Şimdi Ara

projeksiyon için duvara boya önerisi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
256
Cevap
12
Favori
41.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • john - mix in sahibine sordum olur mu diye "olmayabilir ama dene" cevabı geldi, burada oto boyacılarına, toptancılara falan sordum direk çamur olur parana yazık dediler.:)
    yalnız arkadaş "yanlış anlamadıysam" muadil olarak iç cephe sedefli boya önermiş sanki o ralp lauren boya ile aynı gibi duruyor duvarda. denemek te fayda var 1lt si 40 TL sonuçta.
    bir de black widow diye bir mixe denk geldim bu yazıları okuyan olursa o mixe de bir göz atabilir.

john nob what is your opinion about replacing RL metallic paint with water based metallic car paint as I can't find an exact match of that RL paint. Can reducing metallic % can help or irrelevant at all? Thanks

John Nob
    + As long as the water-based metallic isn't going to tint the screen noticeably with color and the flakes aren't too large or overtly reflective where they end up making the screen look glittery (there are some metallics that use aluminum instead of mica and they seem to be too reflective to work well with darker paint colors, but still work well with lighter greys). Reducing the percentage of metallic in the mix can definitely help if the metallic is pretty concentrated/strong.
    Pearl metallic might be another available option if the car paint is too thin or too expensive. Metallic pearl is often about the same strength/concentration as the RalphLauren or Disney/Glidden metallics and the light pearl color is easily darkened with a slightly darker flat/matte paint than normal..the Pearls don't usually have much pigment, so making them darker doesn't tend to take much.
    Devamını oku
    Yanıtla ·

+John Nob thanks a million for your profound comment, in the meantime I asked this matter to a local wholesaler and a painter tech, both responded negatively about mixing 2 different types of paint probably for the same reasons that you provided. I will opt for the water based silver color pearl interior paint mixed with a matte paint a bit darker. Also I encountered black widow mix modded to N5 scale that matches your all-round fav mix. Both are worth experimenting imo. BR

• arkadaşlar. boya işinde bir gelişme varmı? metalik su bazlı boya herhangi bir gri boya alsak bu işi çözebilirmiyiz.

• metalik boyayı getirmeyi düşünüyorum. izmirdeyim. ortak olmak isteyen varmı :) Birde bu site Türkiye ye yolluyormu acaba alışveriş yapan varmı hiç

• bu arada Türkiyedede metalik su bazlı boyanın muadilini buldum arkadaşlar.
    http://www.onlinedekorcum.com/Metalico-Soft-5718-3-kg,PR-28663.html
    sizce iş görürmü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: esode

metalik boyayı getirmeyi düşünüyorum. izmirdeyim. ortak olmak isteyen varmı :) Birde bu site Türkiye ye yolluyormu acaba alışveriş yapan varmı hiç

Bildiğim kadarıyla gümrükten boya geçmiyor. Boşuna sipariş vermeyiniz, geri döner.

• quote:

bu arada Türkiyedede metalik su bazlı boyanın muadilini buldum arkadaşlar.
    http://www.onlinedekorcum.com/Metalico-Soft-5718-3-kg,PR-28663.html
    sizce iş görürmü?

O dediğiniz metalik su bazlı boyaları siz demeden ben daha önce den denemek için bir kaç küçük tüp boya satın almışdım.
    mobilya arkalığı olarak kullanılan düz kontraplak üzerine 2-3 kat boya çektim. Açık gri ve koyu gri ve beyaz renkler de
    ayrı ayrı deneme yaptım.

Maalesef başarısız oldu.
    Şöyle ki;
    ilk bakışta iyi gibi görünüyor, fakat seyrettiğiniz yerde görüş açınızı, yerinizi değiştirdiğiniz de,
    filmde ki renk ve ışık değişiyor, kayba uğruyor. Ayrıca filmde ki beyaz sahneler olması gerektiği gibi beyaz değil,
    açık gri ve hare hare görünüyor. Yani filmi orta dan seyredenlerle, yandan seyredenler farklı renk ve ışık görüyorlar.
    Görüş açısı en iyi halinde bile, perde de veya duvarda seyrettiğimiz gibi güzel değil.
    Renk, kontrast ve ışık çok kötü, perdede seyrettiğimiz gibi değil. Üstelik projeksiyon makinem 1000 lümen olduğu halde.

Çok kötü bir deneyimdi, harcadığım vakte yazık oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 24 Mart 2016; 2:06:48 >

• Selamlar arkadaşlar;
    Konuyu sadece merak ettiğim için okudum, projeksiyon kullanıcısı değilim.
    Perde, boya, kontraplak gibi bir çok şey denemişsinizde duvar kağıdında deneyen vamı acaba ?
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    dostum öncelikle cevabın için sağol. peki ozaman bu işi nasıl çözecez. gümrük ten boyalar neden geçmiyor anlamadım.
    peki projector screen material adı altında satılan mat renk alüminyum folyo tarzı kumaşlar var onlardan mı bulmaya çalışayım.

Bende sentetik mat metalik renk bir boya var. bir parça kağıda sürüp denedim sonuç harikaydı fakat dediğiniz gibi her açıdan aynı göstermiyor hatta yanlardan daha kötü gösteriyor.
    bu sentetik boyayı başka bir mat beyaz yada mat gri bir sentetik boya ile karıştırsam. olabilirmi acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhenaten34

Selamlar arkadaşlar;
    Konuyu sadece merak ettiğim için okudum, projeksiyon kullanıcısı değilim.
    Perde, boya, kontraplak gibi bir çok şey denemişsinizde duvar kağıdında deneyen vamı acaba ?

Merhaba,

Eğer, duvar kağıdı mat beyaz veya mat gri renkte ve düz ise, mantıken olmaması için bir sebep yok.
    fakat,
    Perde, boyalı duvar, isterse duvar kağıdı olsun bunların hepsi, karanlıkta film seyretmek içindir.
    Karanlıkta film seyretmek için, İçlerinden en iyisi CODEGEN, XBLACK, vb... gibi firmaların sattığı perdelerdir.
    Ben şu anda CODEGEN mat beyaz perde kullanıyorum. İlk önce mat beyaz duvarda film seyretmiş birisi olarak
    şunu söyleyebilirim ki, kesinlikle duvardan daha iyi.

Tartıştığımız mesele sadece karanlıkta film seyretmek değildir.

Forumun asıl mevzusu;
    Projeksiyonla, hem gece hem de gündüz film seyretmektir. Yukarıda saydığım yüzeylerin hiç biri gündüz veya loş ışıkta
    film seyredimine uygun değildir.

Önceki konularda bahsedilen, Amerika' da kullanılan özel boyalarla hem gündüz hem de gece film seyredilmektedir.
    En azından loş ışıkta çok güzel sonuçlar alınmaktadır. YouTube' da çok güzel örnekler var.
    Gündüz vaktinden kastım şu videoda ki ortamdır:
    James Of AZyoutube
    Black Projector projection screen (Az Black Pearl Paint) Epson 3500 / 3600e home theater DIY
    https://www.youtube.com/watch?v=lh_dFwHYcjE&feature=youtu.be

Burada ki sıkıntı bu boyayı yasal yollardan Türkiye' ye getirmek yasak. Sipariş verebilirsiniz fakat gümrükten geçmiyor.

Belki bir gün, bu işte bir potansiyel gören ithalatçı, bu boyayı ithal ederse, o zaman istediğimize kavuşuruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 25 Mart 2016; 15:06:21 >

• quote:

dostum öncelikle cevabın için sağol. peki ozaman bu işi nasıl çözecez. gümrük ten boyalar neden geçmiyor anlamadım.
    peki projector screen material adı altında satılan mat renk alüminyum folyo tarzı kumaşlar var onlardan mı bulmaya çalışayım.

Bende sentetik mat metalik renk bir boya var. bir parça kağıda sürüp denedim sonuç harikaydı fakat dediğiniz gibi her açıdan aynı göstermiyor hatta yanlardan daha kötü gösteriyor.
    bu sentetik boyayı başka bir mat beyaz yada mat gri bir sentetik boya ile karıştırsam. olabilirmi acaba.

Dostum,
    Gümrükten boyanın neden geçmediğini ben de bir anlayabilsem...
    Belki de, gümrük yetkilileri, boya maskesi adı altın da bomba yapımı için gerekli kimyasal maddeyi getirtebileceğimizi düşünüyorlar herhalde.

Diğer bahsettiğiniz konu;
    Bu sayfanın başın da graypex rumuzlu forum üyesi arkadaşımızın yazdığı yazıyı okuyunuz,
    sizin bahsettiğiniz folyo tarzı kumaşı denemiş. Fakat onda da sonuç hayal kırıklığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 24 Mart 2016; 16:15:19 >

• Türkiye de satılan su bazlı tüm metalik boyalar denenmiş ve sonuç alınamamışsa bende sentetik boyaları bir deneyim madem. belki sonuç alabilirim :(
  • quote:

Türkiye de satılan su bazlı tüm metalik boyalar denenmiş ve sonuç alınamamışsa bende sentetik boyaları bir deneyim madem. belki sonuç alabilirim :(

Bir dene, zannetmiyorum olacağını, ama olursa dünya da bir ilk olursun.
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    link teki ürünler için ne diyosun.? ilk linkteki ürün neredeyse şu deli paralara satılan black diamond screen materialinin aynı

www.heydeco.com
    www.heydeco.com This domain has expired!
    http://www.heydeco.com/Urun-Detay/2/6/129/d-c-fix-PLATINO-LAME-

www.heydeco.com
    http://www.heydeco.com/Urun-Detay/2/6/124/d-c-fix-BRUSH

www.heydeco.com
    http://www.heydeco.com/Urun-Detay/2/6/1021/d-c-fix-Metalik

www.heydeco.com
    http://www.heydeco.com/Urun-Detay/2/6/1022/d-c-fix-Metalik

• Sentetik boyaları ben denedim ama netice alamadım boşuna uğraşmayın. Şu folyo ilgimi çekti denenebilir düz gri ve beyaz olarak.
  • quote:

link teki ürünler için ne diyosun.? ilk linkteki ürün neredeyse şu deli paralara satılan black diamond screen materialinin aynı

www.heydeco.com
    http://www.heydeco.com/Urun-Detay/2/6/129/d-c-fix-PLATINO-LAME-

www.heydeco.com
    http://www.heydeco.com/Urun-Detay/2/6/124/d-c-fix-BRUSH

www.heydeco.com
    http://www.heydeco.com/Urun-Detay/2/6/1021/d-c-fix-Metalik

www.heydeco.com
    http://www.heydeco.com/Urun-Detay/2/6/1022/d-c-fix-Metalik

Denenmeden bir şey söylenemez.

Deneyeceksen en mat olanı hangisiyse onu denemeni tavsiye ederim.
    Parlak olanlar ışık patlaması yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 25 Mart 2016; 14:46:58 >

• Oracal A.Ş ye ait bir folyo numune katoloğu aldım içerisinde grinin tonları ve metalik gri ler vardı. hatta mat metalik gri bile vardı. Çok umutlu olmama rağmen sonuç yine hüsran oldu. ufak açı değişikliklerinde görüntü bozuluyor.
    bu işi sadece folyonun yada kağıdın çözemeyeceğini düşünmekteyim.

Biraz araştırma yaparken şunu farkettim. yüzeyin rengi kadar dokusununda önemi var. zaten sanırım bu yüzden screen material diye satılan ürünler hep kumaşımsı.
    araştırmalarıma kumaşları metalik boyalarla boyayarak devam etmek istiyorum.
  • quote:

Oracal A.Ş ye ait bir folyo numune katoloğu aldım içerisinde grinin tonları ve metalik gri ler vardı. hatta mat metalik gri bile vardı. Çok umutlu olmama rağmen sonuç yine hüsran oldu. ufak açı değişikliklerinde görüntü bozuluyor.

Biraz araştırma yaparken şunu farkettim. yüzeyin rengi kadar dokusununda önemi var. zaten sanırım bu yüzden screen material diye satılan ürünler hep kumaşımsı.

Bütün bu olumsuz deneylerden ortaya çıkan sonuç şu oluyor;
    Sizin de dediğiniz gibi, yansıtan yüzeyin fiziksel ve kimyasal yapısı çok önemli.

Evde şu anda kullandığım Codegen marka mat beyaz perdenin arka tarafı ışığı kaçırmasın diye
    siyah boyalı, mat beyaz olan ön tarafı ise polisilikon denen özel bir madde.

Uzaktan dümdüz görünen bu mat beyaz yüzeyi yakın dan incelediğim de;
    aslın da dümdüz olmayıp, binlerce küçük yuvarlak pütürlü noktalardan oluştuğu görülmektedir.
    Yüzeyin Pütürlü olmasının sebebi, ışık patlaması yapmaması için olsa gerek.
    Polisilikon olan yapısı ise karanlıkta ışığı en iyi şekilde yansıtmaktadır.

Bütün bu oluşum, her ne kadar sadece karanlıkta film seyretmeye yarasa da, aslında her açıdan
    en iyi renk, ışık ve kontrastta film seyretmemizi sağlayan bir yapı olduğu görünmektedir.
    Bu klasik perdelerin zayıf tarafı ise, gün ışığın da, filmde ki siyah renkleri yansıtmada ki başarısızlığıdır.
    Başka bir deyişle gün ışığın da siyahlar açık gri görünmektedir.

Amerika da icat edilen bu projeksiyon boyasının en önemli özelliği ise,
    boyanın için de ki mikroskopik ölçekte metalik parçaların boyaya homojen bir şekil de dağılması ve
    bu sayede gün ışığın da, siyah rengi ve diğer renkleri ışık patlaması yapmadan ve her açıdan en iyi şekilde yansıtabilmesidir.
    Bu metalik boyanın içine 1/3 veya 2/3 oranın da siyah veya koyu gri su bazlı boya katmalarının sebebi, film
    gösteriminde daha iyi bir siyah seviyesi yakalamaktır.
    Ayrıca, yüzeye boyayı 3-4 kat sürüyorlarmış. Bunun sebebi herhalde ışık kaçağı olmasın diye olsa gerek, ya da yoğun
    metalik bir yüzey elde etmek.

Metalik boyanın içine katılan su bazlı boya, söylendiğine göre bildiğimiz sıradan Türkiye' dede satılan su bazlı boya.
    Dolayısıyla su bazlı boyayı temin etmek de sorun yok.
    Bütün mesele bu metalik boyayı temin etmek.

Yani bütün sır bu metalik boyanın kimyasal yapısında gizli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 26 Mart 2016; 17:15:20 >

• quote:

Oracal A.Ş ye ait bir folyo numune katoloğu aldım içerisinde grinin tonları ve metalik gri ler vardı. hatta mat metalik gri bile vardı. Çok umutlu olmama rağmen sonuç yine hüsran oldu. ufak açı değişikliklerinde görüntü bozuluyor.

Aşağı da verdiğim linkte,
    bu arkadaş Türkiye' deki boyalarla, ışıklandırılmış ortam da projeksiyonla film seyretme işini başarmış gözüküyor.
    Fakat, projeksiyon makinesi 1700 lümen ışık gücüne sahip.
    1000 lümenlik projeksiyonlar da sonuç ne olur, denemek lazım.

http://forum.donanimhaber.com/m_111788199/f_//tm.htm#115628218

• bence o arkadaşın kullandığı mat beyaz boyada da bitiyor iş. Muhtemelen yurtdışında satılan o meşhur metalik boya tarzı bir yapısı var.
    onun tam modelini bulamadım yalnız.?
  • quote:

bence o arkadaşın kullandığı mat beyaz boyada da bitiyor iş. Muhtemelen yurtdışında satılan o meşhur metalik boya tarzı bir yapısı var.
    onun tam modelini bulamadım yalnız.?

cofcof arkaşımız, bana pm' den resim göndererek o beyaz boyanın ne olduğunu açıkladı.
    http://i.hizliresim.com/v5aPzO.jpg

Polisan su bazlı matplast beyaz boya

Kafamızı yormamıza gerek yok, özel bir yapısı yok.
    Üzerin de su bazlı matplast yazan herhangi bir polisan boya olur.

Şu anda Polisan' da incelediğim kadarıyla satılan bu boyanın orjinal ismi "Natura Matplast"

Ama,
    daha öncede dediğim gibi, bu arkadaşın yaptığı deneme de kullandığı boya, yüksek lümenli (1700 - 3000 lümen) cihazlar da işe yarıyor.
    Düşük lümenli (700 -1000 lümen) cihazlar da siyah renk seviyelerini iyi gösterse de, diğer detaylar da iyi bir gösterim
    olacağı kanaatin de değilim.

Bu boya, Yurtdışın da satılan metalik boyayla aynı boya değil.
    Yurtdışın da satılan metalik boya düşük lümenli cihazlarda da işe yarıyor.

Ben bu arkadaşın verdiği renk tonunun biraz daha açık olan rengiyle 1000 lümenlik cihazımla deneme yapacağım,
    bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 29 Mart 2016; 0:32:50 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.