu dahada büyütmeyelim.
    şebeke (düzensiz bağlanma) vermediğinde, naçar kalmazsanız (akılı inverter + 4x100a akü). o kadar duygulanmazsınız.
    https://youtu.be/TV8cANnEn2s?t=70
    iyidileklerimle
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, cevaplarınız için teşekkür ederim.

Bu bağlamda önerebileceğiniz bir ups var mıdır? Onun fayda/maliyetine bakalım...

Elbet bu işi yapmak benim için inanılmaz bir haz olacak ancak, bu işe sadece "macera" olması adına ayırabilecek kaynağım yok. Bir şekilde bana geri dönüşü olmalı...
  • Sorununuzun kesinlikle ups ancak bunun size uygun olanini yeni konu acarak ogrenebilirsiniz. 5k 10k tutacak bir sey degil 1.5 -2.5 bin tl ile fazlasiyla yeterli sistem olacigini dusunuyorum. Ben mantigini kavriyorum, ihtiyacim olmadiktan sonra ise yarayacak kesin fiyatlari arastirmiyorum bunuda yeni konu actiginizda bilgili kisilerden ogrenebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.