TRGAMER ın verdiği puanı gördüm, 5 üzerinden 3 yıldız, yani 60... buna bu oyunu bilmeyen birçok kişi inanıcak, önyargıyla davranacak belki, YAZIK!:( çok güzel bir oyunu kaçıracaklar önyargılı davrananlar... ama trgamer a kötü demiyorum, yanlış anlaşılmasın, merlinin kazanı ve trgamer benim çok sevdiğim siteler, sonuçta zevk meselesi...
ben cok sey bekliyordum oyundan umdugum gibi cıkmadi bence alin oynayın kişiden kişiye degisir görüsler hemen oyunu piysaya sürmek akil kari degil bir incelensin yaa eksik yerleri bulunur oyun firmalari para göz olmus
directx25 oyunun sonuna gelene kadar eksikleri görürsün nerden bu adamlar, kim ates ediyor demeye basliyinca anlarsin
ya sevgili dostlar aslında bu oyun kötü değil. bir tek biz save olayında zorlandık ki o şekilde oynamayı seven için mükemmel.. ayrıca targamer olsun veya başka bir site dediğim gibi tamam bir otorite görüşü olabilir. ama ben oraya güvenip geçenlerde american conquest diye bir strateji aldım. oyun yani yazılanın alakası yoktu. hiç beğenmedim. 4 yıldız almıştı. görüldüğü gibi yine kişisel beğeniler ön planda...
o yüzden herşeyi boşverip keyfimize bakalım. bize yanlış gelen beğenmediklerimizi herkese iletelim.yine insanları en azından bir fikri olabilir. ben hem bir bilgisayar parçasından oyuna filme kadar herkesin fikirlerini yani kısaca son kullanıcının fikirlerini değerlendirir ve önem veririm.sonra da kendi değerlendirmemi zaten yaparım. (herkes gibi)
oyunlara devam...
Şu save işini bi ayrıntılı anlatsanız nasıl yapıcaz?
oyunu oynarken bilgisayarı aç ve en altta IGI gibi bir seçenek var, onu tıklar, daha sonra upload mission'ı tıkla, her bölümde toplam 3 save hakkın var, ve bu oyunun güzel yanlarından biri de quick load ın gerçekten QUICK olması:)
Ayrıca 1-oyunda gerçekten bazı hatalar var,grafiksel buglar,günümüzde birçok oyunda olan aptalca yapay zeka hataları...Fakat bazen yapay zeka insanı o kadar zorluyor ki, oyunseverlerin istediğini hiç bir oyunun veremediği kadar veriyor...Quick load ile baştan başladığımda her defasında sanki farklı şeyler yaşıyorum. 2-duvarlardan mermiler geçebiliyo,keskin nişancılar en kuytu köşelerde,son 4 aşamayı oynayacam, geçtiğim 14 aşamada kesinlikle aptalca bir kurşunla karşılaşmadım, hepsi akıllıca üzerime yağdırıldı. Ayrıca en sevdiğim özellik düşmanların çok düzenli ve karmaşık bir şekilde etrafıma dağılmaları, bir anda dağılıyorlar ve nereden saldıracaklarını anlamıyorsunuz, çünkü yapay zeka, iki girişi olan bir yerin yalnızca 1 yerinden göndermiyor adamlarını, bazıları arkadan dolaşıyor,bazıları önden saldırıyor, aramızda üstü açık yalnızca 1 duvar varsa, herifler bombayı duvarın üstünden yanıma atıyorlar, uzaktan bozuka ile beni kekliyorlar. Ayrıca çok güzel bir özellik ise şu; bir bölüm içerisinde hiç kırdığınız camdan, furduğunuz adamalar, yerlerdeki silahlara kadar hiçbir şey değişmiyor, diğer bildiğim bütün oyunlarda olduğu gibi kaybolmuyor...Bence çok büyük bir artı özellik...Yaw bu oyunun fanları nerede ??????? Biraz da siz paylaşın bişeyler,biz dinleyelim...:)))
açıkçası ben ilk oyunu pek beğenmedim. mekanlar hep birbirine benziyor ve daha 2-3 bölüm sonra sıkılıyorsun. 2 iyidir inşallah...
herkes bir oynasin bakalim oyunu bir bakalim oyuna kac puan verecekler benden 5 üzerinden ***
directx25 senin için seviniyorum 17 bölüme gelince nasil gectigini anlat su cinli generalin oldugu yer adamlariyla nasil basa cıkacan olmazsa screenshot cek oranin IGI1de son bölümün dısari cıkın etrafiniz sarildi diyor hoparlör den yanin bir de kız vardi gitme dısarıda 100 asker varbizim eleman sarjörü altan verdi sen burda bekle birazdan geliyorum yatagi ısıt onun gibi yapsaydilar
17 bitince zaten kız "you're crazy!!!" diyor,oradaki grafikleri daha bir özenle yapmışlar, beyaz duvarlardaki kaplamalar super görünüyo(u2 den çok daha iyi,gerçek gibi)
Ben yapay zekayı çözdüm, kötü bir özelliğinden faydalanıyorum, kendimi pusuya atıp gördüğüm kafaların hepsini birer birer uçuruyorum, yapay zeka adamların hepsini üzerime gönderiyor. Zaten ölenlerin hiçbiri dirilmediğinden tünel sonundaki telörgü kapının orası ceset dolmuştu, genelde yöntemim bu, yapay zekanın bu zafını kullanmazsam çok pis zorluyorlar, geçemiyorum...Bir kere bina içerisine girdikten sonra adam furmaya başlamıştım, ve bi geniş camekandan laboratuvar içerisine bakayım dedim kii, gördüğüm manzara çok komikti,,, gizli laboratuvar içerisindeki silahını alan her Allah'ın kulu benim yukarıda bulumduğum kısıma doğru geliyorlardı...Çok komik bir manzaraydı, yaklaştıkça bilgisayar feci halde kasılmaya başladı, tahminimce 20 adam aynı anda bana doğru geliyordu,ben de herzamanki gibi kapıya pusu kurdum ama, nafile, bilgisayar zaten buna dayanamadı(1024x768x32,fulldetay).FURDULAR,beni:)) Ben de biraz önceki yöntemi kullandım, daha uzakta pusuya yattım,birkaç denemeden sonra gelenlerin hepsini vurdum, böylece bilg. da kasmadı. sonra içeri girdim, birkaç kişiyi daha temizleyip(topl 10), lab.ın sonuna doğru,geniş alanda bir bilgisayar daha var,oraya gelmeden 1 kere daha saveleyin,ondan sonra bir ara video giriyo, ve hemen ardından bölüme yeni gelen ziyaretçilerle devam ediliyo, ve gerçekten zorlular,hem de çok! o yüzden zorlamadan önce silahınızı da doldurun, benim çok yaptığım gibi, yanınıza taşıyamayacağınız yedek silahları da alın...
İki taraftan saldırıyorlar, ayrıca çinli pezo da, yanındaki iki herifle yukarıdan sizi tam görebileceği bir yerde,kötü bir durum yani:)))
Ben önce arkadakileri temizledim,sonra önden akın akın geliyorlar,zaten hem önde hem de arkadakilerin bazılarının elinde herzamanki gibi bozuka ve elbombası falan var, sakın isabet ettiremezler diye düşünmeyin, iki silahıda bizden iyi kullanıyor yapay zeka...bi kere arkadakileri temizleyip bulundukları odaya girip pusu alacaktım,içerdeyken otomatik kapıyı açtım ve uzaklardan gelen el bombasını havada gördüm,ama yapacağım hiçbirşey yoktu, kapı kapanırken el bombası da içeri girdi kapı aralığında,YANİ HERİF TAM 12DEN FURDU...
sonra oraya girmeden başka bir yerde pusu kurdum ve gelenleri tek tek, ikişer ikişer furdum,son adamda video giriyor...Özellikle iki adam aynı izada duruyorsa, onların ikisini de tek kurşunla halletmesi çok zevkli,tabi dürbünlü güçlü bir silah lazım,16.bölümde çinli adamın mekanını bastığımız yerdeki silah gibi...
çok anlattım yine,ben son aşamadayım, biraz dinlenecem, ısmarladığım splinter cell pzt geliyo, o yüzden bu oyunu pazar akşamı bitiricem... Fanları bekliyorum buraya...
o bölümü her baba yigit gecemez helal sana ben flash yedim sonra noldu demiye kalmamişti dürbünlü tüfek vardi cinli pezoyu termo yuda actik konteynirin arkasindan vurdum ne bölümüş sen nasil alerm calmadan hallettin sam füzeli bölümde adam dogruca alerm basiyor ordu yagiyor
vallahi <b>directx25</b> bu oyunun en usta kişisi ilan ediyorum...herhalde daha fanatiği var mı bilmiyorum. biz daha dogru dürüst başlayamadık bile. ayrıca tüm açıklamalrın içinde teşekkürler.
directx25 arkadaşımız çok güzel anlatmış bide ilk bölümü anlatıverirse objective 3 ü yapamıyorum.bi yardım..
Arkadaslar ben oyunu Besıktastan aldım ama cdkey ı yanlıs cıktı. Bana 1 tane cdkey verebılırmısınız ?
sevgili dostum bildiğim kadarıyla crack ve cdkey olayları bu sitede yasak. kurallara ve prensiplere saygılı olmak gerekir diye düşünüyorum. o yüzden sana cdkey bulabilecegin site önerebilirim.www.trgamer.com bu sitenin mesaj odalarından oyunun odasını bulup cdkeye kavuşabilirsin... iyi eglenceler
yüzüm kızardı arkadaşlar,,,yapmayın:) ayrıca alarm çaldırmadan oynayamıyorum,hatta bazen bilerek çaldırıp, hepsinin gelmesini bekliyorum, haritada bulunduğum yere ulaşabilen ne kadar adam varsa yapay zeka üzerime gönderiyor,ben de pusuya yatıp onları mıhlıyorum...bu oyunda bu çok işe yarıyor, siz de uygulayın.
Pıtıcu cdkeyi gönderdim
IGI de çok bug olması onun iyi bir oyun olmadığı anlamına gelmez. Elder Scrolls serilerine bakarsanız bugdan geçilmdiğini görürsünüz(hatta daggerfallun yamasında bile bug vardı :) )
Atmosferi yeter..
Bu arada merlinin kazanı incelemesinde adamlar oyunda save edilmediğini yazmışlar. Adamların ilk oyundaki gibi sürekli spawn olduğunu söylemişler ki böyle bir şey söz konusu değil. Daha oyunda save olup olmadığını bilmeyen bir adam nasıl bu oyunu inceleyip not verebilir?
++++
ilk oyunda oldukça fazlaydı spawn olayı....durduk yere adamlar çıkıyordu...hatırlıyorum....özellikle son bölümde onları gebertmekten canım çıkmıştı...